Nejhůř nazvučený koncert - nejhorší parta zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Pepa
Uživatel
Uživatel

Re: Nejhůř nazvučený koncert - nejhorší parta zvukařů

Příspěvek od Pepa »

Taky za mnou takhle přišel kamarádíček kapely neumětelů a že neslyší basu , tak jsem mu dal sluchátka a basu vysoloval - ten jen vyvalil oči a říká "ale vždyď on hraje něco úplně jinýho" . A byl klid.
Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek »

Je pravda, že pokud z toho zpěváka nic neleze, tak se s tím člověk asi musí smířit.
Dřív jsem se snažil taky za každou cenu ten vzduch zesílit, což samozřejmě většinou vedlo ke vzniku zpětné vazby a výsledek pořádný žadný. A za blbce jsem pak byl stejně já, že to neumím ozvučit. Potom akorát zkažená nálada a pocit, že jsem k ničemu. Dnes už to tak neřeším. Kapely, s kterýma jezdím, vědí, že mikrofon je od toho aby zesiloval zpěv a ne nějaké vzdechy z povzdálí a pokud se mi k mikrofonu dostane nějaký takový hekal, tak má holt smůlu. Držet aparát na hranici vazby jen kvůli tomu, že někdo neumí pracovat s mikrofonem dnes už fakt nehodlám. Naštěstí takových jsem poslední dobou moc nepotkal a hlavně všem zdůrazňuji, aby byli téměř nalepení na mikrofonu a pokud dotyčný není úplný blbec, tak to většinou funguje.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Přesně tak, sice účinkujícím pomoci co to jde, ale když už je to na hranici vazby aparátu, důrazně se k tomu postavit a říct k tomu svoje. Když je zvukovka a je čas, raději na to upozornit předem jak účinkující tak jejich papínky, že to nebude gut a proč a taky demonstrovat, že PA je v pořádku. Pořád zdůrazňovat, že to dělám pro jejich dobro a ne že bych je chtěl poškodit, protože jsou začátečnící a já potřebuju aby vynikly zavedné ksichty - to v žádnem případě. Dobří zapálení amatéři mohou být superbomba oproti starým psům, kteří chtějí těžit jen z legendy a dávno na vše kašlou.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Franto, v tom máš samozřejmě pravdu, já su si také vědomý, že jsem to měl řešit jinak a s chladnou hlavou. Ale bohužel mám povahu, kdy se za určitých okolností velice snadno a rychle naseru do nepříčetna. Situace, kdy se podle svého nejlepšího vědomí, s nejlepším svým vybavením a všema za léta nabíranýma zkušenosta snažím udělat maximum, ale ono to přesto absolutně nejde a v tom se před pult přímo proti mě postaví pivní jouda vykřikující něco ve smyslu "Ty jsi zvukař? A proč jim to tak kazíš? Zaplatil jsem vstupné a chcu slyšet zpěv!", vede u mě naprosto nevyhnutně k výbuchu... Ale to je spíš téma na psychoanalytické okénko pro zvukaře :)
Fakt je taky ten, že už léta jsem se s takovou hrůzou na pódiu nesetkal, takže mě to samotného dost zaskočilo. Normálně dělávám s kapelama určité úrovně, kde se tohle prostě nestává. Holt další ponaučení pro to, že kdejakou holírnu už fakt nemám zapotřebí...
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

Jenze nekdo tyhle low end holirny delat musi. A kdo? Na nekoho to stejne vyzbyde.

...není třeba hrát nahlas...
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Možná bych ani neřekl, že musí. Jsou natolik low-endové typy akcí a kapel, že kdyby nebyly, tak se nic nestane. Ty lidi se můžou v klidu ožrat i bez toho, aby tam nevalná kapela trápila nástroje a zvukaře. Ale pokud už to musí být, prosím, velmi rád přenechám "potěšení" jiným. Jsou případy, kdy jsem jistým lidem vcelku vděčný, že moje telefonní číslo někde zašantročili :-D
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Přesně tak. Podle mě na takových holírnách spíš paradoxně uspěje pazvukař se šitovým vybavením - týpek podobný těm účinkujícím a kamarád se všema, ideálně i těch z kotle. Ještě ho budou uznale plácat po zádech... Mně říct nějaký namistrovaný kalósek, že si zaplatil a chce slyšet zpěv - tak podle okamžité míry vzteku nějak vysvětlím proč ho neslyší a pak dodám, ať neotravuje že ho nechám vyvést nebo mu rovnou pomůžu, ač jsem konstukce fyzicky welmi chabé - vytáčet mě jako žábu v mixéru může bohužel (pro něho) aktivovat nečekané reakce...
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Jste se teda rozjeli kluci od mixů...... :-D
Já říkám na akcích typu konference, tam totiž většinou neumí lidi mluvit na mikrofon, na upozornění, že je potřeba toho pána, co má mikro u pasu, zesílit.
Do mikrofonu pane, se musí mluvit, nee mlčet.

PS admine, co to tak celý vzít tady ty vzdechy a založit téma POKEC a tam to nakopírovat. A můžeme pokračovat tam.
My to na jiným fóru takto máme a jsme dnes na straně 338.
Už jsme fakt hodně ujeli od tématu. :wink:
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Třeba by víc pomohlo postrašit je slovy: "Pána neslyšet, bo má mikrák proklatě nízko, ale kdyby mu nedejbože teď ušel plyn, tak to bude hóóódně slyšet a pani, řeknu vám, ten mikrák to veme a z těch beden to pude zesílené ven! No fakt, nekecám! To bude štyngec!"
Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin »

Jose1 píše:PS admine, co to tak celý vzít tady ty vzdechy a založit téma POKEC a tam to nakopírovat. A můžeme pokračovat tam.
My to na jiným fóru takto máme a jsme dnes na straně 338.
Už jsme fakt hodně ujeli od tématu. :wink:
Trochu iniciativy, chlapci... Na pindání je BAR, témata si v něm můžete zakládat sami.
Nicméně rád odsud příspěvky přestěhuji, jen mi poraďte, od kterého příspěvku to mám vzít...
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

No odbočku od tématu jsem asi začal já :-)

Pozn. admin: Prošel jsem celé vlákno, ale tohle už asi nerozdělím - to se stává u obecnějších témat.
Proto prosím tady pokračujte podle názvu tématu. A bude-li třeba, založte si v Baru nové.

Např. na téma cen tam už vlákna jsou.
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

No s tou shitovosti - ja se napriklad nedavno setkal s tim, ze me kytarista z kapely se kterou jezdim doporucil na zvuceni nakyho metalovyho festivalku o 3 blijicich kapelach. Tak sem dohadoval podminky, aha, 2x mikrak, basa linkou, kopak, smytec. Nic vic. Rikam ok, v maly hospode, to bude bordel. No dohodli jsme se na maly castce kolem 3.000,- za tri hodiny. Holirna. A pak mi frajer volal, ze ne, ze to udelaji teda pres naky jejich dve Dexon bedny 70W a ze to jim staci, zbytek uhrajou kombama. No jak to dopadlo jsem slysel jen z doslechu. Zrejme dobre - protoze bliticku nerozomi nikdo, ani kdyz to zni dobre, natoz hnusne z nakejch noname beden :))

...není třeba hrát nahlas...
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Martin
Aha, v báru já ještě nebyl, budu muset zajít. :D
Tak to tu tak nech, přivři oko, pro tentokrát. Ale nevím, jestli se nám bu de odtud chtít stěhovat. To víš jak se zábava rozjede, nerad měníš lokál. :wink:
Jakub
Jááák noname, šak to byl Dexon..... :-D
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Mě přijde, že kokti jsou ve všech žánrech, jen někde více, jinde méně, a možná spíše někde jsou víc vidět, jinde se maskují a o to víc překvapí.
Samozřejmě v každém žánru je spousta tzv. pozéru, tedy lidí, kteří se nsaží co nejvíc zapadnout do dané škatulky. U jazzu se to projevuje kulatýma brejličkama a motýlkem, u metal-core dredama a 8mi naušnicema (Same neber to osobně :-), samo o sobě to ničemu nevadí, ale když se to spojí s nižším IQ a vyšším promile, tak to způsobuje problémy.
Pseudojazzman vám bude tvrdit, že ten nechutný tlustý zahuhlaný zvuk kytary je přesně to ono, a drsnej drňák vám vytrhne konektor.
Platí to vždy a všude, pokud si ta kapela na hudbu (libovolný žánr) jen hraje, je to těžko nazvučitelné a Dexonu je na to skoro škoda.
Pokud jsou to muzikanti, není problém, domluvíš se, "zvraceč" si ideálně vezne svůj mikrofon, nebo použiješ nějaký robustnější, mluvilo se tu o AKG 330, ten je na tyto účely ja stvořený, konektory pojistíš gafou a není se čeho bát.
Dělám, co mě baví.
Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin »

Šup, téma jsem do Baru přesunul celé, aby štamgasti nemuseli měnit stůl...
kde se ti tohle Chozé stane, že tě přestěhují i s lokálem, aniž by jsi zvedl zadek?

nuže, pokračujte si v pindání

:-D
Odpovědět

Zpět na „Bar“