Akustická pěna
-
- Reklama
Re: Akustická pěna
No nevím. Akustické měření mě hodí na "Další fotografie k článku", které samozřejmě chybí (je jen ta ručička). Dále je upozornění "Máte zákjem o naše produkty? Prohledněte si náš sortiment".
Stejné na Opeře i Firefoxu, WinXP.
Každpoádně hodně zdaru.
PS: To vstřebávání basových frekvencí skutečně neznamená žádnou zvukovou izolaci...
Stejné na Opeře i Firefoxu, WinXP.
Každpoádně hodně zdaru.
PS: To vstřebávání basových frekvencí skutečně neznamená žádnou zvukovou izolaci...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
-
František Kohout
Zřejmě byl myšlen proklik na grafickém odkazu vlevo. Problém vyřešen. Stránky jsou mmj. v neustálí výstavbě. Prosím omluvte drobné nedostatky...
JJ, přesně tak
.
Jinak ten grafický proklik mi v opeře i ve Firefoxu v rámci článku o měření zůstává pod textem (ale nezmizí) a nejde na něj kliknout. Musím zarolovat mimo jiné graf. objekty, pak vyleze nad text. Jo a to horní menu (úvod, sortiment,...), mi ve firefoxu při vertikálním rolování nahoru i dolů šipkou cestuje vpravo (až odcestuje) a vrátí se po dorolování zpět nahoru. V opeře prozmenu cestuje doprava při rolování doprava šipkou (až odcestuje). Při vertikálním pohybu je to OK.
Snad se to podaří vychytat.
Jinak ten grafický proklik mi v opeře i ve Firefoxu v rámci článku o měření zůstává pod textem (ale nezmizí) a nejde na něj kliknout. Musím zarolovat mimo jiné graf. objekty, pak vyleze nad text. Jo a to horní menu (úvod, sortiment,...), mi ve firefoxu při vertikálním rolování nahoru i dolů šipkou cestuje vpravo (až odcestuje) a vrátí se po dorolování zpět nahoru. V opeře prozmenu cestuje doprava při rolování doprava šipkou (až odcestuje). Při vertikálním pohybu je to OK.
Snad se to podaří vychytat.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
-
jozkojozko
- Nováček fóra

caute... je vhodne pouzivat akusticku penu na odhlucnenie bytu, mame totiz dost hlucnych susedov alebo skor steny ako z papiera, tak ako to uz byva zvykom v bytovkach... alebo sa mame skor obratit na firmy ktore to riesia prifesionalne?? http://www.potichu.cz/odhlucneni-bytu/... pripadne aky material je vhodny pouzivat? dik
-
MADMAX
Asi Tě nepotěším, ale akustické pěny jsou schopny efektivně místnost zatlumit /tj. zkrátit dozvuk na středních a vysokých frekvencích/, ale k izolaci od hluku příliš nepomáhají. Už prostá logická úvaha povede k závěru, že "odhlučnit" mohou jen materiály, které jednak tlumí, jednak a především NEPROPOUŠTĚJÍ ZVUK. Čili pěnu lze využít k vyplnění mezery mezi dvěma stěnami (stejně jako např. písek, experlit a pod.), protože nebude vibrace přenášet, ale ta druhá, hmotná překážka, ta se nedá ničím moc nahradit...
Ne, akustická pěna k tomuto neslouží a není na to vhodná. Resp. asi ne ten typ, na který se ptáš. Lépe je použít vhodný stavební materiál, předstěny z modrého sádrokartonu, atp.
Těch možností stavebních úprav je několik a nejlépe je svěřit to firmě, která tě dá i záruku na to "ticho". Když se budeš pokoušet dělat to sám z informací sesbíraných po internetu, může to dopadnout nevalným výsledkem a prázdnou peněženkou.
Těch možností stavebních úprav je několik a nejlépe je svěřit to firmě, která tě dá i záruku na to "ticho". Když se budeš pokoušet dělat to sám z informací sesbíraných po internetu, může to dopadnout nevalným výsledkem a prázdnou peněženkou.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na rovinu řečeno, "akustická pěna" je hlavně způsob, jak co nejdráž prodat co největší množství molitanu. Proto se do tohoto "odvětví" vrhlo hodně firem, z nichž některé aspoň něco vymýšlejí a dokonce se snaží, aby jejich výchozí materiál byl o něco lepší, než to, co si dáváte doma v koupelně pod nohy anebo se do toho balí křehčí zboží. Ty ovšem jsou pravidelně zdaleka nejdražší a tak si každý radši koupí nějakou aspoň přibližnou vzhledovou napodobeninu (která nakonec může v některých případech být funkcí také podobná). Nehodí se to příliš nikam, protože mechanická, požární aj. odolnost je obecně mizerná a časem je z toho vrstva humusu, kterou nejde nijak vyčistit. Nicméně snadná aplikace a dost vysoká účinnost na těch nejslyšitelnějších vysokých kmitočtech jsou výhodou.
Bohužel izolace od hlučných sousedů je opravdu úplně jiný ořech, než zatlumení odrazů a především to stojí násobky a v mnoha případech musí každá slušná firma doporučit přestěhování, protože to jednoduše nebude vůbec realizovatelné, respektive náklady a výsledek budou neporovnatelné. Nebav se s nikým, kdo ti bude tvrdit opak, je to podvodník.
H.M.
Bohužel izolace od hlučných sousedů je opravdu úplně jiný ořech, než zatlumení odrazů a především to stojí násobky a v mnoha případech musí každá slušná firma doporučit přestěhování, protože to jednoduše nebude vůbec realizovatelné, respektive náklady a výsledek budou neporovnatelné. Nebav se s nikým, kdo ti bude tvrdit opak, je to podvodník.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Hubert ma pravdu. Jen pro predstavu, jsem ted u sebe ve studiu odhlucnoval jednu malou mistnost cca 5x4m a vyslo me to na cca 80.000,- s celkem uspokojovym vysledkem.
(mistnost v misnosti, drevena konstrukce na gumovych podkladech, vzduchova mezera, rockwool, 2x sadrokarton (jedna vrstva modreho), 2x dvere)
Samozrejme to zmensilo prostor. Navic jsem neresil klimatizaci, ktera by to vyrazne prodrazila.
Akustickou penu jsem dal az dovnitr na vyreseni akustiky.
Mam i pripadne fotky, kdyby to nekoho zajimalo.
V.
(mistnost v misnosti, drevena konstrukce na gumovych podkladech, vzduchova mezera, rockwool, 2x sadrokarton (jedna vrstva modreho), 2x dvere)
Samozrejme to zmensilo prostor. Navic jsem neresil klimatizaci, ktera by to vyrazne prodrazila.
Akustickou penu jsem dal az dovnitr na vyreseni akustiky.
Mam i pripadne fotky, kdyby to nekoho zajimalo.
V.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jo, jenže on si každý představuje, že do jeho panelákového nebo naopak předprvoválkového laciného činžáku s dřevěnými stropy, případně nějakého developerského zázraku z poslední doby přijde kouzelník a ten jim něco pokud možno co nejtenčího nalepí na zdi a podlahu (hlavně aby se nemusely podřezávat dveře nebo trhat dlaždičky !) a to zajistí, že už neuslyší sousedy vůbec nebo jen jako vzdálený vánek. Takoví ani nechápou, že to slibované "snížení hluku do 50%" je formulace, která jim nezaručuje ani to, že si vůbec nějakého rozdílu všimnou. A že snížit některé prostupy jednoduše nejde vůbec, stavěli byste ještě jeden (výrazně menší) barák v tom současném. Už jsem stavěl celé zdi vedle těch stávajících, na vloženém ocelovém nosníku a stejně je rušení z vedlejšího bytu slyšet, protože i stáhnout prostup o >90% může být málo.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Návštěvník
Ak proti šíreniu hluku stavebnými konštrukciami neurobil nič projektant, dodatočne je to velmi komplikované až takmer nemožné.