Bezdrát na školní akce
-
- Reklama
Bezdrát na školní akce
Ahoj, chtěl bych poradit ohledně výběru bezdrátového setu pro mluvené slovo, zřídka zpěv. Převážně bude používán v malých místnostech a v tělocvičně. Cenově by to mělo být tak do 15 000, kdyby bylo možné za totu cenu dva bylo by to skvělé
ale o tom pochybuji.
Do budoucna se plánuje snímat i školní folklórní soubor (živá hudba + zpěv). V tomhle ohledu si nevím rady (mikrofony, rozmístění), jde hlavně o snímání toho zpěvu (zpívají všichni a k tomu se ještě pohybují). Za každou radu budu rád.
Díky za odpovědi.
Do budoucna se plánuje snímat i školní folklórní soubor (živá hudba + zpěv). V tomhle ohledu si nevím rady (mikrofony, rozmístění), jde hlavně o snímání toho zpěvu (zpívají všichni a k tomu se ještě pohybují). Za každou radu budu rád.
Díky za odpovědi.
Re: Bezdrát na školní akce
ad 2. téma: ohledně nazvučení sboru je tu příspěvků dost, viz např. viewtopic.php?f=14&t=1508
příště prosím nejprve použij vyhledávání
příště prosím nejprve použij vyhledávání
administrátor, moderátor
Co se týče "setu" pro mluvené slovo,občas i nějaké to zaspívání , tak raději než nějaké čínske "všechnovjednom" doporučuji koupit 1ks RCF-310A (nebo RCF-710A) a k tomu nejlevněji bezdrát AKG 40. Je to použitelný otloukánek. Sice nepřeladíte frekvenci. Ale na vesnici popř. malém městě by nemusel být problém s rušením.Obzvláště pokud se budete motat pár metrů kolem přijímače který nějak šikovně na suchý zip přilepíte nahoru na bednu. Nebude to problém přijímač AKG40 je malá lehká krabička. Zvukově je velice slušný. Je akorát náchylnější na manipulační ruchy. Ale to je nevýhoda všech bezdrátových plasťáků. S odolností proti vazbě je na tom také celkem slušně. A hlavně na jednu AA baterii to opravdu vydrží sakra hodně.
Otázka je jesti to musí být nevyhnutelně bezdrát, já vím je to moderní a bla bla bla.... Ale více užitku vám udělá takový senn. e840 na káblu. Nic ho nemůže zarušit, nevybije se baterka když to nejméně potřebujete a zvukově na tom bude daleko lépe než levné bezdráty.
Nebo pošetřit a takový Sennheiser XSw 35 by byl ideální volba.
T
Otázka je jesti to musí být nevyhnutelně bezdrát, já vím je to moderní a bla bla bla.... Ale více užitku vám udělá takový senn. e840 na káblu. Nic ho nemůže zarušit, nevybije se baterka když to nejméně potřebujete a zvukově na tom bude daleko lépe než levné bezdráty.
Nebo pošetřit a takový Sennheiser XSw 35 by byl ideální volba.
T
-
Návštěvník
No mě jde hlavně o ty tanečníky, ta kapela to utáhne sama. Tanečníci se pohybují na ploše max 10x8m a bohužel je při zpěvu jde málo slyšet.Martin píše:ad 2. téma: ohledně nazvučení sboru je tu příspěvků dost, ...
Asi jsem se špatně vyjádřil ale ta cena 15 000 byla jen na ten bezdrát. Jinak bedny se budou kupovat také, momentálně se rozhoduje zrovna o těch bednách co jsou uvedeny výše, ale dva kusy.TonyS píše:Co se týče "setu" pro mluvené slovo,občas i nějaké to zaspívání , tak raději než nějaké čínske "všechnovjednom" doporučuji koupit 1ks RCF-310A (nebo RCF-710A) a k tomu nejlevněji bezdrát AKG 40.
Jek jsem psal je to na školní akce, takže ten mikrofon nemá stálé místo a kabel by se tam zbytečně motal. Vím že drát je lepší, ale bezdrát je na tohle pohodlnější.TonyS píše:Otázka je jesti to musí být nevyhnutelně bezdrát, já vím je to moderní a bla bla bla.... Ale více užitku vám udělá takový senn. e840 na káblu. Nic ho nemůže zarušit, nevybije se baterka když to nejméně potřebujete a zvukově na tom bude daleko lépe než levné bezdráty.
kdybych koupil nějaký bodypack vysílač v daném frekvenčním rozsahu, dal by se použít přijímač z tohoto setu? A kdyby dal tak by nemohl být použitý ten ruční mikrofon, mám pravdu?TonyS píše:Nebo pošetřit a takový Sennheiser XSw 35 by byl ideální volba.
Díky
-
Návštěvník
Ano, vysielač môže fungovať len jeden. Buď handka alebo bodypack, súčasne to nepôjde.