Aky mic k bodypacku?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
JABAS
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od JABAS »

Zdravím, mám na Vás prosbu ohladne mic k bodypacku. Idem kúpiť bezdrôtový set Audix RAD 360 + BP , ale nevyhovujú mi klopové mic od Audixu. Tak Vás chcem poprosiť o nejaké tipy miniatúrnych klopových mic v telovej farbe na ženský hlas pre použitie v divadle. Cena mic cca 350€ .Poprosil by som hlavne tipy z vlastných skúseností.Ďakujem
(nejaké tipy mám ale chcel by som vedieť čo preferujete pre profesionálne použitie do divadla Vy)
fell so good
JABAS
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od JABAS »

Tak aspoň uveďte Vaše odskúšané značky(Sennheiser,Shure,AKG,DPA...?)a akú citlivosť mikrofónu preferujete pri používaní v divadelných predstaveniach(kde sa jedná o spev ,hovorené slovo , šepot ,...dokopy)? Mne zatiaľ do oka padlo DPA - čko ,ale nemám s ním zatiaľ žiadne skúsenosti, tak neviem či aj uchu sadne :roll: konkrétne DPA 4060-FM .Aký je Váš názor na tento mic?Ďakujem.
fell so good
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od safa »

Mne zatiaľ do oka padlo DPA - čko ,ale nemám s ním zatiaľ žiadne skúsenosti, tak neviem či aj uchu sadne konkrétne DPA 4060-FM .Aký je Váš názor na tento mic?
... DPA 4060-FM je uzasny, jednoduse krasa strida nadheru! :)

Nejlip kdyz se zastavis u sveho dodavatele a vyzkousis si ho primo s tim portem ne ? Na jakej druh prace to budes v divadle pouzivat ?
JABAS
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od JABAS »

No s tým vypočutím som mal trošku problém , pretože dodávateľská firma preferuje inú značku , musel som si ho doobjednať a nebude možné ho pred kúpou počuť , ale z toho čo som našiel na nete mi prišiel ako veľmi dobrá voľba , tak sa teším, začiatkom budúceho týždňa by som ho mal prevziať , dúfam že prekvapí.
Na jakej druh prace to budes v divadle pouzivat ?
No ako klopový mic pre herečku.Takže spev,hovorené slovo ,šepot,... , no proste bude snímať všetky zvuky aké dokáže herečka , ústami vydať,ktoré potrebujem viac než hodnoverne preniesť do hľadiska.Navyše by mal mať veľmi dobrú odolnosť voči potu,už sa mi pár krát stalo že herec utopil mic v pote(to je tak keď sa šetrí tam kde sa nemá), ale to boli len také imitácie klopových mic,Audio Technica za cca 66€, ale presný tip fakt neviem.
fell so good
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od safa »

S potem problem mit nebudes, znam DPAckovy koule i 9 let stary a pri zakladni peci stale funkcni a zvukove v poradku (denodenni provoz v cinohre). U DPAckovejch kouli je (narozdil od jednech konkurencich mikrofonu ktery vlhkost doslova nesnasej) vyhoda ze jim vlhkost temer nevadi (maji kapilarku na odtah vlhkosti od vlozky a odparovaci komurku). Krome toho se cisti velice jednoduse vymytim v destilovane vode (zadna chemi prosim). Podtrhuju ze mluvim o KOULICH (4060, 4061, 4062, 4065, 4066, 4071), kardioidy (4080, 4081, 4088, 4098H, 4099) by do vody prijit nemely!

jen jeste poznamku ke "No ako klopový mic pre herečku". Znamena to ze budes mikrofon umistovat skutecne NA KLOPU? Pokud mas mit odstup od vazby (mikrofon poustis do PA) tak koule potrebuje byt blizko zdroje zvuku, v divadlech se 4061ka pouziva bud nalepena na tvari, nebo na cele (pripadne zacesana do vlasu ci paruky). Pokud by mel byt mikrofon umisteny skutecne na klope pak bych vsadil radsi na smerovou 4080tku.
len také imitácie klopových mic,Audio Technica
... hehe, to me pobavilo :lol:
JABAS
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od JABAS »

No ja pod klopovým mic rozumiem mic ktorý je nalepený na tvári ,čele , prip. vo vlasoch ak sa mýlim tak ma prosím opravte :oops: , ale aj tak výsledná poloha mic bude záležať na tom kde ho bude chcieť mať umiestnený režisér(aby bol neviditeľný) a tým v akej polohe bude mať najpríjemnejší zvuk pre mňa.
fell so good
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od safa »

Tak to pak jo.
JABAS
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od JABAS »

No DPA - čko je už po prvej zvukovej skúške :D , pekný dôraz na detail , čistota ,osobitý zvuk, ale lezie mi tam taký plechový nádych,ako keby až moc "čistý zvuk", bavil som sa s citlivosťou na BP , EQ ale aj tak tam stále je cítiť ten nádych plechvého priestoru :? zatiaľ som sa síce moc nebavil s umiestnením čo je tiež podstatné , ale aj tak nieje to ono ,čo chcem :cry: potrebujem prirodzenosť a mäkkosť(dúfam ,že je to len v tom umiestnení,ďalej od úst).Máte nejaké osvedčené finty ako sa toho plechového nádychu zbaviť?Skúsim na to prísť sám ,ale budem vďačný za každú pripomienku, radu ,postreh akým smerom ísť.Ďakujem.
fell so good
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od safa »

Nevim, mam pocit ze plechovy nadech ktery popisujes neni vlastnost DPAcka (ani ja jsem nic takoveho nepozoroval a ani mi nic takovyho nikdo nereportoval) jako spis prenosove cesty, zpusobu pouziti, umisteni ci mistni akustiky.
Frenk
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od Frenk »

Ten plechový nadech je situace těsně před zpětnou vazbou, musí se vyříznout na EQ.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od safa »

No ... na takhle trivialni vysvetleni jsem se tady, mezi profesionaly, ani neodvazil pomyslet ;-) . Pokud by vazba mela byt ve tvych podminkach neresitelny problem pak zkus pouzit smerovy mikrofon na headsetu - ty DPA 4088 (kardioida).
JABAS
Uživatel
Uživatel

Aky mic k bodypacku?

Příspěvek od JABAS »

Ten plechový nadech je situace těsně před zpětnou vazbou, musí se vyříznout na EQ.
Áno , to bol ten plechový nádych, musel som znížiť citlivosť a trošku doladiť na EQ a už je to v poriadku , no každopádne je to veľmi veľmi citlivý mic (čo ma až prekvapilo :shock: a nečakal som to :shock: ) ale už sa zvuk blíži k tomu čo som od neho chcel, ešte pár skúšok a bude to ono.Zatiaľ som nemal možnosť používať klopový mic v takejto kvalite , tie mic čo som mal pred tým zvukovo za moc nestály,tak sa sa ním musím skamarátiť.
fell so good
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“