Jaký mikrofon do kopáku a na overhead?
-
- Reklama
Ale jak D112 tak Beta52 jsou spíše levnější mikrofony. Osobně D112 nemám vůbec rád- nikdy mi zvuk který produkuje moc nesedl. Betu52 jednu vlastním, ale taky žádný zázrak.
2edyyy: mám hodně rád zavřené kopáky, jejich zvuk je boží. Beru dynamickým mikrofonem (nejraději D6) zhruba ve středu blány cca 10 až 15cm od ní. Směrem od šlapky dávám kondenzátor pro sejmutí úderu paličky. Většinou takto zvučím i bubny s dírou. Dynamiku mimo díru do středu blány a kondenzátor strčím dovnitř. Připadne mi, že když strčím mikrofon k díře tak snímá hlavně fučení vzduchu a nemá to nic společného s barvou bubnu.
2edyyy: mám hodně rád zavřené kopáky, jejich zvuk je boží. Beru dynamickým mikrofonem (nejraději D6) zhruba ve středu blány cca 10 až 15cm od ní. Směrem od šlapky dávám kondenzátor pro sejmutí úderu paličky. Většinou takto zvučím i bubny s dírou. Dynamiku mimo díru do středu blány a kondenzátor strčím dovnitř. Připadne mi, že když strčím mikrofon k díře tak snímá hlavně fučení vzduchu a nemá to nic společného s barvou bubnu.
Situaci tazatele znám osobně a dovolím si ji nastínit. Oba jmenované mikrofony jsou z tohoto hlediska spíše dražší. Jedná se o malé kapelní PA pro malé akce, tvořené zatím dvěma Mackie SR1521z, pultem 1604VLZ a otázka subbasů je v řešení. Finance jsou omezené, kapela to není "mainstreamová" a neholí po kšeftech typu plesů, zábav a večírků. Hrají a pořádají malé akce pro spřízněné kapely a lidi, protože je baví si občas zahrát. Prostě jde o to najít řešení co nejmíň peněz a přitom co nejmíň kvalitativně klesnout od toho "okresního" standardu typu D112, B52 ...
- Pavel Sedlák
- Uživatel

- Pavel Sedlák
- Uživatel

Díky za pár tipů, určitě zkusím ED007. Soudě podle hodnocení na muzikeru, je to asi malý zázrak
Na overhead vyzkoušíme C-2 a uvidíme.
Jak píše Aleš, hrajeme pro zábavu a ne za každou cenu, akce jsou to vesměs z naší strany lehce dotované a proto potřebujeme něco levného, leč použitelného. S vyzkoušením mikrofonu to nebude až takový problém, s místními prodejci máme "nadstandartní vztahy", takže nám ochotně věci objednají a zapůjčí k odzkoušení.
Jak píše Aleš, hrajeme pro zábavu a ne za každou cenu, akce jsou to vesměs z naší strany lehce dotované a proto potřebujeme něco levného, leč použitelného. S vyzkoušením mikrofonu to nebude až takový problém, s místními prodejci máme "nadstandartní vztahy", takže nám ochotně věci objednají a zapůjčí k odzkoušení.
Audix
Na overhead jsem volil z cenových důvodů Audix F10 a celkem postačuje, ale na kopáku jsme nešetřili a koupili jsme rovnou Audix D6 - určitě ho aspoň vyzkoušejte! Pokud je méně peněz, lze snad ještě slevit na Audix D4, ten jsem ale nezkoušel, ale měl by být taky slušný. Vyhoví i ten Sennheiser E602, poměr výkon cena je velmi dobrý, ale bude možná trochu problém s vazbou.
Nakonec jsme pořídili Shure PG 52 do kopáku, PG56 na virbl a na přechody a na overheady JTS NX-9, nicméně nastal další problém: Vzhledem k tomu, že potřebuju párákem táhnout 7 výstupů, zbylo mi v málo drátů na vstupy a tak přemýšlím co z bicích nutně zvučit. Co říkáte alternativě kopák, virbl, přechody jedním mikrofonem mezi přechody a dva overheady? Předem díky!
Re: ...
Na overheady používám Audix F-15, není to žádný zázrak ale jsou velice levné a troufám si říct že za ty peníze ani nic lepšího není, vůbec nehrají špatně. Do kopáku je to problém - levné mikrofony prostě nehrají. B52 se velice osvědčil, nestojí tolik peněz a je dobrý, chceme jeden kupovat i do studia.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
he, tak ja se taky pridam. Kopak: Beyerdynamic Opus 65, overheady: sE3 stereo pair (s windsusema).
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,