odposlechy a zvuk kapely

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
zzbar
Uživatel
Uživatel

odposlechy a zvuk kapely

Příspěvek od zzbar »

To nebylo automaticky. Ostatní byli líní a když viděli, že se toho někdo chopil, tak ti to s radostí (a bez řečí) přenechali. Nemám pravdu?
Což o to. Udělat přijatelný zvuk, namíchat monitory a všechno ostatní, postavit mix někam vedle sebe, aby na to člověk dosáhl, kdyby byl nějaký průser.... To může člověka i bavit. :wink:
Když má k tomu ale ještě půl hodiny rozbalovat (a pak balit) svůj nástroj,
není to žádná sranda. Jsem ale rád, že je takových bláznů víc.. :)
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

odposlechy a zvuk kapely

Příspěvek od Jose1 »

Z lenosti to až tak nebylo.... :wink:
Já měl velký auto, já měl komplet aparát, já byl jediný z kapely od zvuku.....tak kdo, když ne já....! :D
Ale máš recht, hoňka to byla se vším tím železem.
zzbar
Uživatel
Uživatel

odposlechy a zvuk kapely

Příspěvek od zzbar »

Úplně přesně si to dovedu představit :D
Ale abych se vrátil k tématu... Ty jako zvukař a bubeník máš tu výhodu, že přesně víš, co bicmen do monitorů skutečně potřebuje ... Setkal ses pak někdy při zvučení s tím, že si bubeník navymýšlel úplné krávoviny, co všechno chce do odposlechu? :roll:
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

odposlechy a zvuk kapely

Příspěvek od Jose1 »

Když tak o tom přemýšlím, tak nesetkal, snad jednou ano.
Asi jsem měl štěstí na bubeníky. Podotýkám jen, že nedělám velké koncerty, nemaje na to vybavení, což je důležitá informace. Ba ani jako kapela jsme nehráli na nějakých velkých akcích. Vzpomínám, že mě jednou, bylo to poprvé, překvapilo, že bubeník chtěl do odposlechů šlapák. Nakroutil jsem mu ho tam, bez řečí, a potom o tom přemýšlel. Když jsme potom hráli na Flédě, tentokrát jako kapela, poručil jsem si ho tam taky. A ejhle, ono to bylo ku prospěchu věci. Člověk tu muziku začne poslouchat tak nějak jinak....zadkem. Okamžitě jsem během představení změnil původní koncepci šlapáku v našich skladbách. Najednou jsem to slyšel(cítil) tak, jak to slyší venku posluchači.

A ten jeden případ....byli to začátečníci, mladí kluci, metalová kapela, a ti tam chtěli všechno a co nejvíc nahlas. V sokolovně, prostě žádná praxe, žádná disciplína, žádný pojem o akustice. Prostě neukočírovatelné v daném prostoru. V závěru zvukovky, tam bubeník chtěl i OH, že neslyší činely....!!!! Znáte to....

Mám v hlavě velkolepý elaborát na téma bubeník a zvukař v jedné osobě.
Až nasbírám odvahu a čas, tak to sem napíšu. Mám takové nutkání. :wink:
Myslím, že by to mohlo i třeba někoho zajímat. Takový pohled na tuhle problematiku z pohledu jedné osoby. Takový můj názorový vývoj, bubeníka za klikama mixu, podpořený mnohaletou praxí....
(Jéžiši to zní ale blbě) :oops:

Jo a napíšu to semhle ze-zivota-nezarazene-bar/zvukar-a-hudeb ... t2874.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zzbar
Uživatel
Uživatel

odposlechy a zvuk kapely

Příspěvek od zzbar »

Ano, vystihl jsi to úplně přesně. Ten kopák je důležité v odposlechu mít. Prostě slyšet první dobu, ne jenom ji tušit. Zvukaři se někdy diví, ale pro bubeníka obzvlášť na velkém pódiu je to skoro nutnost.
Všechno ostatní z bicích už je zbytečnost. Ten borec s těma činelama byl asi fakt hluchý :lol:

No a až napíšeš ten elaborát, tak si ho určitě rád přečtu. Bude to zajímat určitě víc lidí...
Takže se těším.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“