Mixpult Electronic sound
-
- Reklama
-
Vojta85
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mixpult Electronic sound
Zdravím,
Nemáte prosím někdo zkušenost se stařičkým mixem Electronic Sound?
Má to 16 vstupů na canonech a očividně to je české výroby.
Chtěli jsme ho do zkušebny, ale když jsem ho zkusil, tak sice jde, ale hraje jako kdyby to pořád šlo přes nějaký hodně blbý echo nebo tak něco
Nevíte někdo co s tím muže být? Případně nevíte kde by se k tomu nechala sehnat dokumentace?
Děkuju
Vojta
Nemáte prosím někdo zkušenost se stařičkým mixem Electronic Sound?
Má to 16 vstupů na canonech a očividně to je české výroby.
Chtěli jsme ho do zkušebny, ale když jsem ho zkusil, tak sice jde, ale hraje jako kdyby to pořád šlo přes nějaký hodně blbý echo nebo tak něco
Nevíte někdo co s tím muže být? Případně nevíte kde by se k tomu nechala sehnat dokumentace?
Děkuju
Vojta
-
Vojta85
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ale to jo, ono to je jednuduchý, až jsem tomu sám nevěřil! To já to jako elektrikář, bastlíř, elektronik zvládnu sám, jen je prostě lepší mít schema v ruce 
a mam takovou asi hloupou otázku: není to dneska pro ostudu takovejhle mix někdy vytáhnout někam ven na akci? Dá se s tim vubec dneska ještě něco normálně nazvučit, nebo by bylo radši lepší to už navěky nechat ležet ve zkušebně?
a mam takovou asi hloupou otázku: není to dneska pro ostudu takovejhle mix někdy vytáhnout někam ven na akci? Dá se s tim vubec dneska ještě něco normálně nazvučit, nebo by bylo radši lepší to už navěky nechat ležet ve zkušebně?
To Vojta85: Předpokládám, že echem popisuješ efekt ozvěny a k pultu je jinak efektová jednotka v režimu ECHO připojena - jinak by těžko k několika desítek ms zpoždění ve standardní konstrukci "mixákových" obvodů docházelo. Pak by to vypadalo na špatný kontakt "dolního" vývodu potenciometru efektového AUXu se zemí tišťáku na některé šavli a nebo naopak poťáku vstupu pro návrat efektu. Vymoduluj jen jednu (první) šavli se staženými auxy (pochopitelně s najetým EFF. RETURN) a pokus opakuj podobně s dalšími vstupy, než na "neuzavřený" potenciometr narazíš.
Pak je třeba tedy sáhnout ke klasické metodě GND krokodýla přicvaknutého na GND/0V sběrnu či kontakt a "jehlou" se sledovačem signálu (třeba i domácí rádio s připojenou reprosoustavou) jít po signálu v mixu, až se kritický obvod operáku nalezne. Tipoval bych vadný kond někde v obvodu kmitočtové kompenzace OZ či v obvodu korekcí. Více než vhodné bude za odhalené místo připojit škopek a vstup vymodulovat postupně 63Hz, 1kHz, 10kH a podívat se zda obvod nekmitá. Ale tuhle klasickou metodu asi nemusím popisovat, že.
-
Vojta85
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, nemusíš popisovat 
Opravdu žádné echo k tomu připojené nemám. Zjistil jsem, že se jedná jen o výstup, je nějakej divnej, ale nechám si to až po dovolený, nehledně na to, že v celym vystupním modulu je jeden zoufalej dvojitej operák, tak jsem se rozhod, že z toho zachovám je indikátory, zbytek toho výstupu vyhodim a dobastlim k tomu něco se symetrickejma vystupama a bude to
Opravdu žádné echo k tomu připojené nemám. Zjistil jsem, že se jedná jen o výstup, je nějakej divnej, ale nechám si to až po dovolený, nehledně na to, že v celym vystupním modulu je jeden zoufalej dvojitej operák, tak jsem se rozhod, že z toho zachovám je indikátory, zbytek toho výstupu vyhodim a dobastlim k tomu něco se symetrickejma vystupama a bude to