Alternativy k SAC - virtuální mixy

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

kalvoj píše:Na snadě je ještě tahle 1U hovadinka do racku, která má nahradit velké mixy StudioLive. Je k tomu software a od výrobce je to předurčeno k použití jako digitální mix.
http://www.audiotek.cz/product-49786-pr ... ox-1818vsl" onclick="window.open(this.href);return false;
To vypadá moc hezky. Dalo by se to spřáhnout ještě s něčím, aby bylo víc vstupů? (Ano, napadl mne hned ADA8000).
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Myslíte, že má cenu zkoušet virtuální mix, když mám oba noťasy pouze s USB2 ? Abych nevyhodil prachy za zvukovu apod. a nakonec to nebylo nepoužitelné.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Tak to přece chceš, aby to nebylo nepoužitelné, ne? ;-)

Kolik IN/OUT řešení bys chtěl?
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Maximalne 16, mam ideu 2-8 na zvukovce, ta by mela mit jeden ADAT in, k tomu jeden ADA8000.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

To by mělo USB 2.0 utáhnout.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Ještě mě napadá, jak daleko se dá táhnout USBkabel.
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

oficialne 5m, ak das medzi to huby tak 30m (kazdych 5m hub). dalej s konverziou na ethernet a spat.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Pořád řeším, jestli jít do řešení ADA8000 + nějaká zvukovka (firewire nebo USB http://www.thomann.de/cz/phonic_firefly_808_u.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ) nebo 5adič 4x ADAT In/Out + jeden až čtyři ADA8000 http://www.shop4djs.com/m-audio-2/m-aud ... zi_heureka" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Druhé řešení má výhodu v možnosti připojování dalších převodníků.

Mám dva dva noťasy, samozřejmě oba bez FW. Běžné řadiče FW do Exprescard slotu mají max. rychlost 400MB/s. Může to fungovat aspoň pro 16 vstupů?
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Phoniku bych se asi jako zvukovce vyhnul, startoval bych někde od M-Audio ProFire 2626. Trochu problém je dlouhodobá nedostupnost ADA8000 (na skladech jsem ho neviděl dobře půl roku).

FW řadič i USB 2.0 v pohodě zvládají určitě ke 30ti kanálům. U FW si dej bacha na osazení čipsetem od TI. Ostatně koukni na ten Lightbridge, má rozhraní FW400 a:
celkem 34in/36out při 44.1 nebo 48kHz, celkem 18in/20out při 88.2 nebo 96kHz
Zkus trochu prohrabat fórum, k vícekanálovým zvukovkám toho tu je spoustu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Jednoho ADU doma už mám, protože mi zbyla Eura z diet a kámoši jeli do Thomanna ;-)
Projížděl jsem tu už hodně témat, ta o zvukovkách dočtu. Dá se říct, že jestli nebude dělat problém připojovat k noťasu FW přes redukci do Exprescard, tak upřednostním řešení Lightbridge + dva ADA. Do budoucna si klidně pořídím komp vyhrazený jen pro virtuální mix a optimalizovaný k tomu. Jako soft chci používat harrison mixbus, který zkouším v demoverzi a je mi hodně sympatický.
Naposledy upravil(a) exxxi dne pát 19. říj 2012 11:13:02, celkem upraveno 1 x.
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

FW na expresscard by nemal robit problemy, akurat si pozri na forach ktore cipsety su spolahlive (druha vec je, ze pred kupou sa tazko dozvies co ta karta pouziva...)

Expresscard spristupnuje PCI Express 1X zbernicu, takze defacto to mas akoby si mal FW pripojene priamo v pocitaci, pasmo tusim 1,5 Gb/s, priamy pristup do pamate a ine vymozenosti.
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

blaha píše:Trochu problém je dlouhodobá nedostupnost ADA8000 (na skladech jsem ho neviděl dobře půl roku).
Offtopic: Uli chysta novu verziu ADA8200
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Tak jsem konecne dal dohromady vybavu a zkousim to rozchodit. Je to bida. Sestava: Lenovo SL510, Expresscard - FW s chipsetem TI, M-Audio Profire Lightbridge starsi, ADA8000 novy. Windows7. Zkusil jsem nejdriv samotny ovladac k m-audio a neumi nastavit buffer 32, jen 64 a vic. Taky neumi prepnout do slave rezimu a nechat se ridit ADou. Zkusil jsem pak Harrison mixbus, vubec nevidi m-audio ani adu. SAC sice vidi m-audio, ale u kazdeho adat zarizeni vidi jen ctyri vstupy. Kdyz pustim klavesy do ADy, lze je pustit ven jen vystupem z ADy, zatimco muziku z prehravace lze pustit sluchatky na m-audiu. Rano uz ovsem neslo ani to.
A tak prvni, co me napada: da se to normalne pouzivat na win7 nebo hledat chybu v hardwaru?
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

v navode str. 10 pisu, ze sync source sa da o.i. nastavit na ADAT1-4.

4 vstupy pre ADAT - nemas zapnute 96 kHz (rezim SMUX)? po jednom ADATe sa da posielat 8x 48 kHz, 4x 96 kHz alebo 2x 192 kHz.

Skusal si ci kartu vidi akakolvek ina ASIO aplikacia - napr. reaper? Vyberal si ASIO verziu? (lebo vacsinou sa da vybrat aj WDM verzia, co je zvycajne horsia moznost)
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Na tu verzi ovladacu se podivam. Nastavit zdroj synchronizace nejde, okamzite se to prepne zpet. I v pripade, ze na ADovi predem nastavim master rezim. Frekvenci mam 44,1 , na jakoukoliv jinou to odmita prepnout.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“