fáze a věci kolem ní
-
- Reklama
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Ahoj
Objavujem dalšie nedostatki v svojej praxi (začinajucej), nič netušiac som krutil panoramu, pridaval gain a dvihal šavli, ale problem bol tu.
Hralo to blbo aj po virovnani, myslel som že dosledkom toho, v ktorej cenovej kategóriji sa náchadzam.
Pre objasnenie: pokúšam sa naladit PA (zfazovat)
Da sa to aj tak? : 1:pustim do crossoveru waw
2: pridem nato že to hra akobi bol na jednej bedni orezany a na dalšej pridane
+5db pritom su rovnako odladene a na +0db
3: (nekamenujte ma ) objavujem v s. manageri funkciu Phase udava sa v 0deg
4: pridam na jednom z nich 50deg a zvuk je na rozplakanie užastny
5: fazoval som vrchy daju sa aj spodne a potom medzi vrchmi a spodkami alebo
ako mam postupovat ?
Pripadne ako merat pa a nafazovat ?
Zatial viem že 2x rovnaki mic, (len kardio alebo može bit aj kond. ? ) dame do mixu a jeden do R kanal druhi L kanal+otočená fáza.
Merame čím ?
Pink noise ?
Ako daleko ma bit apec ?
Nasmerovanie mic?
Z mixu vedieme sig. do pc do softu ?
Aki soft použiť ?
Objavujem dalšie nedostatki v svojej praxi (začinajucej), nič netušiac som krutil panoramu, pridaval gain a dvihal šavli, ale problem bol tu.
Hralo to blbo aj po virovnani, myslel som že dosledkom toho, v ktorej cenovej kategóriji sa náchadzam.
Pre objasnenie: pokúšam sa naladit PA (zfazovat)
Da sa to aj tak? : 1:pustim do crossoveru waw
2: pridem nato že to hra akobi bol na jednej bedni orezany a na dalšej pridane
+5db pritom su rovnako odladene a na +0db
3: (nekamenujte ma ) objavujem v s. manageri funkciu Phase udava sa v 0deg
4: pridam na jednom z nich 50deg a zvuk je na rozplakanie užastny
5: fazoval som vrchy daju sa aj spodne a potom medzi vrchmi a spodkami alebo
ako mam postupovat ?
Pripadne ako merat pa a nafazovat ?
Zatial viem že 2x rovnaki mic, (len kardio alebo može bit aj kond. ? ) dame do mixu a jeden do R kanal druhi L kanal+otočená fáza.
Merame čím ?
Pink noise ?
Ako daleko ma bit apec ?
Nasmerovanie mic?
Z mixu vedieme sig. do pc do softu ?
Aki soft použiť ?
Naposledy upravil(a) skeletons88 dne sob 03. pro 2011 18:19:33, celkem upraveno 1 x.
Re: fáze a věci kolem ní
Protifáze slangově znamená vždy navzájem opačnou polaritu. Nechápu, jak může být opačná polarita jen o pár stupňůizzi píše:mam dotaz k recordingu, ale snad se to bude hodit sem.
jak poznam ze mam neco v protifazi?
chapu ze kdyz mam dva stejny signaly, v protifazi o 180 stupnu tak se vyrusi a nebude slyset nic, ale co kdyz to bude v protifazi jen o par stupnu?
existuje nejaky VST indikator faze? nebo staci neco jako softwarovej osciloskop?
jde o to ze chci nahrat dve clean kytary(zvuk dodelam v guitar rigu 4), jednu chci hodit asi na 50% doleva a druhou na 50% doprava, ale nevim jak a kdy zmacknout tlaciko pro pretoceni faze. diky.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Ahoj:
Pani zvukary mam to dobre ? da sa aj takto zfázovat PA ?
Pani zvukary mam to dobre ? da sa aj takto zfázovat PA ?
fáze a věci kolem ní
Netuším, neboť i nepodařilo pochopit, co jsi psal...(četl jsem dvakrát).
Koukni třeba sem:
http://www.prosoundweb.com/article/phas ... _cabinets/" onclick="window.open(this.href);return false;
Koukni třeba sem:
http://www.prosoundweb.com/article/phas ... _cabinets/" onclick="window.open(this.href);return false;
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Ahoj
No neviem či to mam dobre a či sa da fazovat PA podla mp3, momentalne mam nastavene na jednej strane 0deg (phase) a dalsi 50deg(phase) aj vrch aj bass
Link nepomohol neviem dobre EN, a google tiež nevie
No neviem či to mam dobre a či sa da fazovat PA podla mp3, momentalne mam nastavene na jednej strane 0deg (phase) a dalsi 50deg(phase) aj vrch aj bass
Link nepomohol neviem dobre EN, a google tiež nevie
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Ahoj
No krok po kroku.
Zapojene veci v okruhu:pc,alto,basy q1212 a cubo18,vrški dap 2000 a delta15+cp25 ,rs232 kábel a soft.
Na pleyeri mám waw formát skladbi,
Na prví dojem je zvuk akobi cez paplón. Samotné basy sú na jednom hutné a plné a na druhom (pod tou paplónovou deltou) su nevýrazne a slabé
Ak v alte dám 50deg phase, na ten paplónovi vrch a nevírazni bass tak sa zvuk zlepší.
Viac som neskúšal pridať lebo zvuk bol prehladní a čistý bolo to doma ale hralo to vivážene a stereo bolo super.
No predtým ak Som stál pri L strane z pravej som nepočul nič a ak pri R tak z ľavej to hralo.
TerAz jeto aj pri L aj R počutelné.
Jeto zfazované alebo zase som niečo len polovične viriešil.
Inak niegde som vičítal že to fázovanie sa dá urobiť delay efektom lebo že ked sa to robý otačanim fázy tak jeto na úkor prenášaného frekvenčneho pásma.
Je toho veľa no na nete sa môj problém nerieši su prípady len o najravani ale pa nic a ak tak nie sk/cz.
A english je umna hendykep.
Ps: nekamenujte ma.
No krok po kroku.
Zapojene veci v okruhu:pc,alto,basy q1212 a cubo18,vrški dap 2000 a delta15+cp25 ,rs232 kábel a soft.
Na pleyeri mám waw formát skladbi,
Na prví dojem je zvuk akobi cez paplón. Samotné basy sú na jednom hutné a plné a na druhom (pod tou paplónovou deltou) su nevýrazne a slabé
Ak v alte dám 50deg phase, na ten paplónovi vrch a nevírazni bass tak sa zvuk zlepší.
Viac som neskúšal pridať lebo zvuk bol prehladní a čistý bolo to doma ale hralo to vivážene a stereo bolo super.
No predtým ak Som stál pri L strane z pravej som nepočul nič a ak pri R tak z ľavej to hralo.
TerAz jeto aj pri L aj R počutelné.
Jeto zfazované alebo zase som niečo len polovične viriešil.
Inak niegde som vičítal že to fázovanie sa dá urobiť delay efektom lebo že ked sa to robý otačanim fázy tak jeto na úkor prenášaného frekvenčneho pásma.
Je toho veľa no na nete sa môj problém nerieši su prípady len o najravani ale pa nic a ak tak nie sk/cz.
A english je umna hendykep.
Ps: nekamenujte ma.
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
fáze a věci kolem ní
Co mas stale stym kamenovanim.
Ja len nerozumiem preco ti jedna bedna hraje cisto a druha "pod dekou" kedze fazove posuny sa prejavuju az ked stojis niekde medzi repro (ci sa mylim?!)
Skorej mi to pride tak ze ked si to otocil o 50 stupnov tak si vyrobil akysi hrebenovy filter ktory nieco z pasma osdstranil a tym to tvoje ucho vnima ako jasnejsie pripadne cistejsie.
Totiz ked by si sa blizil k protifaze (180stupnov) tak to najviac pocitis na basoch - strata basov znamena cistejsie vysky. Ale nie krajsie.
Ja len nerozumiem preco ti jedna bedna hraje cisto a druha "pod dekou" kedze fazove posuny sa prejavuju az ked stojis niekde medzi repro (ci sa mylim?!)
Skorej mi to pride tak ze ked si to otocil o 50 stupnov tak si vyrobil akysi hrebenovy filter ktory nieco z pasma osdstranil a tym to tvoje ucho vnima ako jasnejsie pripadne cistejsie.
Totiz ked by si sa blizil k protifaze (180stupnov) tak to najviac pocitis na basoch - strata basov znamena cistejsie vysky. Ale nie krajsie.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Gavo
nie tak hra L strana ako R po tom pridani 50deg aj na base aj na vrchu na jednom kanale komplet a hra to rovnako
Samozrejme že som stal medzi ale potom som porovnal aj takto.
nie tak hra L strana ako R po tom pridani 50deg aj na base aj na vrchu na jednom kanale komplet a hra to rovnako
Samozrejme že som stal medzi ale potom som porovnal aj takto.
fáze a věci kolem ní
SFÁZOVAT repro ,nebo celé boxy lze pomocí 9v block baterie - po připojení ,musí membrány repro vylézt stejným směrem ,tedy + označit + na speakonu
Gustav
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Gustav
polarita je samozrejme dodržana
polarita je samozrejme dodržana
fáze a věci kolem ní
Gustav - ó Dio, ó Dio.
Skeleton - snad kromě pokročilých FFT filtrů (tzv. all pass filtry) NELZE posunout signál o 50°!!! To lze jen pro jendu frekvenci (časovým posunem).
A) Na čem jsi toto nastavení prováděl (soft)?
B) zvaž, jeslti nemá cenu nejdříve něco nastudovat (určitě angličtinu, slovenštinu, a samozřejmě něco o elektroakustice). Za dvě odpoledne budeš samostudiem o mnoho dál, než bez těchto vědomostí za týden dohadování na fóru - tady lze řešit konkrétní problém a necestovat v každém dalším vysvětlujícím příspěvku o krok k základům (Ohmův zákon atd...).
Myslím to jako pošťouchnutí správným směrem, ne jako pokus o nějakou tvoji diskreditaci....
Skeleton - snad kromě pokročilých FFT filtrů (tzv. all pass filtry) NELZE posunout signál o 50°!!! To lze jen pro jendu frekvenci (časovým posunem).
A) Na čem jsi toto nastavení prováděl (soft)?
B) zvaž, jeslti nemá cenu nejdříve něco nastudovat (určitě angličtinu, slovenštinu, a samozřejmě něco o elektroakustice). Za dvě odpoledne budeš samostudiem o mnoho dál, než bez těchto vědomostí za týden dohadování na fóru - tady lze řešit konkrétní problém a necestovat v každém dalším vysvětlujícím příspěvku o krok k základům (Ohmův zákon atd...).
Myslím to jako pošťouchnutí správným směrem, ne jako pokus o nějakou tvoji diskreditaci....
-
skeletons88
- Uživatel

fáze a věci kolem ní
Sledge
soft mam alto tiež z ich stranki stiahnuty mysliš že bude fungovat z iným ?
Na druhú odpoved sa nezmožem asi budem musiet hladat pomoc inde no.
Asi sa nato v... nakoniec
Čo ma spoločne ohmov zakon ? z mojím problémom ked kable maju rovnake hodnoty aj repro .
soft mam alto tiež z ich stranki stiahnuty mysliš že bude fungovat z iným ?
Na druhú odpoved sa nezmožem asi budem musiet hladat pomoc inde no.
Asi sa nato v... nakoniec
Čo ma spoločne ohmov zakon ? z mojím problémom ked kable maju rovnake hodnoty aj repro .
fáze a věci kolem ní
můžeš poslat printscreen toho nastavení fáze?
Jinak tě nechci vyhánět, ale budeš muset máknout s jazyky a psaným projevem, jinak budeš mít značný "hendykep", jak píšeš. A to nemylsím fórum, ale v životě obecně. Můžeš být bedna jaká chceš, ale pokud nedáš dohromady správně ani jedinou jednoduchou větu, všude na tebe budou koukat, jak kdybys přišel z "pralesa", bez ohledu na znalosti. Pokud se před lidmi nebudeš chtít takto shazovat, budeš muset hodně zamakat....jednou se ti to vrátí
Jinak tě nechci vyhánět, ale budeš muset máknout s jazyky a psaným projevem, jinak budeš mít značný "hendykep", jak píšeš. A to nemylsím fórum, ale v životě obecně. Můžeš být bedna jaká chceš, ale pokud nedáš dohromady správně ani jedinou jednoduchou větu, všude na tebe budou koukat, jak kdybys přišel z "pralesa", bez ohledu na znalosti. Pokud se před lidmi nebudeš chtít takto shazovat, budeš muset hodně zamakat....jednou se ti to vrátí
-
skeletons88
- Uživatel