Jak ozvučit bicí: do sluchátek + nahrávání, pro radost...?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
daniel01
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od daniel01 »

Zdravím, poradil by mi někdo vybavení nutné k ozvučení bicích? Jde mi o pěkný zvuk do sluchátek - případně si něco nahrát...Nic na profi nahrávání. Nic k ozvučení sálu - jen pro domací použití. Pro zábavu. A samozřejmě co nejlevněji :-) Místnost je celkem akusticky v pohodě. Mikrofony mám ty levné Tbone 1500 (1BD+4TT+2OH), gate- BEHRINGER - XR 4400 - MULTIGATE, Mixpult PEAVEY Unity 500,sluchátka AKG K77 uzavřená. Ale nějak kloudnější zvuk z toho nevyloudím. Sluchátka Resp. podle mojich představ. Kolikrát vidíte amaterské video na YouTube, kde neumí pořádně zahrát, ale zvuk je pro mě úžasný. Co je ještě nutné dokoupit? Někde tam píšou i SW cubase 5 a víc....Jde přes to hrát live? realtime? Je to SW záležitost co dělá ten pěkný zvuk? mlask...apod. Děkuji za radu.
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Do nahrávání moc nedělám, ale přes triggery si myslím, že by to šlo dobře, ne? :-)

Pak si můžeš udělat zvuk jakej chceš :-)
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
daniel01
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od daniel01 »

No já bych chtěl zachovat jejich charakter. zvuk, ale jen upravit. Ořezat dozvuk, zvýraznit basy, docílit mlasknutí jak kopáku, tak tomů. Abych to mohl mít přiměřeně zesílené, ale slyšel vše. Vím, že to není sranda..... Pokud použiju OH, tak mi to snímá i tomy. OH se tedy asi taky gejtujou? To by ale znamenalo další gate. Mám jen čtyřkanalový....
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Projdi si základy, nalaď bubny, uvažuj o výměně mikrofonů.
https://www.google.cz/search?q=jak+zvu% ... +bic%C3%AD
Dělám, co mě baví.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“