Pro domácí užití

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Joqu Caxu
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Pro domácí užití

Příspěvek od Joqu Caxu »

Potřebuju nutně "nový" repráky. Dělám hudbu na PC a postrádám kvalitní zvukové vybavení. Mám 2 reprobedny (ruční práce) o výkonu cca 75W napojené na 2x30W zesilovač taktéž domácí výroby. Problém je v tom, že zvuk linoucí se z těchto paskvilů postrádá nádech reality. Což je zcela nevyhovující při mástování hotového mixu. Nechám si poradit. Doporučujete zakoupit repro 5.1, či 7.1, nebo dáváte přednost stereu. Držím se hesla "kvalita za rozumnou cenu", takže nemám na mysli žádný předražený vychytávky. Jde mě spíš o to, abych vykročil směrem vpřed co se kvality zvuku týče. A k tomu potřebuju repro soustavu, která bude hrát věrně a nebude pokud možno zkreslovat.
Cenově bych se chtěl vtěsnat do 5 000,- .... je-li to vůbec reálný požadavek
:wink:
Jinak by mě zajímalo jak moc se na výsledné kvalitě zvuku projevují (zvukovka, zesilovač a repráky) čím se zvedne nejrapidněji. Myšleno, kvalita reprodukce:) prostor zanedbávám, s tim nic dělat nemůžu;)
[]D[][]V[][]D
EXTASY
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

REPROS

Příspěvek od EXTASY »

Ota

Monitory

Příspěvek od Ota »

Pro trochu vážnější práci v oblasti vytváření hudby na kšeft je zapotřebí mít k poslechu něco slušného a také referenčního, to pro možnou spolupráci v jiných studiích apod. Sice jsem s touto oblastí před několika lety ztratil kontakt, zatím ale stále přetrvává v profi a velkých studiích systém poslechu, založený na dvojím způsobu. 1.) Hlavní poslech na velké hlavní a velmi kvalitní soustavy, v nichž každé frekvenční pásmo zpravidla tahá (obdobně jako v PA) samostatný vestavěný zesilovač. Tyhle bedny se ale bohužel cenově pohybují v Tvém případě daleko za hranicí možností. 2.) Rozměrově značně menší obdobou jsou monitory pro blízký poslech, které jsou primárně určeny při poslechu výsledné nahrávky pro získání obrazu o tom, jak to bude znít také na domácím Hi-Fi. Dalším účelem těchto monitorů je shodný poslech nahrávky i v jiném studiu, proto se nazývají také jako referenční. V malých studiích, střižnách, masteringu, odbavovačkách a na mnoha dalších místech jsou však používány často již jen tyto. Ale současnou praxi by pravděpodobně popsal fundovaněji nějaký "studiista", třeba na tuto konfu také časem zavítá.
Z toho ale vyplývá, že v rámci profesionálnějšího zaměření studia je potřeba asi trochu přitlačit na pilu a sáhnout hlouběji do kapsy. Pokud je to také tento případ, pak bych zkoukl nabídku na:
http://www.audiopolis.cz/index.php?sect ... viewcat=36 ,
a zapřemýšlel nad:
k tomu bych ještě doplnil:
... a pak bych koupil punčochu, zapůjčil bouchačku a vyrazil udělat nějakou banku... :-)
O dost levněji vychází:
http://www.behringer.com/B2031A/index.cfm?lang=ENG , ceny např. na:
http://shop.audiopro.cz/
Ostřílení "studiisti", servisáci a další profíci by to asi ale zrovna moc nedoporučovali. Je tam ale i výběr od jiných výrobců.
Aktivní bedýnka v ceně kolem 5000,- Kč, s knoflíky pro ovládání hloubek a výšek a nesymetrickými vstupy spadá do kategorie "home studio" a podobné, domácí multimediální aplikace.
Pro tvorbu hudby bych klidně prozatím zůstal u sterea. Co se výsledné kvality zvuku týká, obecně platí, že nejslabším článkem elektroakustického řetězce jsou měniče - tedy mikráky a bedny, výměnou za kvalitnější výrobek se zpravidla dosáhne nejzřetelnějšího posunu. Pochopitelně, ani zes není z obliga, mizerný klump nezachrání kvalitní bedna. A obdobně je na tom i zvukovka. Poslech v akusticky nevyhovujícím prostředí má ale dopad mnohdy značnější, než horší reprosoustava. ...Moc jsem toho asi nesdělil, ale na uvedenou otázku nevím, jak bych stručněji a přitom konkrétněji odpověděl.
Dan

čau

Příspěvek od Dan »

No já ti můžu doporučit EGO-SYS nEar05, jsou to aktivní monitory na blízký poslech, mám je doma už nějaký rok a jsem s nima spokojen. Dal jsem za ně cca 9000,-(Disk Boskovice) teˇd se budou dát sehnat určitě levněji. Jenom ještě šetřím na subwoofer, ale i bez něj to hraje hodně dobře.

Tak se měj.
Joqu Caxu
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joqu Caxu »

Moc diky:)
studio nezařizuju, jenom mě už štvalo ,jak zní moje nahrávky zcela odlišně na všemožných zvukových aparátech. A taky bych se rád něčemu novýmu přiučil a k tomu potřebuju lepší odposlechy;)
[]D[][]V[][]D
frantik
Uživatel
Uživatel

Tip na aktivní monitory

Příspěvek od frantik »

Zkus se podívat na www.prodance.cz na ceníky Tapco, najdeš tam aktivní monitory S-5 za 4.433,- ks a S-8 za 6.970,- ks, je tam k mání i subbas SW-10 za 8.112,- . Mohl by to být dobrý kompromis cena/kvalita. Můj známý muzikant-zvukař (nick Tony na fóru Prodance) si chtce také pořídit něco na doma, tak si zašel do Prodance poslechnout ty S-8, strávil tam s nimi celou hodinu a moc se mu líbily. Navíc bys trefil dvě mouch jednou ranou - vhodné zesilovače jsou již součástí boxů a netřeba toliko experimentovat.
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip na aktivní monitory

Příspěvek od mayk_man »

frantik píše:Zkus se podívat na www.prodance.cz na ceníky Tapco, najdeš tam aktivní monitory S-5 za 4.433,- ks a S-8 za 6.970,- ks, je tam k mání i subbas SW-10 za 8.112,- . Mohl by to být dobrý kompromis cena/kvalita. Můj známý muzikant-zvukař (nick Tony na fóru Prodance) si chtce také pořídit něco na doma, tak si zašel do Prodance poslechnout ty S-8, strávil tam s nimi celou hodinu a moc se mu líbily. Navíc bys trefil dvě mouch jednou ranou - vhodné zesilovače jsou již součástí boxů a netřeba toliko experimentovat.
Tapco muzu doporucit. slysel jsem je a za tu cenu jsem tomu ani nechtel verit.
Nick

Příspěvek od Nick »

a navíc: Tapco = Mackie :D
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man »

Nick píše:a navíc: Tapco = Mackie :D
jasne :wink: ja bych nevahal
pavlii

:-)

Příspěvek od pavlii »

Krom toho je tu podstatná věc - "paměťový efekt" (hezký termín, někde jsem ho viděl). Čili poslechové monitory se dají (a je třeba!!) naposlouchat. Jinými slovy by se to třeba dalo říct i tak, že pokud není bedna vyloženě totální průšvih, dá se na tom slušně míchat za předpokladu, že jí člověk 100% zná a ví, jak to bude hrát jinde.

Tím nevyzdvihuju v žádném případě laciné počítačové bedýnky, ale i monitory v ceně desítek kKč budou tomu člověku na houby, pokud je nebude mít v dané místnosti naposlouchané.

P.
Odpovědět

Zpět na „Repro“