Špatné zkušenosti s umělci a kapelami

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapely co byste nedoporučovali zvučit

Příspěvek od TomasVv »

Ale tak, když té vody bude dost...
Dělám, co mě baví.
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

tak utopíš lidi v sále...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

navic ta vytavena kytara ti proleze do ostatnich mic a je to vtejne v hajzlu at to ten zbytek zesilujes jak chces...
patso

Příspěvek od patso »

No včera jsem se neubránil úsměvu při zvučení Tleskače. Celkem v pohodě, ani neprudili, ale....

Dávám to za příklad i na jiné kapely z rádoby " my jsme hvězdy " mindrákem.

Mluvím o tom, jak se kapela snaží moc pomoct. Když nechce, tak nechce. Ale nemůže očekávat, že je vstříctnost zvukaře nekonečná.
Aparát dobrý, Kopie Nexa, Vortexy, Cheviny, efekťák kompletně Klark Tekknik, monitory DAS ( díky Šáfo :-D ), Midas 240, Opus69 .... entuziasmus, nadšení pro práci

K čemu to je, když mi ve zpěvovém mikrofonu chodí virbl v sólech do -3dB, mluvené slovo do +3dB a zpěv? kde k...a je??? že by někde pod kytarou? aha..... jjjj..... někde tam je na -18db cca.
Zpěvačka? To samé, ale na chlup.... to je potom pohoda v práci :).....

.......Když nazvučíte celou kapelu přes dva zpěvové mikrofony, že kluci :D

Mrtvá linka u altky ( při zvukovce šla ), očividně chyba zvukaře, to je jasný, ale zajímavý je, že ta šňůra i linka normálně jela i při zkoušení po koncertu. Kde je chyba, ha??? Pochopení u kapely? Žádný. Ono je totiž asi normální, že se šňůry kazí a baterky vybíjejí ze zásady při skladování a převozech, nikdy ne při koncertech :-D

Klávesy odražený od davu zpět na pódium, nenechali si vysvětlit že to z monitorů nejde.

Všichni dechaři to mají vymakaný, jsou bezdrátově a míchaj se do In.Ear, pak do mixu normálně. Je to super, jen kdyby se jim občas "nekřížily" signály a Speaker management se nepotil v limitaci, jak to občas zasyčelo... Jo ahá, tak proto jsem si pořizoval KlarkTekknika :-D

No prostě v pohodě kapela, 19 vstupů obsazených....

Jen tak na závěr k tématu. . . měl jsem akci ve čt s českým rozhlasem a jednou světovou kapelou, v pátek reggae legendu, v sobotu menší fest venku, v neděli kapelu co hraje už 35 let a je punková legenda, v úterý minifest pro studenty. Tleskač byl poslední kapelou tohodle zátahu. Dělal se nejhůř, přístup nejhorší ze všech 14 kapel.

Ale kluci umí, to bych jim z čistě hudebního hlediska křivdil, jen ten technický přístup na draka
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

No ty zpěvy u tleskače to je fakt peklo , z toho chlapíka jde jen horká pára.
Stanik
Uživatel
Uživatel

Re:

Příspěvek od Stanik »

berri píše:jo jo neni dobreho zvuku bez dobre kapely a na opak pokud kapela ma spatnej zvuk tak s tim zvukar apsolutne nic neudela
:lol:
Viděl jsem kdysi zvukařský tričko, a bylo tam napsaný " za špatný zvuk mohou rozhodně muzikanti". :-)
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

No, tý jo, a já měl před rokem pocit, že začínám být na hovno, když jsem ty vokály vychytal až po čase. Vlítli na plac po předkapele, na rychlo a téměř bez zvukovky se do toho pustili, taky jsem ale nechtěl před lidma prudit sáhodlouhým nazvučováním. A ještě k tomu jsem to nejel na svůj apec.
Ale zas musím také doplnit, že parta byla jinak fajn, žádnou nafoukanost ani nepřátelství jsem nezaznamenal, spíše naopak.
Patso

Příspěvek od Patso »

Ale jako jo, křivdit bych jim nechtěl. Spíš mi připadlo že je něco strašně sere, a že jsem prostě na ráně, že se jim moc nechce.
Přesně jak říkáš, vlítli tam, řekli co potřebujou, naházel jsem jim tam co potřebovali a na mluvení odposlechy v poho, ale jak začal zpívat s celou kapelou, tak upe v h...u. Ale nakonec se to nějak vychytat dalo, ale v monitorech toho moc neměl abych ho neupískal k smrti. Vždycky když bubeník praštil do virblu, tak mi diodky u vokálu skákaly ven z mixu, ale vokál ne a ne.
anonymni-safa

Příspěvek od anonymni-safa »

Nj kdepak, takovahle uz jakoze velka kapela si ma ssebou vozit svyho pilota ;-)
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Já jsem dělal Tleskače 14.5. u Medvěda v Berouně - venku.Počasí jak v listopadu ,do lešenové stage teklo.Lidí přes ten nečas asi 150 - 200.Zvukovka byla hotová nečekaně rychle, monitory taky.Dokonce jsem si z minulé akce omylem nakopíroval šlapák do jedné cesty a zrovna k bubeníkovi, hned si to tam poručil nechat. Trochu jsem měl obavu ,jak to dopadne s vokály,protože dechaři stáli hned za pěvcem a pěnicí - bylo málo místa.Nakonec s vokály problém nebyl,ale je fakt,že z nich jde víc teplého vzduchu než zvuku.Nikdo nepřišel radit, muzikanti poděkovali za zvuk, podle reakcí lidí se jim to líbilo,tak jsem to moc asi nevoral:-).Pro mně pohodová akce,až na tu zimu.
PA: iLive T80,2xEAW KF650z, 4x typu Class A, monitory vlastní výroba koaxiální, zesilovače QSC PL3xx.
Světla:Avolite Pearl 2004 ,který ovládal 4x Colorchanger PCC1200 :-))), víc se nám na podium nevešlo
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

Ahoj, taky se připojím. Rozhodně se vyhněte kapele KOŇABOJ !!!! u nás jim říkáme trapiči zvukařů. Nechte se za pultem vyměnit, nebo to raději nevezměte! Toto je dobrá rada. Vzhledem k tomu, že většina kapely je zvyklá v práci naprosto vše vyfasovat, jejich vlastní vybavení je, no jak to říci - úsměvné. O to většími nároky vás však zavalí. Není problém, aby kontrabasista který šeptá na neznělý překlížkáč, vyžadoval zesílení 328 Hz do jeho odposlechu. Jejich zvučení není spolupráce, ale boj. Není problém, aby po třetí skladbě začali třeba znovu zvučit překližkovou mandolínu a ještě vás ztrapňovat před publikem. Je to taky jediná kapela, kterou znám, která pojala kapelu - hraní, jako firmu. Vyhněte se jí !
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

S některými umělci či kapelami je problém, třeba jen z podstaty jejich způsobu produkce. Jenže si uvědomte ,že ŽÁDNÝ z nich nemá právo kohokoliv zesměšňovat.Taky jsem to párkrát zažil a ze začátku si i nechal líbít.Teď to praktikuji tak,že na případné posměšné hlášky okamžitě odpovím. Do monitorů a PA.Dotyčnému prostě sdělím,že pokud se neumí chovat slušně,tak ať na podium neleze.Jsme tam (kapela,osvětlovač a kapela) ze společného důvodu, musí fungovat vzájemná tolerance - do určité míry.
Mockrát jsem se přesvědčil,že s těmi co umí, se dohodnu v pohodě a ke spokojenosti všech.Ten zbytek se musí prostě srovnat do latě :-).
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

Přesně tak, čím větší nýmand, tím horší komunikace. Mám i obrácenou zkušenost a každému to doporučuji zvučit. Nádherná práce, nádherná muzika a skvělí lidé. HRADIŠŤAN . s panem Pavlicou. Zvučí takto: začnou hrát jedny housle, uděláte si šavli, za chvíli se přidají druhé atd... nakonec 1. zpěv, 2. zpěv... ve finále hraje celá kapela. Lidi zatleskali a pan Pavlica na to - děkujeme , ale to byla jen zvuková zkouška. :-) P.S. Tak jsem si před konceretem myslel, jestli budou hrát i Vodu. To je těžká věc, všichni ji mají naposlouchanou z rádií, je to tedy s čím srovnávat. A víte co? naprostá nádhera. Přesně, citlivě. Komu čest, tomu čest.
stale anonymni - safa

Příspěvek od stale anonymni - safa »

Stanik píše: Není problém, aby kontrabasista který šeptá na neznělý překlížkáč, vyžadoval zesílení 328 Hz do jeho odposlechu.
... ptal jsi se s jakym Qckem to chce ?
Vauli
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vauli »

Profík podá stejný výkon za jakýchkoli podmínek, kdežto rádobyprofík jen tehdy, má-li kolem sebe perfektní techniku, perfektní lidi a perfektní servis. Pokud něco nefunguje perfektně, výkon není profi, ale ví se proč - lidi, technika nebo něco dalšího... Samozřejmě lehce s rezervou, ale v zásadě je to tak.
Odpovědět

Zpět na „Bar“