mikrofóny do domáceho štúdia

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

mikrofóny do domáceho štúdia

Příspěvek od chickensk »

Zakladám nahrávacie štúdio a mám v pláne kúpiť e902, 3x e904 a NT5 v páre + NT5 single na hi-hat. Je mikrofón na hi-hat nutný (financie)? Myslíte že je dobré nahrávať spev NT5-kou? alebo radšej mám vymeniť kopákový mikrofón napríklad za NT2-A a používať ho na kopák aj spev ? Prípadne nejaké iné alternatívy v danej kvalite a/alebo cene ? Vyjadrite sa prosím k všetkým mikrofónom. Najlepšie je niekto kto to všetko reálne vyskúšal.... A ešte mám SM57 čo pôjde na rytmičák.
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: mikrofóny do domáceho štúdia

Příspěvek od chickensk »

je to tak že Sennheisery som nepočul, len čítal na fórach že e902 má omnoho lepší zvuk ako beta52a a d112, hlavne na taký makký plný basový zvuk zavretého kopáku, tiež mi ide o basgitarový aparát a kontrabas.... a verím že e904 budú taktiež kvalitné
NT5 som počul na pár nahrávkach, a velmi sa mi zvuk páči, SM57 už mám vyše 3 roky, takže s ním nič :) som s ním spokojný, je to dobrý mikrofón
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

NT 5 je určitě slušná volba na činely a hihat , zvážil bych také sérii perception od AKG , tam je podle mě výborný poměr cena výkon a jsou univerzálnější. E902 je slušný mikrofon nemusí se moc, kroutit má pěknou barvu, ale vyzkoušel jsem ho jen naživo a tam mi trochu subjektivně chyběl "tlak" na basech. Osobně bych spíš než d112 preferoval b52, případně sm91. Zajímavý je také Audix D6, ale ten se mi osvědči spíše na živo, ve studiu vadí "díra" ve středech. Velice se mi na kopák osvědčila i kombinace s kondenzátorovým mic který snese velké akustické tlaky(rode K2), ale to už asi bude mimo tvé finanční možnosti. Myslím že nejuniverzálnější na různé zvuky kopáků je ta beta52.
Na tomy jsou velice dobré cenově přijatelné AKG D40.

Mrkni se taky na rythm pack od Akg, tam je asi nejlepší poměr cena výkon.
http://www.music-city.cz/akg-rhythm-pack-5095.html

http://www.music-city.cz/akg-p-120-3488.html
http://www.music-city.cz/akg-d-40-3461.html
http://www.music-city.cz/shure-beta-52a-4069.html
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chickensk »

Hľadám skôr plný zvuk ktorý by sa dal využiť na Jazz, Rock, Funky, Indie. Myslím že pomocou EQ sa dá nastaviť na e902 aj zvuk na metal, ide mi hlavne o to aby mal plné a hlboké basy, a to podla recenzií splňuje. Taktiež nechcem zvuk kopáku ako majú všetci ostatní čo poznám. :D
A na snímanie kvalitného basgitarového boxu (brat je basgitarista) sa mi tiež zdá byť najlepšou voľbou.... :?

Čo si myslíte o e904 ?
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Vidim, ze ti tu hosi uz vsechno povedeli, takze ja reaguju jen na tuhle polozeou ale nezodpovezenou otazku:
chickensk píše:Je mikrofón na hi-hat nutný (financie)?
... zalezi na muzice jako nahravas, do jazzu, swingu, dixilendu ... a pokud je sikovnej bubenik tak ani do lecceho dalsiho urcite ne. Do popu, funku, bigbitu a podobnejch stylu obvzlast u mene vyrovnanych bubeniku je to nutnost. Na druhou stranu na Hihatku klidne muzes posadit Behringer C-2 a udela ti sluzbu taky.
chickensk píše: Myslíte že je dobré nahrávať spev NT5-kou?
... tak to zkus a uslysis. Stejne ty NT5tky budes mit na overheady, ne ?
Prípadne nejaké iné alternatívy v danej kvalite a/alebo cene ?
... hehe, alternativ je ... ;-) . Od nas jsou treba vyhorny overheady sE3 pair nebo sE4 pair (palcova membrana), v podstate i sE1a ktery maj oproti sE3/4 mensi membranu (zajimavy je srovnani sE1a s AKC C451). Za dobry penize jsou velmi dobry i tuzky Behringer B-5 akorat se nedelaji jako parovana dvojice.

Na kotle durazne doporucuju vyzkouset klipsny Beyerdynamic Opus 87 potazmo Opus 88 coz je nejgenialnejsi reseni co jsem na kotle mel tu cest poznat a samozrejme se super zvukem (kdo to mel v ruce byl nadsenej).

Do kopaku je to u nas slabsi ... respektive mame tu Beyerovskou Opus 99 coz je vybornej mikrofon ale uz s hotovym zvukem (podobnej efekt jako Dominik popisuje u Audixu). Jsou lidi kterejm se hodne libi a jsou lidi kterym ten zvuk nevyhovuje, tady uz je to otazka vkusu. Pak je tu nejslavnejsi z Beyeru, tedy M88TG (viz banner nahore) kterej je vynikajici do kopaku pokud chces tlustej zvuk ... nekdy ve studiu neni od veci doplnit ho o nejaky PZMko (vyrabi kde kdo, u Beyera treba Opus 51) pokud potrebujes mit vic tecky.
A ešte mám SM57 čo pôjde na rytmičák.
... tu si schovej, ta se hodi ;-)

Na zpev je velice za tu cenu dobrej mikrofon sE2200T (to T na konci je dulezity) coz je od sEcka nova entry-level kardioida s lampou ... coz je na zvuku prekvapive dost znat oproti sE2200A . Doporucuju rozhodne vyzkouset.
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chickensk »

nakoniec som skončil tak, že som zainvestoval, a po odskúšaní myslím že dobre. 2xNT5, 3xe904, e902, NT2-A + SM57 so mal. je to akurát 8 vstupov, skúšal som prvykrat nahravat bicie, a zvuk sa mi velmi pacil, akurat boli nekvalitne, 17.aug 09 zacinam nahravat prvu kapelu, a potom dam ukazky na svoj web aj link sem. aby ste mohli popocuvat aky ma co zvuk. alebo ak sa mi bude chciet tak si spravim zlozku tu na FTP..
e902 má fakt pekný plný zvuk. NT2-A je podla prvých skúseností celkom dosť basový, ale má pekný plný zvuk napr oproti NT5 (samozrejme je to uplne odlišný mikrofón) tie mikrofony e900 serie snimaju fakt pekny plny zvuk, je aj velmi verne znejuci. staci zohnat kvalitne bicie a cinely, ktore ta moja prva kapela bude mat, tak som fakt zvedavý na zvuk. zdar :)
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

To je super, jak tu kazdej kdo dela v naky firme s cajkama, haze jako radu odkaz na ten "svuj" eshop nebo tu vyzdvihne to "svoje" zbozi. Coz je logika. Nevycitam to nikomu, jen se mi to prave libi :)

...není třeba hrát nahlas...
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chickensk »

inak prispevok "cajika" som nikde nevidel, ale sem sa mi zdal uplne k veci a vhodny, neviem preco je vymazany.. :?
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“