Koncák Behringer EP 2500, případně EP 1500
-
- Reklama
-
Loon
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Koncák Behringer EP 2500, případně EP 1500
Zajímaly by mě praktické zkušenosti s koncovými zesilovači od Uda.
- Tudy
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nedávno mi je jeden zvukař dost vychvaloval, ale už nevím, který typ konkrétně. Zkusím to zjistit, nebo ho rovnou nasměrovat na toto fórum.
EDIT:
tak změna (že jsem mu nezavolal hned...)
cituji: "na to, že je to Behringer, tak se povedl, jinak celkem průměr"
Jedná se o typ EP2500
Mimochodem maestro Behringer je křestním Uli
EDIT:
tak změna (že jsem mu nezavolal hned...)
cituji: "na to, že je to Behringer, tak se povedl, jinak celkem průměr"
Jedná se o typ EP2500
Mimochodem maestro Behringer je křestním Uli
Naposledy upravil(a) Tudy dne úte 17. říj 2006 10:04:33, celkem upraveno 1 x.
- Tudy
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jinak ve stejné cenové třídě spíš doporučuje Omnitronic
http://www.omnitronic.cz/
Tenhle mají v akci a vypadá i schopněji (pokud nepotřebuješ do 2ohmů)

http://www.omnitronic.cz/
Tenhle mají v akci a vypadá i schopněji (pokud nepotřebuješ do 2ohmů)

QSC RMX1850HD
Na basy doporučím QSC RMX1850HD, kde HD značí "High Density", je to speciálně "přitvrzený" konec na přání zákazníků pro můstkový provoz. Do 4Ohm dává 1800W, vyplatí se do něj investovat. Nahlídni na aktuální cenu do e-shopu na www.prodance.cz .
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... v cem spociva to "pritvrzeni" ??
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
pritvrzeni
Rekl bych, ze tam budou asi kondiky s vetsi kapacitou, aby ty basy "udrzely".safa píše:... v cem spociva to "pritvrzeni" ??
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... aha, znamena to ze levnejsi QSCcka maji osizeny kondiky a ze ty basy neudrzej ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Nejsou nějaká levnější a ošizená QSC-čka! RMX2450 sice zvládne můstkový provoz do 4Ohm, ale RMX1850HD je na trvalý provoz do subbasů lépe stavěný. Cenově je to tak, že RMX2450 vyjde nejlevněji v poměru Watt/Kč z celé řady zesů RMX a je spíše určen pro krmení např. středovrchů, dejme tomu 2x 4Ohm/700W, resp. v můstku pro pohon jednoho 8Ohm subbasu. Pro krmení subbasů byla dodatečně navržena RMX1850HD, kde se počítá především s trvalým provozem můstku do 4Ohm. Má nižší napájecí napětí větví než RMX2450 a větší filtrační kapacity, což je na nižší frekvence lepší. Kdo chce ušetřit, volí RMX1850HD v můstku na krmení dvou 8Ohm subbasů spojených paralelně, získá takto poctivých 2x900W na bednu, kdo si může připlatit, dá si RMX2450 v můstku na jeden 8Ohm subbas, má tak jakousi rezervu ve špičce až 1500W, zesilovač tedy nemusí jet nadoraz a klesne-li někde impedance připojených beden v rozumné míře i pod těchto 8Ohm, nehrozí přehřátí zesu a vypnutí ochran.
Dovolte pár připomínek. Nevydržel jsem tuto diskusi a zaregistroval se abych mohl vznést námitku.:Pro basy jako takové je dobré znát i tzv damping faktor zesilovače. To je do jisté míry určující jestli stíhá krmit bedny dobře nebo ne. Kupříkladu Crown 5000WZ má tuto hodnotu minimálně 1000, QSC PL 6 2000. QSC PL má k tomu spínaný zdroj, který ho zjednodušeně řečeno, zbavuje závislosti na tvrdosti přívodního zdroje. (kabel 50m, malý průřez a je to ) Vámi zmíněné QSC RMX řady mají damp. faktor asi 250 a zdroj dávno překonané toroid trafo. Proto jsou tak levné, ale posuďte SAMI.
Jasně, proto jsem šel aspoň do RMX a EP jsem se obloukem vyhnul, nechtěl bych trafo s hliníkem na primáru, nikdy. Na PL řadu bych dříve ani teď finančně nedosáhl a zesilovače jsem potřeboval pořídit hned dva. Hlavně, že jsem nespadl z neznalosti do klonů ála SEKAKU apod. - bylo to v době, kdy se někteří na fórech do krve rvali za to, že je to stejné jako RMX a ještě se pár litrů ušetří! O porevoluční "východní pomstě" QSA (nenápadně snadno zaměnitelné označení s QSC), ani nemluvě... Toroid v zesilovači jako zásadní nevýhodu nevidím - kromě váhy samozřejmě, teď se na fórech zase často operuje s tím, že pulsní zdroje nemají takovou rezervu právě na basech jako klasické trafo, které ve špičkách může přeci jen dodat větší proud. Spíš si myslím, že je to volba výrobce - jak zdroj dimenzuje v profi řadě a jak v řadách "odlehčených", kde ušetří na kapacitách ve zdroji. Pulsní zdroj má sice oproti toroidu limitovaný výstupní proud, ale jede na vyšším kmitočtu a při dobrých kýblech může být pevný na basech podle potřeby. Dnes kdybych měl nějakou tu korunu, tak bych samozřejmě místo RMX2450 pořídil rovnou PLX3102. Ke dvěma boxům 2x12" BaC 12PL32 + 1x1,4" RCF ND3030 jsem měl nedávno zapůjčen PLX1804 a vedl si velmi dobře i když je ve výbavě osekaný na nezbytné mimimum a nesmí pod 4Ohmy.