Jak na jednoduché domácí nahrávání?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím.Ráda bych si doma nahrála v PC svoje písničky,ale nevím co k tomu potřebuji a hlavně,jsem na MD,tak aby to moc nestálo.Stačí mi to jen tak po domácku,ale jinak nevím jak na to.Mám sice stažený Dart karaoke,ale s tím také neumím pracovat,poněvadž jsem v tomto naprostý laik.Jinak naše vystoupení nahrajeme ve studiu,ale potřebuji to slyšet,než se tam vydáme.Díky za radu.Monika.
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - asi bych volil nějakou entry-levem (M-audio Fast Track) externí zvukovku a laciný, ale spolehlivý, dynamický univerzální mikrofon. Mohla by ses vejít jánevím do 3-4kKč. Otázkou je, zdali to je/není pro tebe moc.

Nic jiného zajímavějšího mě nenapadá, třeba kluci něco doplní.

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
fikus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od fikus »

Já nevím, ale pokud to potřebuješ jen pro cvičení a opravit své chyby najít hlasy atp, stačí ti stáhnout do notebooku Audacity a nahrávat přes notebookový mikrofon. Klidně i postupně do více stop. Takhle to děláme s kapelou, třeba když potřebujeme nacvičit novou věc (akustická muzika). Nahrajem jenom základ, a potom si každej v klidu klidně cvičí to svoje. Zpěvy, sóla atp. Nic levnějšího určitě není. Program Audaciti je free a ovládání je maximálně jednoduché. Naučila se to i moje kamarádka zpěvačka, starší dáma, která jinak do PC moc nedělá.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“