Moving head - výbojka vs. LED

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Moving head - výbojka vs. LED

Příspěvek od Pokorný »

Zdravím všechny.

Měl bych na vás takový dotaz, pánuji koupit 4 - 6 hlav, ale rozhoduji se, zda LEDkový, konkrétně tyhle: http://www.thomann.de/cz/stairville_mhx ... g_head.htm a nebo výbojku 250W a to konkrétně tyhle: http://www.thomann.de/cz/showtec_phantom_250_spot.htm

Když jsem psal Thomannu, jak by tyto hlavy porovnal, tak jeho odpověď byla 100% pro ty LEDkové. Nejen že mají menší spotřebu, jsou lehčí, mobilnější, ale prý i více svítí, protože mají kvalitnější optiku.

Stojí tyto 50W LEDkáče ke zvážení, nebo stále převládá výbojka?

Hlavy nebudou na velké akce, pouze pro zpestředí dětských akcí, menších diskoték a oslav narozenin. Žádná velká podia či prostranství.

Poradí prosím někdo, popřípadě i dá do placu nějaké vlastní zkušenosti?

Děkuji Pokorný :)
S přáním hezkého dne Pokorný
jakub_showservice

Re: Moving head - výbojka vs. LED

Příspěvek od jakub_showservice »

Ty ledky máme. Svítí hezky, ale nelíbí se mi moc široký úhel vyzařování, špatně se čistí a nemají úplně hezké barvy. Spíše kup 4 kusy X200: http://www.thomann.de/cz/stairville_mh_ ... g_head.htm
Mají dvojnásobnou svítivost a vyplatí se to. 250W bych viděl jako přežitek, v dnešní době se všechno postupně nahrazuje ledkama a vývoj pokračuje, smyslnost halogenů bych viděl až u 575, 250W už bylo ledkama překonáno...
Na druhou stranu ty phantomy se dají na bazaru najít za velmi dobré ceny a pak bych šel asi do nich, když přičteš case na ledky...
Další otázkou je, jestli nevzat raději 5R beamy nebo 575, u ledek a 250w budeš muset dost mlžit...
BuBu
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuBu »

Zdravím,

už sám Thomann Vám doporučil LEDkové provedení hlav a já se k tomu též příkláním.

Výhody jednoznačně převládají oproti Vámi porovnávané výbojkové hlavě - cena, svítivost, hmotnost, spotřeba, barevné podání, bezúdržbový světelný zdroj.

Pěkný den 8)
Kvalitní a spolehlivá technika = spokojený divák :-)
B u B u | J a n B u r e s c h
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pokorný »

Děkuji za odpovědi.

Prvně jsme byl téměř na 98% rozhodnut pro ty LEDkáče, ale teď jsem narazil na inzerát, kde nabízí 6 hlav Showtec Phantom 250 Spot, vyčištěné v profi servisu, odzkoušené, včetně 3ks flight case za necelých 60 tis. Proto jsem zase začal uvažovat nad výbojkama.

A teď buťo nové 4ks LEDkáčů + case a vyjde to na nějakých 55tis, a nebo 6ks výbojkáčů 250W včetně case za necelých 60 tis.

K těm barvám, co jsem koukal na videích, tak jsem si myslel, že je to zkreslené kamerou, ale jak vidím jsou takové i ve skutečnosti, možná i kvůli tomu bych od MH X-50 ustoupil.

Ta X200 je už poměrně drahá a zas tolik bych je nevyužil. Jelikož jsem student a mám to zatím pouze jako volnou živnost, tak když mám akci tak 2x do měsíce tak i to je moc. Proto bych nějaké nejvhodnější řešení i po finanční stránce.

Asi se přikloním na stranu Jakuba a půjdu do těch phantomů. Myslím, že mi pár let vydrží s mým používáním a pak bych začal uvažovat o nějakých lepších ledkáčích jako je například ta X200.

Takže vám moc oběma děkuji.
jakub_showservice

Příspěvek od jakub_showservice »

K těm barvám u led - má to jakousi fialovou a růžovou, které se od sebe skoro neliší, barvy mi přijdou celkově dost vybledlé.
250W jsem nikdy vedle x50 neměl, největší rozdíl bude v úhlech. X50 je opravdu dost široká a 4ks jsou maximum použitelnosti i do menších sálů...
U phantomů úhel nevím. Budou větší, těžší, svítivost bude podobná, ale nic z toho nebude podle mě nějak zásadní.
Rozdíl v příkonu taky nebude nějak markantní, u menšího množství hlav to není tak zásadní.
Když srovnám vzhled - X50 vypadá trochu jako hračka

Kdybych se měl teď rozmýšlet jako vy, tak nevím, jak bych se rozhodl. Ty Phantomy jsou jistota i přes tříletou záruku od thomanna na ledky bych šel asi to showteců.

Zde je odkaz na video a nějaké fotky s X50, snad vám to trochu pomůže.

https://www.facebook.com/showserviceagency
Pokorný
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pokorný »

Skvělé, velice děkuji za umožnění videa a fotografií. Hlavy skutečně svítí velice pěkně, ale jejich široký paprsek, barvy, špatné čištění rozhodly jasně, půjdu do těch starších Phantomů a pak po pár letech je vyměním za nějaké lepší LEDkáče, které budou o řadu víš než ty MH X-50+.

Ještě jednou Vám velice děkuji za umožnění materiálů a rad, díky kterým jsem se rozhodl.

Pokorný
nocarret
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od nocarret »

Pokud by pomohlo, máme tu MH spoty se 60W LED zdrojem, svítí to parádně. Rádi předvedem.
Sayph - Light & Sound | www.sayph.cz
Odpovědět

Zpět na „Světla, lasery, mlhy...“