Problém s dlouhým multitrack nahráváním.
-
- Reklama
-
jackx
Problém s dlouhým multitrack nahráváním.
Potřebuji nahrát koncert (10 stop) a používám Cakewalk Sonar (4 i 5), ale pokaždé se mi zhruba po 30min zastaví a napíše, že nemá místo na disku, i když je na něm ještě 50GB volného místa. Neměl někdo podobný problém? Procházel jsem i nastavení, ale nic jsem neobjevil. 
-
Nick
-
jackx
Ne, tím to nebylo, používám NTFS a navíc doba nahrávky se vešla do cca 1,2GB. Nevím proč, ale problém se vyřešil tak nějak sám, zkusil jsem párkrát přeinstalovat a pomohlo to. I když si myslím, že na vině je spíš nestabilita programu a při vyšším zatížení procesoru udělal tohle. Alespoň jsem to tak vypozoroval. Každopádně problém je vyřešen a nahrávání fungovalo.Nick píše: operační systém (win, linux, mac), typ formátování disku (ntfs, fat 32)?
tuším v kombinaci win a fat 32 existuje fyzické omezení, že nejde uložit soubor větší jak 2 nebo 4 GB - omlouvám se, že to z hlavy nevím přesně. Pokud napíšeš víc, dokážu to i najít a přesně popsat.
- viki
- Nováček fóra

- Kontaktovat uživatele:
Cakewalk
Já si jen přidám k omezení toho disku:
pokud vím,tak Cakewalk ukládá soubory *.waw 2x při nahrávání - zálohuje (pokud to tedy nejde vypnout),takže je potřeba počítat s dvojnásobnou velikostí souborů na disku a podle mně záleží hodně na defragmentaci disku,tím to mohlo klidně padat a velikosti stránkovacího souboru Windows,o tom už se mnohde hodně psalo.
Možná taky už při zakládání projektu je třeba dbát na zadání celkové velikosti projektu (jestli to Cakewalk má).
pokud vím,tak Cakewalk ukládá soubory *.waw 2x při nahrávání - zálohuje (pokud to tedy nejde vypnout),takže je potřeba počítat s dvojnásobnou velikostí souborů na disku a podle mně záleží hodně na defragmentaci disku,tím to mohlo klidně padat a velikosti stránkovacího souboru Windows,o tom už se mnohde hodně psalo.
Možná taky už při zakládání projektu je třeba dbát na zadání celkové velikosti projektu (jestli to Cakewalk má).