Jak propojit aktivni bedny s powermixem?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Miagi
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Miagi »

Ahoj,mohl by mi nekdo poradit jak to je s propojenim aktivni bedny s powermixem ? Mame THE T.MIX DPM 1094 B-Stock Powermix(http://www.thomann.de/cz/the_tmix_dpm_1094_b_stock.htm" onclick="window.open(this.href);return false;) k tomu dve pasivni bedny(2x 350w) a jeden odposlech 300w aktivni)chteli by jsme aby nas bylo vic slyset chtel jsem poridit 2 aktivni bedny 550w nevim zdali je mozne je pripojit k powermixu,kdyz koupim pasivni tak to zase ten powermix neutahne...je tedy treba jeste zesilovac? Mame akustickou kytaru,elektrickou kytaru,basu(100w kombo),el.bici,3 X vocal...vystupujeme pro cca 60lidi...budu vam vdecny za kazdou,se zvucenim nemam moc zkusenosti...
fikus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od fikus »

Píšou, že tam je paralelní Main out výstup typu jack. Takže aktiv zapojit tam. Zkus si to s tím odposlechem a uvidíš. Mělo by se to dát bez problému vyčíst v návodu k obsluze. Pokud budou ty bedny aktivní, tak žádný zesík nepotřebuješ, pojede ti to ven na původní bedny, i na ty aktivky, a můžete bourat sál :wink:
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Další věcí, kterou bych se zabýval, je co máte za stávající bedny. Případně co máš v plánu nakoupit za aktivky. Projeď si tady témata o citlivostech, přestavbách beden atp.

Ono třeba bedna s o 3dB vyšší citlivostí by na tom powermixu hrála 2x tak nahlas. A mám obavu, aby jsi třeba za cenu kvalitní pasivky, nekoupil podprůměrnou aktivku, která nic moc navíc nepřinese.

A pro 60 lidí musí 2x350W bohatě stačit i na ven, navíc předpokládám, že nepotřebujete aby tekla krev z uší, chybu bych hledal někde jinde. Dle mého by to mohl třeba pár MT EM151ček v pohodě vyřešit.

Mám za sebou i 20ti členej BB venku na 2x500W i s rezervou, a teď jsem dělal Vlado Ulrycha (ac.kytara, basa, perkuse, flétny) pro cca 50-60 lidí vevnitř na cca 2x150-200W. Pochopitelně odposlechy do toho nepočítám, to je jiná část, která se tu teď neřeší.

Jediný co bych pak do budoucna řešil, pokud potřebujete, nějaký jeden aktivní subwofer (cca 800-1000W), ale to třeba pro případ, že hrajete i plesy.
Naposledy upravil(a) blaha dne ned 13. lis 2011 12:01:49, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk »

Pozor. Ten paralelni jack vystup je opet pro pasivni bedny, jen s jinym konektorem. Aktivni bedny pripoj do Main Out v pravem hornim rohu mixu.
Miagi
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Miagi »

Ahoj ,dekuju vam vsem za odpovedi...dnes to proberem na zkousce..
gago
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od gago »

Ahoj,

ako si to vyriešil? A ako to hraje?
Miagi
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Miagi »

Ahoj aktivky jsem propojil pres monitor vstup protoze kdyz to picnu do main out tak tam nemuzu hodit efekt
..pasivni bedny jsem pripojil ze zadu hraje to pecka jen kdyz chci pridat predky(aktivky) tak zesilim vse..mno
hrajem v sobotu cca 50 lidi mala hospudka tak uvidime co to udela az tam budou lidi..aspon se pekne uslysime
:)
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Eh? PA připojené přes vstup?
Neefektuje se MAIN OUT, ale odposlechová cesta ano?
No, hlavně že to dělá to co potřebuješ, ale mám z toho pocit, že se tě "cosi" děje pod rukama a ty vlastně nevíš co, jen víš, že tě to momentálně možná vyhovuje...
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

A jaký bedny jste poridili?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Miagi
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Miagi »

Ahoj,bedny jsem koupil http://www.thomann.de/cz/behringer_eurolive_b215d.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ..Tvuj pocit je spravny.. bohuzel tu momentalne nemam nikoho kdo by se mi na to mrknul..takze ocenim kazdou radu ..
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“