Stavba mixážního pultu

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
vas_cz_
Nováček fóra
Nováček fóra

Stavba mixážního pultu

Příspěvek od vas_cz_ »

Dobrý den,

Jsem velice rád, že jsem narazil na forum, kde dokáží poradit profesionálové. Jako bakalářskou práci mám postavit malý mixážní pult. Moc bych vás chtěl poprosit, o doporučení literatury, ve které bych se dočetl něco k této problematice.

Děkuji
KamilV
Uživatel
Uživatel

Stavba mixážního pultu

Příspěvek od KamilV »

Vzal bych schema nějakého pultu.
Dan.
Uživatel
Uživatel

Stavba mixážního pultu

Příspěvek od Dan. »

Zkus se kouknout na http://www.radiojournal.cz/schemata5.htm" onclick="window.open(this.href);return false; je tam několik servisních dokumentací k starším mix pultům osobně z nich mám AZL 082 v originále a jsem s ním naprosto spokojen.
A nebo něco úplně jednoduchého + to třeba doplnit o indikátory vybuzení http://pandatron.cz/?27&stereofonni_mixazni_pult" onclick="window.open(this.href);return false;
piratskaja

Stavba mixážního pultu

Příspěvek od piratskaja »

O stavbě mixážního pultu se lze dočíst poměrně dost informací zde: http://sound.westhost.com/project30.htm (tedy za předpokladu aspon znalosti angličtiny)
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stavba mixážního pultu

Příspěvek od honza637 »

vas_cz_ - Na jaké úrovni by to mělo být zpracované?
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
betaron
Uživatel
Uživatel

Stavba mixážního pultu

Příspěvek od betaron »

V AR cca od poloviny devadesátých let bylo publikováno několik jednoduchých mixážních zařízení s integr. obvody nepříliš složitého zapojení. Namátkou v AR 8/1998 je příklad zapojení nenáročného mixpultu, který by tě mohl inspirovat.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Právě v té době jsem taky stavil mixpult, ale jen proto, že mi zůstal z působení v mé bývalé kapele v 80-tých letech pěkný ovládací pult pro světla. Tak jsem vše co v něm bylo vyházel, trochu upravil mechaniku a celkové přizpůsobil pro aplikaci 12-ti vstupového mixpultu. Další silnou motivací bylo, že jsem měl vlastně komplet součástky skladem, zejména zcela nové potenciometry TP160 v hodnotách 25k/N a 100k/N, cirka po 200 až 300 kusech ;-) Všechny desky plošných spojů vstupních jednotek atd. jsem maloval ručně a leptal v HCl. Potíž byla v tom, že panel pultu už měl dané rozteče pro potenciometry, tudíž původní návrhy dps z AR bylo potřeba adekvátně prodloužit, přizpůsobit rozměrově. Byla to dost piplačka, ale v rámci bastlení zábava a pro nenáročné hospodské zvučení splnil mix bez problémů svůj účel využití. Tehdy jsem pult osadil deseti mikrofonními vstupy, dvěma linkovými, P-L sumárními jednotkami, jednou odposlechovou cestou a efektovou sběrnicí. Později jsem zabudoval modul digitálního echa do vnitřku.
Obrázek Obrázek
.. postupem času jsem mixpult věnoval mládežníkům.. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“