Jaký mikrofon do kopáku a na overhead?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Fyla píše:Musim Safovi trochu do noty :)
... oooo, diky, Svato. ;-)
vyborna pidi dpa kapslicka - v nouzi se da na tom kevlarovym kabelu i objesit...
... mmno pokud ti nejde i o to obeseni tak stejnou vlozku jako ta tebou zminena kapslicka 4061 (i kdyz mozna lepe 4062 s mensi citlivosti) se dela tuzka s oznacenim 4091.

Jinak fotka pidikapsicky 4061 v kopaku z nahravani od kolegy Liquidsounda. To co tam na tom konci husiho krku neni videt tak to je ta pidi-kapslicka ;-) :

Obrázek

Tady je to videt o poznani lip:

Obrázek
xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xb »

at nemusim zakladat novy thread, tak to pisu sem - Audix D6 nebo Sennheiser E902? :) k cemu se priklanite? (a nepiste mi B52 :))
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

audix
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Jak pokud možno co nejlépe zvučit kopák bez díry? Ještě jsem to nezkoušel, ale není lepší umístit mikrofon zepředu jak je šlapka? Jednou jsem to zažil, dal jsem ho klasicky zezadu a ten zvuk jaksi nebyl ono. Jak na to, profíci? :-)
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Uplne stejne, jako kopak s dirou. Poslechnout a dat mikrofon tam, kde je to spravne :) Kdyz je buben dobre naladeny, vetsinou funguje mikrofon do stredu blany a 10-15cm pred ni...
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Na kopak bez diry s oblibou davam Beyerdynamic Opus 87 kterej se da krasne pricvaknout na korpus ... zvukove nemam problem
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

safa píše:Na kopak bez diry s oblibou davam Beyerdynamic Opus 87 kterej se da krasne pricvaknout na korpus ... zvukove nemam problem
Uka, voe :D
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Fyla píše:Uplne stejne, jako kopak s dirou. Poslechnout a dat mikrofon tam, kde je to spravne :) Kdyz je buben dobre naladeny, vetsinou funguje mikrofon do stredu blany a 10-15cm pred ni...
A to i v případě že máš kousek od kopáku kombo baskytary na jedné straně a na druhé vyhulené kombo elektriky? Hodně amatérský dotaz - blána je to do čeho bije šlapka, nebo to naproti?
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Blana je oboji :) Zminoval jsem rezonancni blanu - to je ta, ve ktere byva dira...
V pripade, ktery popisujes, ztraci uzavreny kopak vyznam a bubenik by se mel zamyslet nad zvukem.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Fyla píše:
safa píše:Na kopak bez diry s oblibou davam Beyerdynamic Opus 87 kterej se da krasne pricvaknout na korpus ... zvukove nemam problem
Uka, voe :D
... ja ti to nekdy vyfotim, voe.

Zatim sem dam aspon kde jsem to okoukal (a nerikejte mi ze to je blana s otvorem, to vidim, ale stejne to funguje i bez nej jen na blanu):

Obrázek

Ke shlednuti zde (jen pro rychlejsi pripojeni, ma to cca 300MB):

http://www.audiopro.cz/files/beyer/many-op87-01.AVI

Mimochodem, ukazka je z DVD "Miking drums with Many Von Bohr" , ktere jsem tu v minulosti uz nekde zminoval.
Akrij Kenumis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Akrij Kenumis »

ja používám kombinaci buď Beta 91 a EV N/D 868, nebo 91 a D6 či 91 a D112 uff a ve studiu 15" mikrofon značky celestion :-) + nějaké ty dva z výše uvedených kombinací
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“