Jaký mixážní pult vybrat do 20.000?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

janek píše:Rozloženie opajcoval Behringer z Midas Venice.
... nejen rozlozenie.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Já nejsem velkej příznivec Behringera, ale musím se téhle řady XL zastat - minulý týden jsem do jedné instalace XL1600 montoval
a celkem mi spadla čelist.

Korekce fungují a na rozdíl od mých zkušeností s předcházejícími modely nerozfázují signál.
Žadné extra šumy, měření celkem zkalibrované, takže 0 je skutečně nula,
konečně zabírá gain lineálně a ne až na konci, přebuditelnost docela slušná.

Líbí se mi rozložení ovládání, ty barvičky už holt patřej ke značce, ale zase to podporuje orientaci a mně osobně tohle vadí asi nejmíň,
stejně jako si nepotrpím na rychlé pruhy na autech, či tričkách...

Dříve v té instalaci byl AH 2200, kterému lze vyčítat maximálně jeho stáří a ten XL1600 se vedle něj nijak špatně neuvedl.

Já vím, že zvyk je železná košile a dá to práci uvěřit a změnit svoje představy,
ale zdá se mi že tohle je zrovna ten případ, kdy se to asi Behringeru podařilo.

Čas ukáže, jak to bude se spolehlivostí, ale dvoudenní seznamování ve mně zanechalo příznivější dojem,
než například Soudcraft 7II, který stojí asi dvojnásobek.

Za peníze, co stojí bych se asi moc nerozmýšlel a XL vyzkoušel.

Dle dostupných pramenů se MIDAS stal součástí Uli Impéria a tak lze spíš mluvit o spolupráci, než o pajcování.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

... treba takhle? :
Jo to jsem myslel :D , a hlavně, žádná růžová :D .

Abych to shrnul a vrátil se k tématu, já osobně bych asi spíš šáhnul po tom Onyxu, hodně mě uspořádáním a výbavou už připomíná to naše GBčko.

I když musím připustit, že to XLko pár dobrejch vychytávek má (přidám ještě XLR výstupy na AUX a MON) a pokud je na tom zvukově srovnatlně s GL 2200 ... :) .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

pavel2 píše:Dle dostupných pramenů se MIDAS stal součástí Uli Impéria a tak lze spíš mluvit o spolupráci, než o pajcování.
... no tady bych si dovolil nakalet do vlastniho hnizda: Uli prisel s redou Xenyx XL jeste pred akvizici MIDASe. Dalo by se rict ze ona akvizice byla spis krokem smerem k legalizaci konstrukce Xenyx XL . A ze bylo co legalizovat ;-)
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

SAFA:
Ale notak, nemyslel jsem to zle. Naopak za ty peníze to nevypadá špatně. Taky jsem potkal pár ulistrojů co docela chodí.
Měl jsem hlavně na mysli že když srovnáš nový pult za dvacku s jetinou za dvacku tak to bude nebe a dudy . Asi tak ;-)
Jináč není důvod nevěřit že ten pult nehrál. Každý propaguje něco jiného co má odzkoušeno. No myslím že EXTASY by měl nejlepší pokud chce fakt nový kus se sebrat a porovnat ty pulty vedle sebe. Jinak se asi nejlepší volby nedohledá.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pokorný »

Musím říct, že výbavově i vzhledově mě zaujal ten Mackie Onyx 24/4. Výbavu má podle představ co potřebuji a cenově se do 20k bez DPH vleze. Říkáte, že zvuk z něj taky špatný není, čili asi půjdu do něj. Všem moc děkuji za rady.
S přáním hezkého dne Pokorný
Danny

Příspěvek od Danny »

Ahoj, po dlouhém rozmýšlení jsme pořídili Mackie Onyx 24.4. od Thomana - můžu jedině doporučit, zvuk super, výbava dostačující a zabudovaný kompresor je taky hodně příjemný.
Nemám jedinou výtku, korekce zabírají opravdu hodně a jsou opravdu příjemné (kulaté :-). Kompresor jde přepnout na celý mix nebo na grupu, funguje bezvadně, po přepnutí na konec mixu se dostanu s hlasitostí mnohem dál než se starým mixem (Dynacord) aniž by zesáky clipovaly. Opravdu povedený mix. A&H nebrat :-)
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“