Nová řada digitálů pro malé zvukaře.

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

Soundcraft Si Compact
Dneska jsem na stránkách Soundcraftu narazil na tuto novou řadu mixů a docela mi vyrazila dech.
Zkráceně 16/24/32 vstupů, každý s HPF, gatem, kompresorem, 4 pásmovým eq. s nastavitelným Q. Dále celkem 25 vnitřních sběrnic, 14 auxů, na všech ekvalizéry a kompresory. Prospekt slibuje jednoduché ovládání, na ovládání bude stačit jedna vrstva. 4x efekt Lexicon, předzesilovače vychází z GB30ky.

Jediné, co mi tam tak od pohledu chybí jsou podskupiny/VCA.

Je toto způsob, jak dostat digitály na malé akce a k samozvučícím kapelám? A jakej je váš odhad ceny?
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová řada digitálů pro malé zvukaře.

Příspěvek od blaha »

Taky jsem na ně narazil a zmiňuju ho ve vedlejším vláknu (Vi1 Si1).

Trochu jsem po tom pátral, protože moc detailnějších informací u Soundcraftů není (manuál, rozměry atp.).

Z mýho pátrání na webu jsem našel někde info, že 24 vstupá verze by měla být okolo 6000 liber (cca 180k).

Co se týká rozměrů, tak podle toho iPhonu mi to vychází u 32CH verze cca 75cm šířka a tak 45cm hloubka, což je paráda. Když to totiž porovnám s naší GB4, což si myslím, že k ní je to asi tak digitální alternativa, tak GB4-24 má tak metr na 60cm. Odhadnu si, že ten mix bude i asi jednochlapová záležitost. Ta odkladová ploška může mít rozměr tak cca A4.

No a co se týká konkurence, tak si myslím, že to je útok na iLive-T, tak aby cena, kvalita, ergonomie a výbava vyvážila absenci digitálního páráku. Mimochodem 64in/out MADI rozhraní se do něj dá taky přikoupit. Rovněž útok na Yamahu LS9, která se tomu ovládáním asi nebude ani blížit (a při ceně co jsem k ní našel na webu cca 280k ...).

Podle mě je to taky směrovaný jako první přechod od analogu k digitálu, tak pokud už člověk má řešenej processing u zesů, analog párák, atd. Tak jen vymění pult a 2 kejsy s efektama za digi pult + malej kejs s CD přehrávačem.

A když si vemu třeba příklad hodně od boku, mix GB4-24 v akci s kejsem cca 60k, 2+6 cest EQ 4xDBX 3U + kabely cca 50k, 2x Lexicon MX400 cca 20k, 8kanálů kompresorů (4ks) cca 20k, 4ch gejtů (byť Behringera) 3k, nějakej kejs a kabely, celkem 150-160k a to ten digitál má těch možností víc.

Jinak absencí group a VCA jsem se taky zabýval, a asi by si šlo pomoct sběrnicema a naroutovat si je (nebo jen externě propojit) do vstupů, protože pokud ten pult nebude použitej jako monitorák, tak určitě 14 sběrnic pro odposlechy moc lidí potřebovat nebude.

Abych to shrnul, opravdu se mi to líbí.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi »

Takže jsem našel cenu. V Uk to vychází na 6000 Liber (Soundcraft Si Compact 32
). V podstatě to nemá význam dle mého názoru. Musí se dokoupit analogový párák, casy a celková investice okolo 250 tisíc. Vzhledem k tomu že Allen Heat nabízí R72 a IDR 32 v podobné cenové kategorii a nabízí o mnoho více. A nejste omezení analogovým párákem. S pozdravem
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Předně toto je vlákno o nových pultech Soundcraft, takže na aby se to zvrhlo v diskuzi A&H vs. Soundcraft na to tu je jiný vlákno.

A teď trochu na obranu, osobně si myslím, že třída Si je zvukově o řád vejš než iLive, další věc je co když párák máš a chceš vyměnit jen analog za digitál, a co se týká kufru, tak na naši GB4 vyšel na 6k, Si Compact je menší, proč by měl být kufr dražší. Vše berte jako řečnické otázky, protože ani já nechci aby se to zvrhlo špatným směrem.

A za ebe, pokud dopadnou nějaký finance tak oprvadu přemýšlím, jestli dokupovat EQ a EFX + rack (to co ještě potřebuju doplnit k režii), nebo stávající vybavení prodat a koupit tenhle pultík :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi »

Ano, omlouvám se téma je o soundcraft. Přiznám se, že by mohla být technologie převodníků lepší, jsem si zase nepřipustil. Nevýhodu pořád vidím v tom analogovém páráku.
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Škoda že to nemá zvlášť stereovstup na jedné šavli..je blbý když CD přehrávač zabere dva kanály. JInak se mi takové mašinky líbí, ještě si na digitál počkám, za 2 roky to bude stát přijatelné peníze, myslím že i výrobně to bude levnější než nějaké pořádné analogy.
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

Nádherně jednoduchý, zrovna takhle si představuji digitál, tedy jednotlivé sekce a ovládání.
Jediný, co mne vyděsilo, je tlačítko POWER ON v pravém horním rohu. Už vidím nějakého mantáka, jak se opře a ... ticho :-)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

mazi: v pohodě

george_58: Má to 4 stereo returny :D . Jinak kvůli občasné nevyváženosti stereo vstupů má spousta lidí stejně radši připojování stereo věcí do sólo vstupů. A spojovat vstupy do sterea by to mělo umět.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

http://prosoundnews.com/article/31392

Jojo už jsem po něm pokukoval na Frankfurtu. Je to hezký, do klubíku , nebo pro kapelku paráda.
Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman »

takhle od pohledu a možností vypadá přehledně a sympaticky...teď ještě cena
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

knobtweaker píše:Jojo už jsem po něm pokukoval na Frankfurtu.
... taky jsem po nem pokukoval, bohuzel ale ve FF meli jeste jen atrapu (na tocicim podnose). Nicmene i jako atrapa vypadal zajimave... navic kdyz pominu strejdu Harmana mam tu znacku docela rad.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

V jiným tématu mě trošku naťuklo podívat se na to v jakým stádiu prodeje jsou Compacty teď, a hle, minimálně tady:
http://www.theaudioworksuk.com/index.ph ... desks.html
je již nabízejí a maj je údajně i skladem, v přepočtu na naše Si Compact 16 za cca 125k, 24 za cca 150k, 32 za cca 200k.
Na webu Soundcraftu je i offline editor ke stažení, stačilo mě cca 1/2 hodinky hraní a myslím si, že bych zvládnul ten pult bez větších problémů nasvičovat a oživit tak aby hrálo všechno tam kde má.
Ještě jsem nepřišel na kopírování kanálů a hromadné resetování třeba jen jedné BUS sběrnice (celkovej reset do základuuž se mi poved).
Upozorňuju, bavíme se v teoretické rovině offline editoru.
Závěrem, stále se mi tento pult líbí a než řešit při nové výbavě GL 2800 a vejš nebo GB4 a vejš + efekťák, rozhodně se vyplatí o něm zauvažovat.
Cenově v porovnání s Yamahou LS9 je na stejno, ovládáním a výbavou si myslím, že je podstatně dál.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

a navic se daj rozsirit kartou za cca 10k a prevodnikem 32/16 na jeviste za dalsich cca 100k a tim se to dostava na uroven "opravdovych" digitalu ...

:)

ps-taky je to favorit :)
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

http://www.audiopro.de/live/cgi-bin/dow ... r_0311.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; su nejake merania (po nemecky)
Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“