Výběr aktiv. repro do 15 tis./ks

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Ondráš

Re: Výběr aktiv. repro do 15 tis./ks

Příspěvek od Ondráš »

Toto tema me docela zajima, muzete, prosim, nekdo z vas aktivnich plesovych zvukaru (KamilV?)
konkretne napsat, cim takovy ples v mensim sale protech 200-250 lidicek (typicky treba Arbesuv v Narodaku na Smichove) nazvucujete? Abych si udelal predstavu. Diky.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Ad H.M. jasně, parametrů u bedny je víc a souvisí spolu, 200 W jsem psal pro zjednodušení, ale pokud je řeč o nějakém rozpočtu, 200 W, 1"+12", tak už se dá usuzovat i ta citlivost... Navíc tu padly 4 konkrétní typy aktivek a všechny jsou podobně slabé...

Ad Ondráš: Já ty plesy jezdím s TT25kama. Je to možná trochu overkill, ale mně se s něma pracuje dobře, tak raději odtahám v rukách tu rezervu ve výkonu. Pokud je ale z nějakých důvodů neberu, tak vím, že se alternativně dá takový ples udělat s Art 722, což ale vidím jako minimum. Art 712 už mi přišlo málo a bylo to "něco za něco"...
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Dělám takové akce s třípásmy QSC. Pod ně po 1-2 subech SB28, obvykle stačí po jednom subu. ZLX12 mám na malé akce jako firemní večírky apod., na ples dost těžko. Pokud tedy nezvučíš jen zpěv a klávesy. Myslím, že v pasivu by se něco rozumného vybrat dalo, ale v aktivu to bude hned cenovka od 25 tis. výš. Rozpočet je pevný?
Edit > to ZLXko má prostě malou citlivost, do 95dB. To je daň za to, že je to levný a hraje to čistě. V citlivé bedně máš jen repráky na deset klacků.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Diky panove, jen houst.

KamilV: pane jo, TT25 uz je podle me dost silna bedna, vidam je v pasivni verzi na venkovnich akcich pro mnohem vetsi pocet lidi, obvykle doplnene 4 suby stejne rady (TTS28? - asi jo). Pouzivas je bez subu?

exxxi: QSC KW rada?

Ptal jsem se taky proto, ze porad jsme jeste nekoupili ty aktivky na ozvucovani mluv. slovem a hud. podkresem malych akci (50 os.) a mezitim se trochu meni priority, takze pokud je koupime, spis to bude i pro akce vetsi 50-100 lidi, aby byla sance, ze se zaplati. Zatimco ale pro tech 50 lidi ART 310A nebo 312A by stacilo i bez subu, pro tech 50-100 to mozna stacit nebude. Ples s zivou kapelou by me ale s takovou bednou zvucit urcite nenapadlo, proto se ptam, co se tak kde vyskytuje.

Inu z vasich referenci je videt, ze na zivou kapelu to chce poradne basy od spodu a vrchy s rezervou, aby to melo nejakou dynamiku a hlasitost danou kravalem navstevniku a bubenika :lol: .
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Ano, model KW153. Ale jsou i jiní výrobci téhle koncepce, určitě to má Electrovoice, míval to Mackie.
asterix1
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od asterix1 »

Kamile, ono nie každý má rozpočet na aparát taký, že si môže dovoliť vysoliť za kvalitný aktív cez 800-1200€/ks a k tomu nejaké suby. Rozpočet mal jasný do 15tis. a do 200 ľudí. Sorry,vyjadruješ sa o niečom čo si nepočul, myslím konkrétne aktívy. Drvivá väčšina samozručiacich kapiel aj tak tu hrá na rôznych samohrajkách a klasické bicie sú na plese u nás skôr výnimkou ako pravidlom.

Pre Prodance: Nepochybujem o našich kvalitách, skúsenostiach a o tom, že ste predali za 25 rokov hodne bední, ale čudovali by ste sa, že mnoho samozručiacich zábavových a svatbových kapiel a Dj hrá na podobných bedniach. Teraz nemám na mysli rentálky, čo pokrývajú iný segment zvučenia a akcií. Proste väčšina počíta s každým € a hľadá kompromis medzi únosnou kvalitou a cenou.
Je mi jasné, že každého obchodníka vyložene serie ak ľudia vrátia tovar zakúpený cez internet, nie je to dvakrát fér, ale tak sú bohužiaľ postavené zákony v EU pre internetový predaj. Osobne som nikdy nevrátil žiadny takýto tovar. Preto je úplne normálne si najprv vypočuť to čo chcem kúpiť.
Z Vašich príspevkom mám, ale iný dojem. Pokiaľ niekto doporučí iný tovar ako predávate Vy v Prodance, tak okamžite sa hľadajú imaginárne nedostatky u druhých a jak to tu čítam tak nie som sám. Prečo máte túto potrebu? Rád si prečítam Vaše príspevky, ktoré sú fakt prospešné, ale niekedy z toho naozaj "bolia" oči.
Filip
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Filip »

Aparát na velké akce které převážně zvučím mám,celý pasiv,3 pásma na hornách,podobnou koncepci jako používá mikesound,potřebuji jen vybrat z těch levnějších aktivek to nejmenší zlo,občas je akce,konkrétně nějaký menší ples nebo malý koncert klidných žánrů,kam se mi nechce ani táhnout rack se zesilovači a 2 případné odposlechy navíc bych taky užil,takže asi tak.Víc peněz investovat nechci,těch 200 lidí je naprostý strop,většinou je to tak do 100-150 a jak píšu,větší aparát je.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

200 lidí není zrovna málo a ples je reprezentativní akce. Ne každý na to má aparát, tak se do toho taky každý nemá hrnout.
Rozpočet měl jasný a nedostatečný. Tak jsem na to upozornil. Já aparát stavěl asi 5 let. Byla škoda, že jsem si nenechal místy radit něco nekupovat a raději přišetřit. Něco málo bych ušetřil vyvarováním horších nákupů.

Samohrajkový ples není ples. Jak vidíš, jde do kytek jak hudební produkce, tak ozvučení. A k tomu já přispívat nehodlám.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Sorry, ale podle mne nedostatek akustického výkonu není žádný imaginární nedostatek, který by šlo ignorovat s tím, že u vás hrajou někteří ještě na mnohem horší věci. Tomu klidně věřím, je to velice dobře znát právě z rozdílu průměrných odpovědí, jaké tady dávají místní a jaké sem dávají Slováci. I v Čechách samozřejmě stále je dost nedostatečných aparátů, ale už tady není tak únosné někomu veřejně radit, aby si je pořizoval. A pokud sám nemáš rád tu praxi "koupím podle blbé rady, nějakou dobu to budu zkoušet používat a pak to vrátím", protože je jednoduše nemravná, tak to také nikomu neraď. Ano, prodali jsme toho za ty roky opravdu velmi mnoho, ale to by vůbec nešlo, kdybychom měli za zákazníky jen ty "rentálky" a kdybychom se měli divit, na co všichni ostatní hrají a čekat, až ty nám to ozřejmíš. Já nevím, proč výběr na začátku vypadal jak vypadal, ale kdyby se v něm objevil například Mackie Thump, tak bych ho nedoporučil úplně stejně a ani ART710-A jsem rozhodně nijak nepropagoval (ačkoli hraje dost).

H.M.
Bohumil

Příspěvek od Bohumil »

2asterix1: neviem, kde je u nás, ale u nás sa na plesoch hrá takto:

https://www.youtube.com/watch?v=7wMVfk

...u nás na Slovensku je neskutocný problém s používaním správnych=zodpovedajúcich názvov pre pomenovanie niečoho, čo by sme chceli aby bolo niečím, čím nieje.... Názov to nezachráni - ples a ples je rozdiel !!!! Tancovačku pri samohrajke za 100 euro nazvať plesom dá sa - to neznamená že to ples bol. ;-)
Bohumil

Příspěvek od Bohumil »

sorry za úlet mimo tému, ale skutočne, ak na niečo nemám, tak sa do toho neseriem a šetrím, makám. Ak makám a šetrím poctivo, tak sa tam kde chcem, dostanem...
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Jistě víte o různých knížkách typu" Proč bohatí nepřemýšlejí jako chudí" a podobně. Když jsem stavěl aparát, tak jsem chtěl kvalitu s tím, že při slušném zacházení budu mít ty bedny mnoho let. Teď, když ta třípásma mám zjišťuji, že na jednu akci typu ples nebo bigbít, kam tahám ještě suby a mnoho odposlechů mi najednou přibyla jedna až dvě akce, kde beru jen ty vršky a mix, dva odposlechy. A vejvar je z toho větší. Ale jen díky těm třípásmům, protože s 12+1 si mě na to nikdo neobjedná. A to je to, že kvalitní aparát nejen má kvalitu pro stávající akce, ale může přinést další. 12+1 tě prostě omezí od samého začátku a za rok se tu budeš ptát na to samé.
usacek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usacek »

Kup si the box TA 12 a budeš spokojený, mám je už asi 3 roky a odzvučil jsem na ně spoustu nejrůznějších akcí (dechovky, cimbálovky, country, bigbít aj.). Používám je i ve spojení se suby. Nyní většinou ve spojení DL1608. Trochu hrb okolo 3kHz, ale to má spousta beden v této kategorii. Pokud se ti nebudou líbit, tak je můžeš do 30-ti dní vrátit (Thomann).

-----------
edit admin
Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin »

usacek píše:Pokud se ti nebudou líbit, tak je můžeš do 30-ti dní vrátit (Thomann).
Rady a nejlépe i chování tohohle typu si raději odpusť. Doufám, že Ti dochází proč.
administrátor, moderátor
Marylin
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Marylin »

Ahoj,

nechci to tu zasírat dalším novým tématem, tak to s dovolením napíšu i zde.

Hledám aktivní reprobednu do zkušebny (4x6m), ve které hraje celkem hlasitá metalová kapela... V hledáčku mám následující 3 aktivní bedny:

1) Rcf Art 310 A
2) EV ZLX 12P
3) Yamaha DXR 10 (mám možnost starší mít za cca 9-10 tis. +-, což je i můj prozatímní max. rozpočet)

Tyto bedny jsou často doporučovány právě do zkušebny... Trošku mi dělá starosti to, zda uvedené bedýnky budou mít dostatečný výkon na naši muziku. Co myslíte? Jde mi o to, abych se jako zpěvák dostatečně slyšel i vedle vyhuleného lampového aparátu a razantního bubeníka, bez toho aniž by šly bedny např. do vazby, či byly na pokraji max. výkonu.

Na koncerty/festy voláme zvukaře se svým apcem... Jde čistě jen o bedýnku do zkušebny.

Nebo radši ještě chvilku pošetřit?

Přeji hezký den

M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“