Komprimace reverbu
-
- Reklama
Komprimace reverbu
Ahoj,
kdo mi poradí jakym postupem zkomprimovat reverb?
Nějak jsem se do toho trochu zamotal
)
kdo mi poradí jakym postupem zkomprimovat reverb?
Re: Komprimace reverbu
Stejně jako komprimuješ cokoliv jiného, jen ten comp. pověsíš na vracečku z reverbu. Rozdíly budou jen v použitém DAW, v PT bys ho insertoval do Aux tracku...
Ale přemýšlím, co tě vede k potřebě komprimovat reverb
Proč nekomprimuješ materiál před ním?
Ale přemýšlím, co tě vede k potřebě komprimovat reverb
Děkuju
Spíš tak trochu experimentuju - přijde mi, že mam hodně tenkej zpěv a tak zkoušim jestli komprimací reverbu trochu neztloustne 
Jináč takhle mě to napadlo taky, ale dost marně s tim v Cubase bojuju 
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zkoušels foukat tabákový dým do vody? Sry za OT, ale tohle jsem si nemohl odpustit.
Nepomůže spíš přidat trošku fundamentu na nižších středech, kolem 200Hz? A dopilovat techniku zpěvu, vhodný mikrofon atp.
Nepomůže spíš přidat trošku fundamentu na nižších středech, kolem 200Hz? A dopilovat techniku zpěvu, vhodný mikrofon atp.
Dělám, co mě baví.
A tys k tomu sednul a hned si všechno znal a uměl...? pokud ano tak velká závist - já to štěstí nemam
Samozřejmě, že EQ už jsem v ruce držel ale tohle byla varianta o které jsem někde snad četl, že se možná používá na virbl a tak mě napadlo proč to nezkusit...
A jen tak aby řeč nestála...Bohužel nedisponuju deseti mikrofonama a ztěch čtyř co jsem zkoušel byl tenhle nejlepší .-)
A jen tak aby řeč nestála...Bohužel nedisponuju deseti mikrofonama a ztěch čtyř co jsem zkoušel byl tenhle nejlepší .-)
A pokud nepomůže 200 Hz, hledal bych i kolem 400 - 450 Hz, kde je často "plnost" schovaná.
Taky bych místo reverbu a jeho komprimace zkusil jemný delay, ať už efektem, nebo zdublováním stopy a posunem o pár ms. Jen pozor na stereoobraz, ať se tě samotný zpěv někde nedostane do protifáze.
Taky bych místo reverbu a jeho komprimace zkusil jemný delay, ať už efektem, nebo zdublováním stopy a posunem o pár ms. Jen pozor na stereoobraz, ať se tě samotný zpěv někde nedostane do protifáze.