Co a kde na mixu
-
- Reklama
Re: Co a kde na mixu
J.J., kdyz si vzpomenu, ze se nam obcas "postesti" michat odposlechy na akcich, kde jsou dve stridajici se podia s 20ti cestama, asi bysme si ze systemu naznaceneho nahore odkraceli hodit opratkou...OK2MDK píše:ahoj
rozložení mixu má známý taky od kopáku dále.
ale auxy máme 2 uplne v levo, 1 prostředek, 3 v pravo, 4 bubenik.
Ono i na těch "větších" taškařicích je to věc vkusu - já rád používám systém 1,2,3 - přední lajna zleva doprava 4 - zadní lajna levá, 5 - zadní lajna pravá, 6-drumfill, 7,8-sidefill. Ale už jsem viděl i variantu, že drumfill byl uprostřed zadní lajny.
Zvukař bez www stránek
-
tomas
Co a kde na mixu
Ahoj všem,
možná to bude hloupý dotaz, ale může mi někdo vysvětlit, proč je tak důležité to pořadí nástrojů v mixu? Myslím si, že je to přeci úplně jedno, ne? Ať si každý zvukař nastaví pod jednotlivé šavle cokoli bude chtít, podle toho jak se mu to bude nejlépe ovládat?
Nebo to má nějaký speciální důvod? Třeba kvalita zvuku?
Díky předem za odpověď
Tomas
možná to bude hloupý dotaz, ale může mi někdo vysvětlit, proč je tak důležité to pořadí nástrojů v mixu? Myslím si, že je to přeci úplně jedno, ne? Ať si každý zvukař nastaví pod jednotlivé šavle cokoli bude chtít, podle toho jak se mu to bude nejlépe ovládat?
Nebo to má nějaký speciální důvod? Třeba kvalita zvuku?
Díky předem za odpověď
Tomas
Co a kde na mixu
Precti si tohle vlakno od zacatku. Potom se dozvis i to, ze jde o festivaly a prichozi zvukare, kteri s tvym pultem budou pracovat. A ver, ze je sakra nepohodlne byt cely zivot zvykly mit kopak na prvni klice a z niceho nic na nej neustale omylem sahat nekde uprostred pultu, myslouc ze jde o hlavni zpev...
-
Tomas
Co a kde na mixu
Díky Fylo za vysvětlení, myslel jsme si to tak.
Souhlasím, že v rámci kolegiality je dobrý to mít srovnaný nějak konvenčně. Ale pokud používám mix jen pro jednu kapelu a jen já sám, tak je to jedno, jak to budu mít zapojený, ne? Na zvuk to vliv nemá, ne? Souhlasíš?
Popravdě řečeno si myslím, že by to byla blbost, aby jiné zapojení v šavlích ovlivňovalo zvuk, ale trochu mě ta diskuse znejistitla.
Tomas
Souhlasím, že v rámci kolegiality je dobrý to mít srovnaný nějak konvenčně. Ale pokud používám mix jen pro jednu kapelu a jen já sám, tak je to jedno, jak to budu mít zapojený, ne? Na zvuk to vliv nemá, ne? Souhlasíš?
Popravdě řečeno si myslím, že by to byla blbost, aby jiné zapojení v šavlích ovlivňovalo zvuk, ale trochu mě ta diskuse znejistitla.
Tomas
Co a kde na mixu
Jo, naprosto souhlasím. Nicméně není od věci zvykat si na univerzální layout.
-
Tomas
Co a kde na mixu
Jo, tak to je pravda, souhlasím.
Díky za pokec, za názor a přeju hezký víkend
Tomas
Díky za pokec, za názor a přeju hezký víkend
Tomas
-
Návštěvník
Co a kde na mixu
Ne, na funkci rostlinare to nebude mit, zadny vlivTomas píše:Díky Fylo za vysvětlení, myslel jsme si to tak.
Tomas
Na festivaloch casto ideme od zaciatku podla input listu z rideru "hlavnej Hviezdy" aby sme to potom nemuseli zbytocne prekopavat
-
Vojta85
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co a kde na mixu
Sám taky používám ten zajetej standart od leva bicí, basa, kytary, atd a zpěvy, ale jen proto, že se to tak dělá, nějakej smysluplnej důvod v tom osobně nevidim. ale taky nevidim důvod to nějak měnit. ale co mi na tom přijde divný, je to, že skoro všici začínaj zásadně zvučit od kopáku a pak dál. Já třeba rád začínám od vokálů pokud situace dovoluje a během celý zvukovky si ty majky už nechávám zapnutý. a když dělám folkáče na malým pultu, tak si dávám prvních 6 cest na vokály a pak tam nějak napíchám zbylou nástrojovku. oni stejně bicí nemaj 
-
dovicin
- Uživatel

Co a kde na mixu
zvučím jenom akustiku, asi bych ani neuměl nazvučit bicí, takže u folku nebo u CaW music na první cesty vokály a pak nástroje, končím basou. nejsem profík a zvučím jenom malé akce, tam se obvykle vejdem do 12 max.16 cest. aux a mnohdy i FX na odposlechy, to je jasný.
- Akrij Kenumis
- Uživatel

Co a kde na mixu
Viděl bych to takhle. Ať si to každý dělá jak chce, ale na festivalech a akcích kde hraje víc kapel by se mělo vycházet ze sjednoceného celosvětově universálního a uznávaného standartu( jednou se třeba dočkáme toho, že na to bude iso norma
bicí, basa, gt, linky, dechy, zpěvy.
Co se týče posloupnosti zvučení, tak já začínám od vokálů a nechám je vyjetý po celou zvukovku(za 1. abychom na sebe mohli mluvit, za 2. abych počítal s přeslechy z podia) pak bicí, bassa....atd dle výše popsaného universalniho schematu.
Co se týče posloupnosti zvučení, tak já začínám od vokálů a nechám je vyjetý po celou zvukovku(za 1. abychom na sebe mohli mluvit, za 2. abych počítal s přeslechy z podia) pak bicí, bassa....atd dle výše popsaného universalniho schematu.
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
I
I I
I III I
I I
I
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co a kde na mixu
Kdybych mel velky neomezujici mix, tak bych to taky delal podle konvenci, ale jelikoz i klavesy musim davat do stereokliky, tak mivam napred vokaly a na konci mixu pak nastroje s klavesama na prvni stereoklice (bez bicich).
Co a kde na mixu
Tak jestli máš omezující mix, pro ostatní zvukaře bude rozložení klik ten poslední a nepodstatný problém 
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co a kde na mixu
Vsak na nem zvucim sam (Spirit Folio SX) a male veci. Nemam to na pujcovani velkym zvukarum velkych kapel 
Chtel jsem tim rict, ze chapu, kdyz si to nekdo v male zabavove kapele usporada jinak. Nevidim v tom zadny problem.
Chtel jsem tim rict, ze chapu, kdyz si to nekdo v male zabavove kapele usporada jinak. Nevidim v tom zadny problem.
no dechovky většinou hrají na 2 doprovodné trubky (estrubky), bastrubku (baspiča), trombón (meloďák)frantik píše:U sebe nějakou ukázku nemám, na stránkách kapely mp-třísky nevedeme. Trochu pro představu zkus toliko amatérský záznam na: http://dechovky.eu/index.php?option=com" onclick="window.open(this.href);return false; ... Itemid=269 , posuň to tak na 1:45 a pak třeba na 2:50, jsou to takové ty krátké "um-ta-ta plky" v pozadí. Ke konci záznamu je kamera v zadu a tvar nástroje je tam z boku celkem pěkně vidět.
Z blízka je ten nástroj dost ostrý, když si ho dáš na PFL do sluchátek, nedáváš bacha a muzikant foukne, je to docela nářez...
Tedy toto je složení doprovodů. Tyto nástroje nehrají melodii ale různé rytmické útvary. A když chce kapela změkčit zvuk, tak hrají na melafony. Takže melafony mají měkkčí zvuk, ostrý určitě ne a pokud jsi to někdy slyšel ostře, tak proto že melafonista je asi "ozembouch" jak někdo psal výše a nedokáže zahrát tak jak má, nebo nemá vhodný nátrubek. Ten bývá o něco větší jak na trubku, ale menší jak na tenorové nástroje a hlavně má jiný kotlík, který zaručuje měkčí tón