Špatné zkušenosti s umělci a kapelami
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kapely, co byste nedoporučovali zvučit
Tak já za sebe po velmi špatném zážitku z 21.1.2011 nedoporučuji zvučit ani jakkoliv spolupracovat s kapelou happyband - http://www.happyband.eu
Jednak dalekou většinu všeho jedou z playbacku (minidisk) , hrajou si na totální profesionály. Bohužel velmi "profesionální" . Zvučí se z podia sami na pult který nemá ani auxy a ba dokonce ani tahové fadery. Je to nějak základní "mekyna" . To, co pouštějí do PA jim hraje na podiu a mají svoje " odposlechy " 2 subbasy otočené spolu se satelity na podium a další dva vršky za podiem směrem do podia. Na podiu to tvoří kouli jak blázen. Na fotkách jsou naše ART310, na stranách podia jejich JBL JRX
Jejich web napoví ....
Já tam na maturáku v Táboře zvučil "svojí" kapelu Dei gratia - http://www.dei-gratia.cz a signál happybandu jsem pouštěl linkou jen ven, díky bohu jsem to nezvučil ale totálně mě dostal jejich přístup. Přijeli jsme dřív o dvě hodiny než oni abychom stíhali a když jsme rozestavěli podium, šli dělat zvukovku tak se přisypali a zcela drze nám začali bourat stojany s mikrofonama a začali nás jebat že si to máme dát pryč, že tam budou hrát. Vůbec je nezajímalo že naše kapela hraje první, oni po nás a pak zas v půlnoci my k doprovodu fakíra. Musel jsem je tam zjebat a přivest organizátory. Do té doby dělali že my tam nejsme .... Jo a navíc jim vypadával levý kanál a jediné co šlo že jsem jim postavil panorámy kanálů rovně, takže jeli mono aby to vůbec nějak " bylo slyšet".
No a na našeho kapelníka jeden z těch satelitů při nástupu na půlnoční vystoupení spadl...
Pro ilustraci jejich náběr komba...
Jednak dalekou většinu všeho jedou z playbacku (minidisk) , hrajou si na totální profesionály. Bohužel velmi "profesionální" . Zvučí se z podia sami na pult který nemá ani auxy a ba dokonce ani tahové fadery. Je to nějak základní "mekyna" . To, co pouštějí do PA jim hraje na podiu a mají svoje " odposlechy " 2 subbasy otočené spolu se satelity na podium a další dva vršky za podiem směrem do podia. Na podiu to tvoří kouli jak blázen. Na fotkách jsou naše ART310, na stranách podia jejich JBL JRX
Jejich web napoví ....
Já tam na maturáku v Táboře zvučil "svojí" kapelu Dei gratia - http://www.dei-gratia.cz a signál happybandu jsem pouštěl linkou jen ven, díky bohu jsem to nezvučil ale totálně mě dostal jejich přístup. Přijeli jsme dřív o dvě hodiny než oni abychom stíhali a když jsme rozestavěli podium, šli dělat zvukovku tak se přisypali a zcela drze nám začali bourat stojany s mikrofonama a začali nás jebat že si to máme dát pryč, že tam budou hrát. Vůbec je nezajímalo že naše kapela hraje první, oni po nás a pak zas v půlnoci my k doprovodu fakíra. Musel jsem je tam zjebat a přivest organizátory. Do té doby dělali že my tam nejsme .... Jo a navíc jim vypadával levý kanál a jediné co šlo že jsem jim postavil panorámy kanálů rovně, takže jeli mono aby to vůbec nějak " bylo slyšet".
No a na našeho kapelníka jeden z těch satelitů při nástupu na půlnoční vystoupení spadl...
Pro ilustraci jejich náběr komba...
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
VISACÍ ZÁMEK
jen se chci podělit o zkušenost z koncertu visáčů 30.11. , kdy to zprvu vypadalo na bezproblémovou akci , na konci koncertu jsme byli nemile překvapeni .
!!! Dodaný rider obsahoval pouze informaci o rozložení na jevišti přehled monitorových cest požadavek na minimálně 6mic pro bicí . Žádný input list , žádné preference mikrofonů , žádné požadavky na osvětlení , žádné požadavky na mixpult , pouze požadavek na 2x efekt , z toho jeden tap !!!
Ohlášený začátek zvukovky 18:00 . V 18:05 bubeník začal stěhovat bicí na podium ...
Použili jsme zvukové i světelné obsazení \\\"jako jindy\\\" , kdy ve stejném kulturáku ( VLTAVA ČB ) a na stejné vybavení odehrály s naprostou spokojeností mimo jiné DIE HAPPY , JASNÁ PÁKA , DOG EAT DOG , a jiní ...
Mix 01V96 , JBL ( PA SRX 4x 728 4x 722 , monitory JRX 4x2x112M 2x SRX 712 ) , CROWN ( PA I-Tech 8000 6000 , monitory 3x XTI 4000 ) , mikrofony Shure AKG
20x PAR64 1kW 4x E-lite RBG moving wash 36x3W
Muzika dle očekávání , zvuk až na několik pár hvízdanců dobrý ( skromně si myslím že mohl být i lepší - vlastní zvukař ), VÝSLEDEK nad očekávání ŠPATNÝ : podle kapely ( rozuměj sólového kytaristy - prudil jen jak vlez na jeviště ) stály světla za hovno , protože na PARech nebyly nacpaný barevný filtry ( neb sloužily hlavně jako podpůrný efekt a nasvícení zpředu ) , aparát byl slabý ( cca 450-500 návštěvníků ) , zvukovka začala pozdě ! a pult byl mizerný ( po koncertě jsem prohodil pár slov s Panem zvukařem a jedinou výhradu měl pouze k tomu , že je to \\\"digitál\\\" a proto je pro něj problém se orientovet v obsluze ) a to že jsou důvody pro
NEZAPLACENÍ PŮVODNÍ DOHODNUTÉ ČÁSTKY 8000CZK .
Za 15 let se mi tohle ještě nestalo . Už jsem zažil i horší akce , kdy došlo i na moje vlastní chyby , ale ještě NIKDY to nebylo tak ostrý , aby mi účinkující kompletně sepsul instalovanou show .
Tímto výlevem nechci říct nic víc , než pozor na aktuální rozpoložení kapely Visací zámek .
jen se chci podělit o zkušenost z koncertu visáčů 30.11. , kdy to zprvu vypadalo na bezproblémovou akci , na konci koncertu jsme byli nemile překvapeni .
!!! Dodaný rider obsahoval pouze informaci o rozložení na jevišti přehled monitorových cest požadavek na minimálně 6mic pro bicí . Žádný input list , žádné preference mikrofonů , žádné požadavky na osvětlení , žádné požadavky na mixpult , pouze požadavek na 2x efekt , z toho jeden tap !!!
Ohlášený začátek zvukovky 18:00 . V 18:05 bubeník začal stěhovat bicí na podium ...
Použili jsme zvukové i světelné obsazení \\\"jako jindy\\\" , kdy ve stejném kulturáku ( VLTAVA ČB ) a na stejné vybavení odehrály s naprostou spokojeností mimo jiné DIE HAPPY , JASNÁ PÁKA , DOG EAT DOG , a jiní ...
Mix 01V96 , JBL ( PA SRX 4x 728 4x 722 , monitory JRX 4x2x112M 2x SRX 712 ) , CROWN ( PA I-Tech 8000 6000 , monitory 3x XTI 4000 ) , mikrofony Shure AKG
20x PAR64 1kW 4x E-lite RBG moving wash 36x3W
Muzika dle očekávání , zvuk až na několik pár hvízdanců dobrý ( skromně si myslím že mohl být i lepší - vlastní zvukař ), VÝSLEDEK nad očekávání ŠPATNÝ : podle kapely ( rozuměj sólového kytaristy - prudil jen jak vlez na jeviště ) stály světla za hovno , protože na PARech nebyly nacpaný barevný filtry ( neb sloužily hlavně jako podpůrný efekt a nasvícení zpředu ) , aparát byl slabý ( cca 450-500 návštěvníků ) , zvukovka začala pozdě ! a pult byl mizerný ( po koncertě jsem prohodil pár slov s Panem zvukařem a jedinou výhradu měl pouze k tomu , že je to \\\"digitál\\\" a proto je pro něj problém se orientovet v obsluze ) a to že jsou důvody pro
NEZAPLACENÍ PŮVODNÍ DOHODNUTÉ ČÁSTKY 8000CZK .
Za 15 let se mi tohle ještě nestalo . Už jsem zažil i horší akce , kdy došlo i na moje vlastní chyby , ale ještě NIKDY to nebylo tak ostrý , aby mi účinkující kompletně sepsul instalovanou show .
Tímto výlevem nechci říct nic víc , než pozor na aktuální rozpoložení kapely Visací zámek .
A to je necháš, ať jim to projde? Vymyslej si blbosti, odmítnou to zaplatit a ty je necháš? Bodejť by to neudělali, když vědí, že jim to projde...
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele mě se stalo něco podobnýho ale kritiku jsem sklidil na zvuk. Světla totiž nikdo nezaplatil. Na podium ca 3x3m (ještě pod schodama) v jedné diskotéce se nakýblovala metalová kapela. Před nima byl prostor 5x5 metrů odhadem a to jako že vostrej metal. Měl jsem tam EM151čky se subama. Nikdo teda neřekl že to bude metal. A byl a jakej. V sobotu v noci to skončilo a nikdo si nestěžoval. Včera jsem se dověděl že to stálo za ho*no a tak mi dotyčná zaplatila půlku honoráře. Inu co naděláme. Moje blbost a tak jediná rada HONORÁŘ BRÁT PŘED ZAČÁTKEM AKCE A NENECHAT SE UKECAT že pak, teď neni , bude z útraty hostů a tak dále ... známe to všici
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Máš smlouvu? Jsou tam specifikované technické podmínky? Jsou specifikace v rideru a je tento přílohou smlouvy? Nepřistoupil bych na to a trval na původní částce.
Nicméně v podobných případech je nedůležitější komunikovat a vysvětlovat. Chápu, že jsou to prudiči, na druhou stranu chápu, že panu zvukaři nemusel sednout pult. Ale zbytek snad byl ok, že nebyly na předních PAR filtry snad lze vysvětlit. Že byla posunutá zvukovka zpožděním bubeníka snad taky dokážeš argumentovat. Stálo by za to, vědět konkrétní důvody nespokojenosti.
Ale třeba je neplacení faktur známka punku.
Nicméně v podobných případech je nedůležitější komunikovat a vysvětlovat. Chápu, že jsou to prudiči, na druhou stranu chápu, že panu zvukaři nemusel sednout pult. Ale zbytek snad byl ok, že nebyly na předních PAR filtry snad lze vysvětlit. Že byla posunutá zvukovka zpožděním bubeníka snad taky dokážeš argumentovat. Stálo by za to, vědět konkrétní důvody nespokojenosti.
Ale třeba je neplacení faktur známka punku.
Dělám, co mě baví.
Ahoj
Máš smlouvu mezi kapelou, pořadatelem akce , pokud máš. tak kde je problém dostat z nich tu částku, co je ve smlouvě napsaná???
Máš z-archivované sms , e-maily mezi pořadately, kapelou?? Taky jeden z možných důkazů , které ti mohou pomoci s vymáhaním domluvené částky.
Byla u domlouvaní zakázky 3 osoba, taky může pomoci svědectví 3 osoby ve vymahání částky.
Nemáš smlouvu, z-archivované sms , e-maily , svědka v podobě 3 osoby, tak to už potom asi peníze neuvidíš.
Máš smlouvu mezi kapelou, pořadatelem akce , pokud máš. tak kde je problém dostat z nich tu částku, co je ve smlouvě napsaná???
Máš z-archivované sms , e-maily mezi pořadately, kapelou?? Taky jeden z možných důkazů , které ti mohou pomoci s vymáhaním domluvené částky.
Byla u domlouvaní zakázky 3 osoba, taky může pomoci svědectví 3 osoby ve vymahání částky.
Nemáš smlouvu, z-archivované sms , e-maily , svědka v podobě 3 osoby, tak to už potom asi peníze neuvidíš.
- zelatina
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Chcel by som upozorniť na kapelu Slobodná Európa, ale hlavne na jej speváka Whiskyho. Po poslednej skúsenosti z minulého týždňa mám "dosť". Naša firma zvučí v tomto pube prakticky všetky koncerty a zatiaľ sa nikto na nič nesťažoval... Punková akcia, Slobodná Európa + Zóna A. Kombá tak vyhúlené, že sa spevák nepočul v odposluchoch (dva 350W WORKy čisto pre speváka). Začal rozkopávať odposluchy a hádzať ich po zemi. Pri tom rozpojil nadpojený 10m XLR kábel do pravých predných bední (na čo som došiel, až keď sme balili všetky káble), tak, že vrchy hrali iba sičiace výšky. Na ľavej strane pravdepodobne odišiel streďák, keďže sme kvôli kombám išli na doraz. Skoro čisto nová SM58 dobitá jak po 3 rokoch normálneho používania, stojan na mikrofón to ledva vydržal. Týmto úplne pokazil koncert nasledujúcej kapele, Zóne A, ktorá sa chovala úplne v pohode. Naštastie sme to "vyriešili" pripojením jedného stredu zo starej zostavy Peavey, ktorá sa v pube válala.
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vážím 105 kilo a chodím do posilky. Rovnám si kapely sotva vlezou na podium a hvězdy neznám a nerespektuju, dokud mi neukážou, že umí respektovat obecně vše, co jim pomůže udělat dobrý zvuk. Pokud je někdo p..a, tak si prostě zvuk většinou pos..e sám.... A víme sami, že my máme pomáhat a jsme tu kvůli nim, a ne něco opravovat a nikdy jsem si nevšiml, že by kapela byla někde kvůli mně...
-
mrakotiq
No moje rec!
Ja sice nemam takovou fyzickou oporu pro prosazovani poradku, ale kdyz se mi neco nelibi, nabehnu tam a udelam poradek, ozralce vyhazu z podia, potizistum vysvetlim jak se veci maji a je klid.
Ja sice nemam takovou fyzickou oporu pro prosazovani poradku, ale kdyz se mi neco nelibi, nabehnu tam a udelam poradek, ozralce vyhazu z podia, potizistum vysvetlim jak se veci maji a je klid.
Posledně jak jsem zvučil DNB akci, tak vše v pohodě, komunikace s pořadatelem po celou dobu akce OK. Jen na konec akce , poslední DJ ne a ne zkončit. Jednoduše ve 4:00 hod, kdy byl konec akce jsem vypnul PAcko a světla a dj neustále hrál, prostě v transu, ani nepostřehl, že už na sále svítí obyčejné světla. Dokráčel jsem na podium vypl zesilovač na odposlechy a byl klid. DJ naráz ,,Co je,,??? ,,Proč to nehraje,,??? Odpověděl jsem : Ano bude to hrát ale chci tu na stůl 1500,- za další započtenou hodinu , hned teď. Nejsem placený přes čas. Odpověď : žádná pouze pod nosem něco nesrozumitelného zahuhňal a toto bylo vše. Byl upozorněň pořadatelem, byl . A bylo po akci. Naštěstí jsem typ člověka, který se s ničím nepáře a mám rád jasný nastolený pořádek na akci, to jak s vystupujicími , tak pořadateli.

- CharlesBass
- Uživatel

Hele, NVÚ budu zvučit teď 23. pochopil jsem to tak, že můžu bez skurpůlí předložit zpěvákovi tento mikrofon?kalfar píše:To mi tak připomělo jednoho známýho zvukaře: "Zvučíme NVÚ, víš co to znamená?" "Jo, budem potřebovat hodně kobercovky"
![]()
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
Mikrofon mu můžeš dát klidně i lepší. Jen je potřeba ho hodně pevně přidělat ke kabelu. Zpěvák velice rád točí s mikrofonem na kabelu. U nás to jednou přehnal, pojistka to nevydržela a mikrofon uletěl. Při další příležitosti jsme mu vrazili mikrofon do ruky a celou ruku omotali gaffou i s mikrofonem. Od toho dne ho tím vždycky strašíme a už nám pěkně zkrotnul!
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
- CharlesBass
- Uživatel

OK, díky, tak to já rovnou vytáhnu gaffu v tělové barvě a budu pozdravovat 
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
Vážení kolegové zvukaři, tak dne jsem měl čest poznat Aleše Brichtu osobně na akci , kde jsem se podílel . Takového arogantního a nafoukanýho člověka jsem hoooodně dlouho neviděl a doufám, že už neuvidím. Jestli se chová tak celebrita , tím stylem že veřejně uráží jednoho kolegu zvukaře , stylem tan něco ane tady něco a atd...
Měl začít hrát podle smlouvy už kolem 21:00 a začal až ve 21:30 , fakt přístup k platicím lidem suprovní.
Pokud mohu doporučit pořadatelům a zvukařům , tak Aleš Brichta NE.
Dál už nebudu komentovat, protože sprosté slova, zde naforum nepatří.
Hezký den.
Měl začít hrát podle smlouvy už kolem 21:00 a začal až ve 21:30 , fakt přístup k platicím lidem suprovní.
Pokud mohu doporučit pořadatelům a zvukařům , tak Aleš Brichta NE.
Dál už nebudu komentovat, protože sprosté slova, zde naforum nepatří.
Hezký den.
Hlásím s panem Brichtou taktéž hroznou zkušenost z pohledu pořadatele...
Hrozně nafoukanej ocas
Hrozně nafoukanej ocas