Jak propojit mic, pc, ext. zvuk. kartu a mix?
-
- Reklama
-
MADMAX
Re: Jak propojit mic, pc, ext. zvuk. kartu a mix?
Těší mne, že se cítíš uražen. Od člověka, který "dělá" hudbu, potažmo chce mít VLASTNÍ STUDIO (doufám, že tak neříkáš tomu, co máš doma teď?), bych přece jen očekával trochu víc technické erudice nebo přirozené inteligence. Možná by pomohlo méně sjíždět fóra na internetu a trochu o věci sám zapřemýšlet. A nezlob se, lidé, kteří si kabely objednávají z e-shopu, místo aby na 30 vteřin vzali do ruky páječku, mi připadají poněkud směšní. Jistě je to jen moje profesionální deformace, ale koneckonců já jsem Tě nenutil, abys začal fušovat do našeho oboru, k tomu ses rozhodl sám...
Hodně štěstí s tou tvorbou pro TV.
Hodně štěstí s tou tvorbou pro TV.
-
MADMAX
Ještě k těm sluchátkům: Bohužel ani sebekvalitnější studiová sluchátka (třeba Beyerdynamic DT990Pro, Audio-Technica ATH M-50, o Beats bych si dovolil trochu pochybovat) , která poskytují vyvážený, frekvenčně vyrovnaný přednes, nejsou úplně vhodná pro mixáž. Je to dobrá pomůcka, která je schopná Ti dát třeba reálný obraz o tom, kolik je v nahrávce nejhlubších basů (které menší a levnější monitory většinou prakticky nezahrají), ale třeba zrovna správný poměr podklad/vokál se na sluchátka určuje docela obtížně, vnímání je prostě jiné. "Bedny" se prostě nedají nahradit, a pokud budeš chtít nahrávat a míchat častěji, koupi nějakých monitorů se stejně nevyhneš.
tentokrát jsem Tě snad ničím neurazil, sorry.
tentokrát jsem Tě snad ničím neurazil, sorry.
-
noviczech
Tak to s těma sluchátkama sem nečekal :-/ K té pájce... mám jenom jeden XLR kabel k mikrofonu.
Za rady děkuju, moc mi pomohly.Ať se daří a přeju míň nováčků jako jsem já . A pevné nervy!
Mějte se kluci.DÍK
Za rady děkuju, moc mi pomohly.Ať se daří a přeju míň nováčků jako jsem já . A pevné nervy!
Mějte se kluci.DÍK