Jak upravit stopu zpěvu?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od gabluk »

Chces udelat mastering nebo mix???
Existuje rada studii, co ti radi udelaji oboji. Obavam se, ze tady neni to prave misto pro pozadavek na typu "kdo mi zpracuje profesionalni nahravku". Cim by se pak zvukari ve studiich zivili, kdyby to slo udelat na zvukarina.cz.
Ale treba se pletu.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od KamilV »

Nezlob se, ale předpokládám, že tímto tónem nežádáš o "přátelskou výpomoc", ale uvádíš korektní poptávku, kdy tedy očekáváš, že si u někoho zaplatíš frekvenci ve studiu a on tě to smíchá.

Nebo se pletu a máš představu, že někam uploaduješ stopy a někdo tě věnuje několik hodin práce - poté, co jsi takhle moc hezky požádal? Přeju tě, abys někoho našel.

P.S. Kdybys uznal za vhodné, mohl bych to pro tebe udělat i já - nevím ovšem, zda bych prošel tvým kvalitativním filtrem na odbornost.
Návštěvník

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od Návštěvník »

vzdávam to. zvukařina.cz forever :lol:
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od pavlii »

Nádhera - aneb jak dopadne uražené ego 8) Návštěvníku - holt když není specifikováno "(polo)profesionální zvuk" a co bys s tím (zpěv) rád dělal, tak se nemůžeš divit, tohle ani jinak skončit nemohlo ;-)

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
kalfar
Uživatel
Uživatel

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od kalfar »

Naopak, já bych to bral jako úspěch. Návštěvníka to odradilo od snahy naučit se zvučit pomocí fóra. Takže buďto si to udělá sám a se štěstím z toho bude rozumná garážová nahrávka a nebo se obrátí na profesionály, kteří mu dají to, co chtěl získat zde! Určitě se pohnul z místa a to je dobré!
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od pavlii »

Ale jasně - zjevně to tu MY takhle chápeme. Jde jen o to, jestli prozřel i on, ale to už není naše starost :) já jsem svůj příspěvek nemyslel v "neúspěšném" duchu, to ani náhodou :-D

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od gabluk »

Nekdy mam pocit, ze od te doby, co se da poridit zvukovka za 800kc se vyrojilo spousta studiovych zvukaru, co si nasnimaji cosi nejak a pak si zapnou google a prochazeji weby s dotazy "mam to tady nasnimane a udelejte mi z toho profi nahravku". Ti skromnejsi s dovetkem, nemusi to znit jako Pink Floyd, ale alespon nejak podobne - "poloprofesionalne". A kupodivu se nedockaji odpovedi typu: na zpevu vysky tak, basy tak, kompresor tak apod.. Kdyz to zjisti, tak svuj dotaz uzavrou s tim (samozrejme anonymne), ze ostatni jsou pitomci.
Nebo se mylim?
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od TomasVv »

Není to způsobeno jen levnějšími zvukovkami. Podobný přístup se dá najít prakticky všude, kde kvalitní výsledek potřebuje zkušeného člověka s adekvátní technikou, přitom laickým způsobem se dá dosáhnout nějakého výsledku bez jakýchkoliv znalostí. Např autotuning, umělecké foto, stříhání videa, návrhy interiérů, příprava jídla atp. :-)
Dělám, co mě baví.
Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od Harman »

pro tyto lidi se už dnes i dělají pluginy....třeba CLA bundle, OneKonb od Waves nebo EZmix aneb za 5minut roky zkušeností :D :?
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak upravit stopu zpěvu?

Příspěvek od pavlii »

Jo - supeeer shrnutí!!! :lol:

P.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“