Mix na live nahrávání
-
- Reklama
-
Honza L.
Mix na live nahrávání
Ahoj, chtěl bych si pořídit pult se kterým bych mohl zvučit kapelu a zároveň ji nahrávat. Nejlepší kompromis vidím v http://kytary.cz/presonus-studiolive-16-0-2/HN117016/" onclick="window.open(this.href);return false; ...
Bohužel má jen 12 kanálů ale napadla mě taková prasárna, že bych například overheady hodil do jednoho mixu a z toho mixu pak jen jeden výstup do toho Presonuse..Že bych měl v jedné stopě 3 činely..A to stejné bych asi udělal s tomama..že bych si na menším mixu nastavil hlasitost všech přechodů na stejný volume a ve výsledku by se lhot muselo hýbat se všema.. Na to by mi pak těch 12 kanálů asi vystačilo..
Chtěl bych znát váš názor ?
Mám rozpočet 30 000,- a toho presonuse bych měl se slevama za nějakejch 27 000,- ... Je nějaký lepší řešení mezi Analogovejma plutíkama ?
Přiznám se, jsem aktivní bubeník ale zvukařina mě baví, sice máme v kapele jen jeden ubohej powemix ale už jsem měl možnost zkoušet si ve studiu mixy a musím říct že mě to vážně chytlo a baví mě to...
Četl jsem zde nějaké vlákno na toho Presonuse, dost často se ničil a po tom co vydali nový FW tak to prý je v pohodě. ten pult by byl v každotýdení zátěži minimálně 2x v klubu s kompletním ozvučením..
Děkuji za názory !!
Bohužel má jen 12 kanálů ale napadla mě taková prasárna, že bych například overheady hodil do jednoho mixu a z toho mixu pak jen jeden výstup do toho Presonuse..Že bych měl v jedné stopě 3 činely..A to stejné bych asi udělal s tomama..že bych si na menším mixu nastavil hlasitost všech přechodů na stejný volume a ve výsledku by se lhot muselo hýbat se všema.. Na to by mi pak těch 12 kanálů asi vystačilo..
Chtěl bych znát váš názor ?
Mám rozpočet 30 000,- a toho presonuse bych měl se slevama za nějakejch 27 000,- ... Je nějaký lepší řešení mezi Analogovejma plutíkama ?
Četl jsem zde nějaké vlákno na toho Presonuse, dost často se ničil a po tom co vydali nový FW tak to prý je v pohodě. ten pult by byl v každotýdení zátěži minimálně 2x v klubu s kompletním ozvučením..
Děkuji za názory !!
Mix na live nahrávání
Ahoj, Digitální mix je podmínkou?
mě se na nahrávání+live produkci osvědčil ALLEN/HEATH - ZED série - http://www.audiotek.cz/product-29783-al ... th-zed22fx" onclick="window.open(this.href);return false; , vystačily by ti finance pak třeba i na dynamické procesory do racku, například. Digitál Ti nedoporučím, žádný jsem zatím pod rukama neměl.
(Nebo ještě jedna varianta - pokud vám powermix co do vstupů stačí a má directouty, co takhle nahrát každou stopu zvlášť ? http://eshop.prodance.cz/fast-track-ultra-8r/d-92580/" onclick="window.open(this.href);return false;
při nahrávání každé stopy zvlášť by jsi mě více možností zvuk upravit, ale to už je OFFTOPIC a navíc to asi není úplně to, co chceš)
mě se na nahrávání+live produkci osvědčil ALLEN/HEATH - ZED série - http://www.audiotek.cz/product-29783-al ... th-zed22fx" onclick="window.open(this.href);return false; , vystačily by ti finance pak třeba i na dynamické procesory do racku, například. Digitál Ti nedoporučím, žádný jsem zatím pod rukama neměl.
(Nebo ještě jedna varianta - pokud vám powermix co do vstupů stačí a má directouty, co takhle nahrát každou stopu zvlášť ? http://eshop.prodance.cz/fast-track-ultra-8r/d-92580/" onclick="window.open(this.href);return false;
při nahrávání každé stopy zvlášť by jsi mě více možností zvuk upravit, ale to už je OFFTOPIC a navíc to asi není úplně to, co chceš)
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
Mix na live nahrávání
Moc nevidim důvod zvučit bicí X mikrofonama, dva kvalitní overheady udělají stejnou službu jako zvučit každý buben a činel zvlášť. K tomu jeden mic na kopák a jeden na rytmičák.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
Honza L.
Mix na live nahrávání
Jo to vypadá dobře, takže ten analog. mi bude nahrávat každou stopu zvlášť? A funguje to 100%, nedě´á to nějaké neplechy ? Jinak je to docela suprova alternativa : )
Exx: to už mi Příjde lepší řešení využít vice menších mixů ...
)
Exx: to už mi Příjde lepší řešení využít vice menších mixů ...
Mix na live nahrávání
Zvuk bicích by měl být dobrý sám o sobě, množstvím mikrofonů se opravdu nic nenažene. Jinak tenhle Presonus se mi taky líbí, hlavně kvůli páráku 
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
knobtweaker
- Uživatel

Mix na live nahrávání
to exxi , ale on chce zvučit a zároveň , nahrávat , proč rozdáváš moudra když ani nevíš co bude dělat za styl? Myslíš že třeba death metal lze vzít jenom overheadama?
A kvůli páráku se ti líbí ten presonus proč? Nemyslim to špatně , ale myslím že jsi mu moc nepomohl.
A kvůli páráku se ti líbí ten presonus proč? Nemyslim to špatně , ale myslím že jsi mu moc nepomohl.
-
knobtweaker
- Uživatel

Mix na live nahrávání
12 kanálů je na nahrávání málo a předmix je sice řešení ale je to vždy dost kompromis. , to bych radši našetřil na presonus 24, nebo si počkal na ten behringer x32. Pro tvé účely by to mělo kvalitativně dostačovat.
-
Honza L.
Mix na live nahrávání
No jo, 50 000,- bohužel nemám
(( Jinak ten malý pult na ozvučování klubu použít mou že ? 
A tento pult: http://www.audiotek.cz/product-29783-al ... th-zed22fx" onclick="window.open(this.href);return false; mi asi nebuda nahrávat každou šavli zvlášť že ? To mi udělá jen dvě stopy do sterea že ?
Pokud jsem četl dobře..
A tento pult: http://www.audiotek.cz/product-29783-al ... th-zed22fx" onclick="window.open(this.href);return false; mi asi nebuda nahrávat každou šavli zvlášť že ? To mi udělá jen dvě stopy do sterea že ?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mix na live nahrávání
Já v tom tak trochu tápu. To je zase ta samá chyba už od začátku.
- potřebuješ zvučit a při tom nahrávat po stopách aby jsi si mohl upravovat následně nahrávky
- máš na to 30 tisíc
- 12 vstupů je málo
To jsou věci co víme. A teď co nevíme.
Kolik skutečně potřebuješ vstupů a výstupů. Co máte za stávající vybavení - powermix.
Řešení je několik, ale jako celek to nejlíp zvládnou digitály (Presonus, Yamaha, atd.).
Pak to musíš rozdělit a spojit, tzn. analogový pult s DirOut výstupy (nebo alespoň) Inserty a vícekanálová zvukovka s možností rozšíření o ADAT převodníky (to ta odkazovaná M-Audio není).
Zvukovkám tu jsou věnovaná vlákna, tohle třeba splňuje M-Audio ProFire 2626 + až 2x Behringer ADA8000.
Můžeš se taky oprostit od klasického pultu a využitím zvukovky a převodníků míchat softwarově v PC, viz příspěvky ohledně SAC.
Určitým kompromisním řešením můžou bejt vybrané pulty od Mackie, které jsou vybaveny FW rozhraním, při ceně podobné levným digitálům, ale s větším počtem vstupů.
Tady by mohl vyhovět třeba Mackie ONYX 1640i (mimochodem Huberte máte blbej popis vlastností), takže dávám odkaz na Audiotek:
http://www.audiotek.cz/product-39022-mackie-onyx-1640i" onclick="window.open(this.href);return false;
V podstatě mi to vychází jako jediná použitelná volba pokud se vejdeš do 16ti vstupů, stávající powermix je pro tento účel nepoužitelný a nechceš míchat přes počítač, nebo s použitím MIDI konzole, ale opět přes počítač.
Ještě možná bude dělat něco Behringer, ale ten co je na Audioteku má málo vstupů, tak ho sem ani nedávám.
- potřebuješ zvučit a při tom nahrávat po stopách aby jsi si mohl upravovat následně nahrávky
- máš na to 30 tisíc
- 12 vstupů je málo
To jsou věci co víme. A teď co nevíme.
Kolik skutečně potřebuješ vstupů a výstupů. Co máte za stávající vybavení - powermix.
Řešení je několik, ale jako celek to nejlíp zvládnou digitály (Presonus, Yamaha, atd.).
Pak to musíš rozdělit a spojit, tzn. analogový pult s DirOut výstupy (nebo alespoň) Inserty a vícekanálová zvukovka s možností rozšíření o ADAT převodníky (to ta odkazovaná M-Audio není).
Zvukovkám tu jsou věnovaná vlákna, tohle třeba splňuje M-Audio ProFire 2626 + až 2x Behringer ADA8000.
Můžeš se taky oprostit od klasického pultu a využitím zvukovky a převodníků míchat softwarově v PC, viz příspěvky ohledně SAC.
Určitým kompromisním řešením můžou bejt vybrané pulty od Mackie, které jsou vybaveny FW rozhraním, při ceně podobné levným digitálům, ale s větším počtem vstupů.
Tady by mohl vyhovět třeba Mackie ONYX 1640i (mimochodem Huberte máte blbej popis vlastností), takže dávám odkaz na Audiotek:
http://www.audiotek.cz/product-39022-mackie-onyx-1640i" onclick="window.open(this.href);return false;
V podstatě mi to vychází jako jediná použitelná volba pokud se vejdeš do 16ti vstupů, stávající powermix je pro tento účel nepoužitelný a nechceš míchat přes počítač, nebo s použitím MIDI konzole, ale opět přes počítač.
Ještě možná bude dělat něco Behringer, ale ten co je na Audioteku má málo vstupů, tak ho sem ani nedávám.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Honza L.
Mix na live nahrávání
Ach, pardon za nepřesné informace. Mám 30k rozpočet, bude to mix který budu používat v klubu, moje představa je že bych rád zvučil a kdyby kapela chtěla tak je mohu i nahrát za nějaký ten peníz.. A k tomu jsem chtěl ten digital který to umožňuje ale těch vstupů to má fakt málo. On tam nějaký pult je tkaže kdyby přijela kapela o 100 nástrojích tak by lhot prostě měla smůlu a nazvučil bych je pomocí starého pultu. Počítač mám, zatím jsem se dočetl že je potřeba abych si koupil firewire kartu s Texas Instrument chipsetem... To je v pohodě. Když by přijela banda ve který by každej nezpíval tak by to šlo v pohodě, chci si udělat menší analízu že bych první měsíc jen zvučil pomocí věcí co mají a ptal bych se průběžně kapel že kdybych nabízel nahrávání kolik by za to byli ochotni dát a zda by do toho šli...
A pak bych případně právě koupil ten digi mix. Možná že bych si dokázal nastřádat prachy na toho většího bráchu ale chvíli by to trvalo...
Taková je moje představa...
A pak bych případně právě koupil ten digi mix. Možná že bych si dokázal nastřádat prachy na toho většího bráchu ale chvíli by to trvalo...
Taková je moje představa...