Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od jara »

thomas to je sice pravda že příčin muže byt více ale právě proto by bylo dobré společně napsat výrobci aby nám všem ty potíže pomohl odstranit, a co se týče zatracovaného behringra? tak ten tyto potíže nemá vůbec, a je řízen uplně stejně jak soundcraft, čili chyba je v soundcraftu a výrobce by ji měl urychleně odstranit jednou provždy.
peto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peto »

ahojte,
skoro som si objednal Ui12, ale precital som si celu diskusiu a teraz váham. Chcel by som od vas radu.
Som DJ, ale z casu na cas sa stane, ze potrebujem nazvucit aj nejak kabelu Nic velke, nejaky ples, stuzkova svadba... a preto som sa rozhodol kupit si vlastny mix. Povodne som chcel MFXi8 a potom som objavil novu Ui seriu celkom sa mi to zapacilo. Myslite si, ze ma v mojom pripade zmysel ist do digitalneho Ui pultu, kde sa trosku bojim o ergonomia, komfort, rychlost ovladania cez nejaky tablet (to je asi iba otazka zvyku) na druhej strane su tu problemy s mrznutim a vyadkom siete (dufam, ze iba docasne a vyrobcato poriesi)
Ako by podla Vas na tom boli zvukovo keby sa porovnala MFXi a Ui seria.
Zvuk mam db technologies 2xDVA S09 a 2xDVX D12.
dakujem pekne
PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe »

Pracuji jako elektrokonstruktér a programátor Simatic. Konkrétně stavíme stroje pro výrobu v jednom segmentu automobilového průmyslu. Díky tomu vím, že postavit něco, co by fungovalo na první škrtnutí na 100%, snad ani není možné. Téměř vždy se vyskytne muška, která se projeví jen za určitých podmínek a aby se jí podařilo najít a opravit, je potřeba, aby ti kdož se zařízením pracují, popsali co nejpřesněji, co se v danou chvíli odehrálo, jaké byly podmínky vzniku chyby. Jen tak má konstruktér šanci chybu odhalit a napravit. Výkřik do tmy: "Nejde to", nikomu nic neřekne a stejně, jako já u "svých" strojů tak i engineers od SC se nad ním jen pousmějí. "Ukaž kdy. Ukaž kde. Ukaž jak. Pak teprve se můžeme bavit." Jestli chceme dosáhnout řešení, musíme se dopátrat příčin, musíme být schopní opakovaně docílit výpadku, pak teprve můžeme psát SC, aby tuto závadu odstranili. Zatím nikdo z nás tří není schopen závadu bezpečně zopakovat, tak aby ji nikdo nemohl zpochybnit. Pro začátek by bylo asi vhodné co nejpodrobněji popsat vše okolo výpadku. Zamrzl mix (nehraje), spojení (hraje, nekomunikuje), mám iOS, WIN, Android, verze OS, zařízení, propojení, moje činnost při výpadku,... Jen tak budeme moci vysledovat, co je podobné a co způsobuje výpadek.
Pokud by se po našem dopisu (píše se s i), který všichni podepíšeme :-D s námi SC vůbec bavil, pak to bude něco ve smyslu: "S podobným problémem se naši technici doposud v laboratořích nesetkali. Popište prosím závadu tak, aby byla závada nasimulovatelná v našich laboratořích a naši technici ji odstraní. Děkujeme, že používáte naše výrobky. S pozdravem...".

Na jednom zahraničním fóru jsem si přečetl v diskusi o Ui16 krásnou hlášku: "Ticho u SC je ohlušující..." :-D

ad Behringer: Nepatřím mezi absolutní odpůrce této značky, koneckonců mám v racku tři zesilovače (NU) od Uliho, ale nevěřím, že by neměl Behr žádné problémy. Obrovskou výhodou bude u nich jistě jejich komunikace se zákazníky, kdy si podobné bolístky vyříkají rychleji a konstruktéři mohou na problému dříve pracovat. A pokud vydávají update FW, jako na běžícím páse, pak to svědčí o tom, že problémy skutečně mají.

ad Peto:
Ergonomie, komfort, rychlost ovládání,... všechno špatně! Zpátky na stromy! :-D
Kdepak! Já už na strom nepolezu! Přesně před rokem jsem si koupil mix A&H ZED14, odehrál jsem asi deset, patnáct kšeftů a koupil jsem si Ui12, abych měl něco malinkého, když hrajeme v hospodě, kde je málo místa. Je sakra rozdíl zatáhnout za poctivý 100mm fader, nebo zakroutit čudlíkem a nebo honit brouky po skle, přesto již beru na všechny kšefty jen digitál a ZED leží v kufru. Těžko komukoliv předávat jakoukoliv zkušennost. Musíš si sám udělat jasno, co potřebuješ/chceš/využiješ. Co se výpadků týče, jsou jistě nemilé, ale nemyslím si, že by šlo o něco, kde by se svět hroutil a dříve, nebo později se i na toto najde lék.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Havlis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Havlis »

špatně jsem se vyjádřil u těch Behringerů nejde ani tak o update firmwaru, jako spíš vylepšování aplikací pro Android nebo PC (iOS nemám, takže to nesleduju). Tzn. nejde ani tak o nápravu chyb (ne že by žádný nebyly) jako spíš vylepšování uživatelský příjemnosti...

na druhou stranu Soundcrafty očividně mrznou hlavně při přehrávání mp3 z USB, tuhle fičuru Behringer ani nemá, možná že kdyby jí měl, mrznul by ještě víc:-):-)
jara

Příspěvek od jara »

behringer přehrávání nemá, ale má zase jiné funkce, ale o to přeci vůbec nejde, jde pouze o to odstranit zamrzání mixu a nechci ani psát výrobci výhružný dopis, ale prostě požádat je o pomoc a kdo jiný by měl pomoct odstranit nedostatky, než výrobce? A pokud se výrobce o našich problémech nedoví, tak nám ani nepomůže, čili zvažte všichni, jestli se budeme dál trápit a nebo jestli se o potížích zmínime výrobci a budeme věc řešit, od toho tu tohle fórum je, ne?
jara

Příspěvek od jara »

Dnes jsem zkoušel asi 6 hodin střídavě hrát a spouštět mp3 a zatím mi mix ani jednou nezamrzl, tak že těžko se dá posoudit co to vlastně způsobuje, ale chci se zeptat, já pokaždé, když zapnu mix, tak aniž bych zapl tablet či pc tak mě mix automaticky naskočí a hraje teda samozřejmě bez možností editace, jen naskočí poslední nastavení, máte to takhle všichni?
PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe »

Jak jsem již dříve avízoval, došlo u mě k výpadku po více, než čtvrthodinovém spánku, kdy hrál celý mix, včetně mp3. Má teorie se tedy týká tří možných směrů.
1) tablet při spánku provede něco, co se mixu nelíbí (budu testovat o víkendu)
2) vadná, respektive nějakým způsobem poškozená mp3 (radši budu přehrávat mp3 z jiného přehrávače s ohledem na to, že mám na kartě cca 16 hodin muziky a hledat tu jedinou, opravdu nebudu)
3) chytré/blbé telefony návštěvníků se somrují do sítě (v nastavení skryji SSID a uvidíme)

Automatické naskočení s posledním nastavením je správně a pokud si dobře vzpomínám, tak to je snad i někde v manuálu popsané, ale možná je to opravdu jen domněnka a četl jsem to někde na netu, nicméně, má to tak být.
jara

Příspěvek od jara »

Tak včerá celé dopoledne vše ok, a dnes jsem přehrávál midi a ktomu šmrdlál doprovod na kytaru a po chvilce connecting, podle mě je prostě něco v soundcraft špatně, bohužel na rozdíl od behringra který tento problem nemá.
jiskrabk

Příspěvek od jiskrabk »

Ahoj,

tak jsem koupil Ui16 a chtěl ji dnes vyzkoušet... jenže jsem narazil hned v prvním kroku... připojení.

Chtěl jsem se připojit z notebooku (Lenovo, Win 7) přes Wifi, ale nepovedlo se mi to. Připojil jsem se přes LAN a opět nic...
Přes LAN jsem to nakonec rozchodil, ale musel jsem si ručně napevno nastavit IP adresu, masku a bránu.

Chtěl jsem se připojit i mobilu (Windows phone) - ten se ale nedokázal vůbec připojit (po zadání hesla sítě chvíli zkoušel a pak napsal že se nepovedlo)

Zkoušel jsem i reset do továního nastavení, ale nepomohlo.

Vypadá to jakoby Ui16 nepřidělovala sama IP adresy... Je to normální? nebo kde může být problém?
(V nastavení Ui je Hotspot zapnutý, šlo i upravit zabezpečení - nastavit heslo a po restartu se při připojení na heslo, ale jinak nic)

Děkuji
jiskrabk

Příspěvek od jiskrabk »

Tak už to funguje... nahrál jsem nový Firmware a už to komunikuje jak má.
gougou2

Příspěvek od gougou2 »

Pre jaraba Bepe:

Ahojte,
Takze som odohral dalsiu zabavu bez vypadku, teda nedoslo k vypadku spojenia v prestavke pocas prehravania mp3 z usb. Odkedy nepustam viac ako hodinove mp3, pripojenie je bezproblemove.

Kamarati co tu testujete pripojenie, nezabudnite do testu zahrnut prehravanie viac ako hodinovych skladieb m3 cez usb play vstup. Ale treba to nechat prehrat cele. Popripade pauznut po 15 -20 min. Tolko mi trvala cca prestavka.
jara

Příspěvek od jara »

Dnes zase, dělál jsem si do midi řídicí stopu pro helicon voicelive touh, a asi po hodině connecting, a musel jsem mix restartovat, už mě to docela prudí.
Udoharys
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Udoharys »

Mám mix verze 12 a musím napsat, že za mně dobrý. Hrál jsem s ním pár akcí / doslova/ a naprostá spokojenost. Žádné výpadky jsem nezaregistroval. Možná je to i tím, že hned jak jsem zakoupil, přehrál nový firmware. Zatím využívám na 50 % neboť některé věci /ekvalizace a komprese a podobné fičúrky/ chtějí více času a taky názory a rady odborníka. Zato Shows a Snapshots využívám naplno. Škoda jen, že během hraní /kytara/nemám čas přepínat. Písničky by byly o trochu zajímavější. Alespoň z mého pohledu. Zvířátkům by to bylo asi jedno.
jara

Příspěvek od jara »

Udoharys, mix je to vkaždém případě hodně dobrý, supr zvuk až na ty výpadky ale doufám že i to se časem vyřeší.
PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe »

Dovolím si odbočení od pomalu převládajícího problému výpadků (který by si ostatně zasloužil vlastní vlákno), abych ukázal, jaký domeček jsem si nechal pro Ui udělat a kterak to vypadá, když na něm "šu..jí hadi" :-) Přikládám i mázlý náhled, jak to hraje.
Přílohy
IMG_0602.jpg
IMG_0603.jpg
IMG_0605.jpg
Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“