Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
PeBe
Uživatel
Uživatel

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od PeBe »

Právě jsem to vyzkoušel. Ano, jdou rozdělit na dva mono kanály.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
fero

Příspěvek od fero »

janek píše:Z manualu:
Footswtich connector used to toggle FX Mute on and off.
Use a footswitch with a quarter-inch jack connection. The unit will auto-detect the connector type, though the
footswitch itself must be a non-latching type.
(hladaj tlacitko, nie prepinac, a je jedno ci docasne spina alebo rozpina kontakty, mix to zisti sam)

Takze hocijaky klavirny sustain pedal, alebo zapoj zvoncekovy vypinac na velky mono jack.
napr. http://www.audiotek.cz/klavesy/prisluse ... in-pedaly/
vtom případě stím lze jen vypnout nebo zapnout digitech?
jara

Příspěvek od jara »

jiskrabk píše:Ahoj,

měl bych dotaz ohledně toho stereo vstupu (2x cinch).
Dá se to v SW rozpojit aby to nebylo spárováno jako stereo? Dali by tak s redukcí získat další dvou mono vstupy? (byť rezervní a nouzové)?

Na videích u SC a v manuálu uvádějí jak se dají párovat ostatní, ale ne zda je možné toto...

Jirka
Ale cinch přece není plnohodnotný vstup?
jiskrabk

Příspěvek od jiskrabk »

jara píše: Ale cinch přece není plnohodnotný vstup?
jasně, není to plnohodnotný MIC vstup se symetrickým zapojením, ale pro linkové signály by to mělo být vyhovující, nebo ne?
A další zpracování v MIXu (procesory, efekty, EQ...) by mělo být totožné s ostatními vstupy...
gougou2

Příspěvek od gougou2 »

ZNOVA VÝPADOK PRIPOJENIA tzv. connecting .... u Soundcraftu ui16.

Takže som už bol na ďalšej akcii asi na tretej čo mi vypadlo spojenie s mixom a pritom som spojený napevno s mac-om cez ethernet a plus cez wifi na tablete pre istotu ...

POINTA- zvuk úplne zastane- neprehráva proste nič- a dá sa to len spustiť vypnutím a zapnutím mixu, a najväčšia neviem či náhoda je to, že výpadok príšiel zakaždým keď spúšťam pesničky z usb kluča vsunutého do mixu počas prestávky. Ani raz mi mix nevypadol počas hrania cez normálne vstupy... A to som ešte nenahrával akciu na usb, bojím sa to aj vyskúšať.

Stále mám strach, že ma to raz nechá v štichu. Ja len dúfam, že soundcraft tieto chyby navždy odstráni nejakou aktualizáciou.
jara

Příspěvek od jara »

No mě na štěstí při hraní šlapál bez problemů, ale i když vypadne tak mix běží dál akorát že nelze nic měnit, ale doufám že to snad výrobce napraví, jen mě je divné že je výpadek i při ethernet zapojení.
Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert »

Taky může být chyba v USB klíči, zkusil bych jiného výrobce příp. pokud používáš velké USB tak menší kapacitu. Potkal jsem se s tímhle problémem na přehrávači v aktivní reprobedně.
PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe »

Jakou máš verzi FW?

O přestávkách také pouštím podkres z USB FlashDisku. Mám to však vyřešené tak, že na FlashDisku jsou uloženy písničky a tento je připojený do USB trvale. Po zapojení aparátu si jeho funkčnost otestuji spuštěním přehrávače a tento mi hraje celou dobu produkce, pouze jej pouštím/nepuštím ven faderem. Nehrozí mi tak žádné šachování s mixem, vše se již odehrává na rovině tablet-mix. Pokud si pořadatel přeje, abych mu zahrál "tu jeho", pak se vše připravuje v rámci zvukovky (stejně je všechno jinak, až přijdou lidi... :lol: ) a opět je pořadatelův FlashDisk v mixu po celou dobu produkce.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
gougou2

Příspěvek od gougou2 »

Ja púšťam mp3 tiež tak, že mám asi 10-15 albumov nahraných na mini usb 8GB od Kingstonu a mám to vsunuté do usb vstupu PLAY na soundcraft-e ui16. A za každým keď kapela prestane hrať, tak si odtiaľ pustím vyvolené pesničky podľa nálady.
Napríklad výpadky mi prišli počas dlhých mixov. Ten konkrétny bol asi viac ako 1 hodinový mix od Michal Buble. Ono to zrazu prestalo hrať, skôr som si myslel, že došla skladba, či ju nejdem pustiť ešte raz, ale na tablete a aj na mac-u len krásnym písmom slovo connecting ... a už máš o strach a nervy postarané počas celej svadby..
gougou2

Příspěvek od gougou2 »

a dodávam, že verziu softwaru mám tú najnovšiu
jara

Příspěvek od jara »

gougou2 píše:a dodávam, že verziu softwaru mám tú najnovšiu
to chceš říci že ti mix přestál uplně hrát? jestli ano tak potom neni něco vpořádku a výrobce by to měl urychleně řešit.
gougou2

Příspěvek od gougou2 »

ÁNO, ÁNO, ÁNO !!! mix prestal úplne hrať. ale vravím prehrávalo to pesničky z USB kluča vsunutého do vstupu play. ..
prv som si myslel, že mi dohrala skladba.. ale to vypadlo spojenie aj z ethernetu a aj z wifi, jednoducho connecting ... a vtedy som mohol stláčať čo som chcel nič nereagovalo.. ani restart safari ani refresh v riadku adresy.. nič !!! iba vypnutie mixu
jara

Příspěvek od jara »

tak že mix jsi vypnul a znovu zapnůl a pak už hrál? to mě docela děsí.
gougou2

Příspěvek od gougou2 »

áno, presne tak...
zaujímavé je to, že sa mi to stalo 3x asi z 5-6 vystúpení a to stále pri dlhej pesničke...
skúste niekto ak máte 8GB USB kľuč a pustiť si viac ako 1 hodinovú skladbu, či vypadne spojenie...

možno bude chyba v mojom kľúči, čo by som ako prvé vylúčil, lebo čo môže mať spoločné ovládanie mixu so zaseknutou skladbou napr... keby bola chyba kľúča tak by malo stopnúť max. prehrávanie a nie ovládanie mixu.
jara

Příspěvek od jara »

zítra to vyzkouším a dám ti vědět, ještě chci říct že já pokažde když zapnu mix tak věčinou během asi 25 vteřin sám naskočí aníž bych měl zaplý tablet, čili když nechci nic editovat tak vůbec tablet nezapýnám, ale samozřejmě tohle je použitelné jen doma.
Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“