Jaký mixážní pult vybrat do 20.000?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pokorný »

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jaký mix byste mi doporučili do 20k bez DPH. Potřeboval bych zhruba 20 vstupů na mic, 2 stereo, minimálně 4 aux monitory a nejlépe výstupní konetory zezadu, ne z vrchu (kvůli přepravě). CHtěl bych co nejlepší do téhle ceny. Všem moc děkuji za pomoc.
S přáním hezkého dne Pokorný
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

4x AUX na monitory znamená 6xAUX celkem (2x na EFX ;-) ).

Pokud slevíš z AUXů, tak:
AH PA20, ZED 22FX, ZED24
Soundcraft MPMi20, MFXi20

Nebo slevíš z ceny a je tu:
AH ZED 420
Mackie Onyx 24.4 (od Thomanna za 24k)

Pak je ještě varianta koupit starší pult:
AH ZED, GL 2200, 2400
Soundcraft LX7 (první série), GB2, 4, možná Live

Mě osobně vychází nejlíp ten Onyx, výbava je na tu cenu nadprůměr (ono taky u nás se prodává za 41k) a zvukově, je tu pár majitelů, kteří s ním nemají problém.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pokorný »

Ten Mackie Onyx 24.4 se mi fakt líbí. Nemáte zkušenosti jaký má zvuk? A kdyby náhodou, dá se sehnat nějaký servis v ČR?
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Zvuk urcite neurazi.

Ja bych se nebal koupit i starsi AllenHeath nebo Soundcraft vyssi rady.
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pokorný »

U starčích mixů se bojím odešlých potenciometrů. Pamatuju si že jsme měli ve firmě AllenHeath 24 kanálový a už některý šavle začaly odcházet, prvně chrastily a pak nehráli vůbec, ale zase ten mix byl určitě přez 15 let starý, jenže když člověk koupí starý, neví co od toho může třeba za půl roku čekat. Přeci jen když je to nový, je tam nějaká záruka,... Ten Mackie Onyx 24.4 se mi za těch 19k bez DPH fakt líbí. A věřím, že pár let sloužit dobře bude.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ještě bych se chtěl zeptat. To EFX jsou efekty? Čili třeba 5 a 6 aux jde do racku do procesoru a z procesoru se vrátí zpět do mixu a jde ven do PA? Tím pádem naefektuji jen to co pustím do 5 a 6 auxu? Ten můj malej "š.r.á.č", co teď mám, má totiž efekty už v sobě zabudovaný.
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

Pokorný píše:U starčích mixů se bojím odešlých potenciometrů. Pamatuju si že jsme měli ve firmě AllenHeath 24 kanálový a už některý šavle začaly odcházet, prvně chrastily a pak nehráli vůbec, ale zase ten mix byl určitě přez 15 let starý, jenže když člověk koupí starý, neví co od toho může třeba za půl roku čekat. Přeci jen když je to nový, je tam nějaká záruka,... Ten Mackie Onyx 24.4 se mi za těch 19k bez DPH fakt líbí. A věřím, že pár let sloužit dobře bude.
To je tim že ty fadery stojí za hov** . Dřív nebo pozdějc tě to čeká stejně. Když koupíš nějakýho Studiomastera nebo starýho Soundcrafta tak tam budou určitě poctivý dvouosý fadery který tohle všechno přežijou :lol:
Osobně mám dobrou zkušenost s timhle za ty prachy http://www.ebay.de/itm/Allen-Heath-WZ-1 ... 2c5f04f093" onclick="window.open(this.href);return false;
I kdyby na něm odešly všechny kliky, za 10 litrů ho v německu koupíš a za cca 300 po kuse můžeš dát nový kliky. do ceny se vejdeš a ještě zbyde.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Pokorný píše:U starčích mixů se bojím odešlých potenciometrů. Pamatuju si že jsme měli ve firmě AllenHeath 24 kanálový a už některý šavle začaly odcházet, prvně chrastily a pak nehráli vůbec, ale zase ten mix byl určitě přez 15 let starý, jenže když člověk koupí starý, neví co od toho může třeba za půl roku čekat. Přeci jen když je to nový, je tam nějaká záruka,... Ten Mackie Onyx 24.4 se mi za těch 19k bez DPH fakt líbí. A věřím, že pár let sloužit dobře bude.
Jasne, chapu. Jen vychazim ze zkusenosti, kdy jsem narazil pri zvuceni na starsi kousek AllenHeath nebo Soundcraft, kterym bylo urcite pres 10 let a zadne z techto neduhu jsem tam nepozoroval. A vymena faderu neni az tak slozita operace. Narozdil od nekterych levnych pultu, kde uz po dvou letech zacaly fadery drhnout, chrastit...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Návštěvník píše:Ještě bych se chtěl zeptat. To EFX jsou efekty? Čili třeba 5 a 6 aux jde do racku do procesoru a z procesoru se vrátí zpět do mixu a jde ven do PA? Tím pádem naefektuji jen to co pustím do 5 a 6 auxu? Ten můj malej "š.r.á.č", co teď mám, má totiž efekty už v sobě zabudovaný.
Přesně tak =D> :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Pokorný píše:Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jaký mix byste mi doporučili do 20k bez DPH. Potřeboval bych zhruba 20 vstupů na mic, 2 stereo, minimálně 4 aux monitory a nejlépe výstupní konetory zezadu, ne z vrchu (kvůli přepravě). CHtěl bych co nejlepší do téhle ceny. Všem moc děkuji za pomoc.
... doporucuju do rozhodovani zahrnout taky Behringer Xenyx XL3200 se kterym nebudes muset delat ustupky ani v cene ani ve vybaveni:

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... l3200.html

Obrázek
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

Jen bude třeba počítat s výsledným zvukem .. teda asi jako u všeho v téhle cenové kategorii.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Šáfo bez urážky, a nebudu se vyjadřovat o zvuku, neslyšel jsem a nepřísluší mi v tomto směru soudit (narozdíl od Honzy :D ), ale připadá mi to jako hračka.

Už jen to barevné provedení, ty agresivní barvičky mě dostávaj. Narozdíl od toho je ten Mackie designově podstatně dospělejší pult. U toho XLka by mě osobně asi i vadily obráceně srovnané AUXy, na druhou stranu šavle na Returnech tam jejednoznačně +. Na druhou stranu 60mm fadery, absence alespoň 4ledkové indikace signálu jednotlivých kanálů, ta by mi asi taky vadilo.

Je to takovej kočkopes, opustit ty agresivní barvičky, nesmyslné popisky AUX1,2, MON1,2, FX1,2, místo AUX 1-6, a začít používat normální knoflíky na klikách místo těch Behringeráckejch, vypadal by ten pult mnohem profesionálněji.
Takhle totiž působí dojmem hračky, cena to podtrhuje, a vyvolává celkový dojem, že opravdu kvalita odpovídá ceně.
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

No Já to nemyslel na toho Behringera ale asi jako celek. Co za 20 litrů prodejní ceny do toho můžeš dát že... Pravda to s těmi barvami a klikami. Taky to tak vidim 8)
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

blaha píše:Už jen to barevné provedení, ty agresivní barvičky mě dostávaj. Narozdíl od toho je ten Mackie designově podstatně dospělejší pult. U toho XLka by mě osobně asi i vadily obráceně srovnané AUXy, na druhou stranu šavle na Returnech tam jejednoznačně +. Na druhou stranu 60mm fadery, absence alespoň 4ledkové indikace signálu jednotlivých kanálů, ta by mi asi taky vadilo.

Je to takovej kočkopes, opustit ty agresivní barvičky, nesmyslné popisky AUX1,2, MON1,2, FX1,2, místo AUX 1-6, a začít používat normální knoflíky na klikách místo těch Behringeráckejch, vypadal by ten pult mnohem profesionálněji.
Takhle totiž působí dojmem hračky, cena to podtrhuje, a vyvolává celkový dojem, že opravdu kvalita odpovídá ceně.
Rozloženie opajcoval Behringer z Midas Venice.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

honza637 píše:Jen bude třeba počítat s výsledným zvukem .. teda asi jako u všeho v téhle cenové kategorii.
... a Honza to musi vedet, odjel na tenhle pult spoustu kseftu. :?
blaha píše:Už jen to barevné provedení, ty agresivní barvičky mě dostávaj. Narozdíl od toho je ten Mackie designově podstatně dospělejší pult.
... ruzne barevne provedeni v logickem usporadani je vlastni vsem pultum MIDAS (u nehoz se Uli inspiroval) a znamena pro zvukare snadnou orientaci na prvni pohled podle barevneho kodovani. Mozna ze to vypada detsky, ale je to velmi ucelne.
U toho XLka by mě osobně asi i vadily obráceně srovnané AUXy, nesmyslné popisky AUX1,2, MON1,2, FX1,2, místo AUX 1-6
... v tomhle mas pravdu, taky mi to na Venicovi trochu vadilo, ale je to jen popis, clovek si zvykne.
Na druhou stranu 60mm fadery, absence alespoň 4ledkové indikace signálu jednotlivých kanálů, ta by mi asi taky vadilo.
... verim ze by ti to vadilo v divadle, problem je to pokud (uz jsem to nekde psal) musis honit neco na malejch urovnich. Pri klasickym koncertnim provozu to problem opravdu neni, je to jen otazka toho si spravne srovnat gainy.
... a začít používat normální knoflíky na klikách místo těch Behringeráckejch, vypadal by ten pult mnohem profesionálněji.
... treba takhle? 8) :
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“