Kytarové repro - neodym 12", 100w, 8 ohm, 95db a méně

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Kytarové repro - neodym 12", 100w, 8 ohm, 95db a méně

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Já osobně bych tedy šel opačným směrem, začal bych dostupnými reproduktory s ověřenými parametry (my jich máme na skladě za miliony, některý může jakžtakž vyhovět i tím zvukem i když jsem snad dostatečně vysvětlil, proč je s tím principiální problém) a končil vyptáváním na něco, co nikdo nezná a nikde to nepůjde sehnat, jenom proto, že si z nějakého důvodu myslím, že to třeba mohlo mít menší citlivost. Anebo taky nemuselo, tvrdá data nejsou k dispozici žádná, že. Anebo to sice bude hrát podle přání, ale pod těmi 100W to zakuká (protože méně citlivý reproduktor je mnohem blíže zakukání vždycky, opět jde o princip) a nepůjde ani opravit ani sehnat druhý kus.
Ber to tak, že my tady opravdu jsme většinou technici nebo technikou se nuceně zabývající lidi kolem zvuku, typické kytaristické hledání nevímčeho spíš patří na specializované stránky, kde se na nějakou fyziku nehraje ani náhodou, všechno jsou ty pocity. Jo, každý slušný slaboproudař ti asi bude umět snížit výkon ze zesilovače (těžké je to obráceně), ovšem to jsme na začátku, menší zesilovač jsem ti doporučoval, nechtěl jsi. Jestli s sebou míníš tahat 100W obludu, která bude reálně dávat 10W, tak to je přesně to řešení, které by asi mně nevyhovovalo, protože bych při té dřině stále věděl, jak je to zbytečné.

H.M.
sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge »

Ono jde o to, že kytarové repráky jsou v podstatě opakem normálních reproduktorů - mají měkké a tenké membrány a tvrdé závěsy. Náhrada normálním reproduktorem tak má za následek ztrátu toho "zvuku", a to tak že zásadní.....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

To je jasné, pokud opravdu dělá zvuk jen kombinace nástroj/zesilovač/reproduktor, tak je pro některé styly reproduktor do PA nepoužitelný, ale už desítky let se také aplikují (viz EV12L, Fane Crescendo...), protože není vždycky záhodno aby "hrál" i reproduktor a pletl se tak do něčeho, co má vznikat hlavně jinde. No a samozřejmě když se jim pořádně naloží, tak zkreslují taky :-)
Takové jsem nenavrhoval, výběr je z opačné části spektra, z těch, které bych měl spíš problém aplikovat v PA - nakonec je velmi snadné si ověřit, jak moc se vyskytují v těch mých "sestavách".

H.M.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

http://www.prodance.cz/files/dl/9/17544 ... _16ohm.pdf

Tak tohle není zrovna málo citlivý kytarák, ale dávám ho sem jen jako upozornění, že jsme alespoň dočasně poměrně razantně rozšířili nabídku Eminencí nejen o muzikantské reproduktory, včetně už nevyráběných (například pár kusů z řady Gamma), atypických impedancí 4 a 16 ohm a s magnety NdFeB i AlNiCo, tedy výběr by mohl být širší. Měření jsou snad už na webu všechna, do eshopu se to dostane doufejme brzo.

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“