Noris Soundcraft mix/90
-
- Reklama
Noris Soundcraft mix/90
Zdravím,
známý chce rozchodit pro potřeby místních důchodců starou aparaturu. Přišel za mnou, ať mu poradím, jak to správně propojit. Jenomže já tyhle staré věci neznám a nemůžu nikde na netu, ani tady najít nějakou uživ. příručku. Tak doufám v to, že tady najdu někoho zkušenějšího. Jedná se hlavně o mix: Noris Soundcraft mix/90. Má staré konektory a vstupy, ze kterých moc chytrý nejsem. Proč má dva vstupy mic na jednu šavli? Na co jsou ostatní vstupy? Jak pájet kabely?
foto:
http://www.flickr.com/photos/93726557@N ... 912705178/
známý chce rozchodit pro potřeby místních důchodců starou aparaturu. Přišel za mnou, ať mu poradím, jak to správně propojit. Jenomže já tyhle staré věci neznám a nemůžu nikde na netu, ani tady najít nějakou uživ. příručku. Tak doufám v to, že tady najdu někoho zkušenějšího. Jedná se hlavně o mix: Noris Soundcraft mix/90. Má staré konektory a vstupy, ze kterých moc chytrý nejsem. Proč má dva vstupy mic na jednu šavli? Na co jsou ostatní vstupy? Jak pájet kabely?
foto:
http://www.flickr.com/photos/93726557@N ... 912705178/
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Noris Soundcraft mix/90
Hele hledej zapojení DIN 5 konektoru.
http://nf.duseknet.com/konektory.htm
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2005101402
V nejhorším ho otevři a mrkni jak jsou k němu natahaný dráty.
Jinak můj odhad, mic L a R jsou vstupy mikrofonu pro levý a pravý kanál, nevím jestli to bude umět míchat i pro druhý kanál, přepínač u nich (L a H) bude asi něco jako EQ (low, high).
Vstupy Phono maj pak určitě možnost pro magnetodynamickou, nebo piezoelektrickou přenosku (i s přepínačem).
No a pak je vstup Tuner/Tape (přepínač) pro rádiotuner, případně magneťák, klasický linkový vstup.
Ty vrchní čudliky budou pro druhej submix a přepínačem si budeš moct vybírat který mix použiješ na výstupu.
Dá se taky předpokládat, že na 5ti kolíku Tape bude vyvedený i výstup pultu pro nahrávání.
No a přepínač Mono/Stereo je jasný, mikrofony pak dostaneš do obou kanálů asi jedině jeho použitím a zmoněním.
http://nf.duseknet.com/konektory.htm
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2005101402
V nejhorším ho otevři a mrkni jak jsou k němu natahaný dráty.
Jinak můj odhad, mic L a R jsou vstupy mikrofonu pro levý a pravý kanál, nevím jestli to bude umět míchat i pro druhý kanál, přepínač u nich (L a H) bude asi něco jako EQ (low, high).
Vstupy Phono maj pak určitě možnost pro magnetodynamickou, nebo piezoelektrickou přenosku (i s přepínačem).
No a pak je vstup Tuner/Tape (přepínač) pro rádiotuner, případně magneťák, klasický linkový vstup.
Ty vrchní čudliky budou pro druhej submix a přepínačem si budeš moct vybírat který mix použiješ na výstupu.
Dá se taky předpokládat, že na 5ti kolíku Tape bude vyvedený i výstup pultu pro nahrávání.
No a přepínač Mono/Stereo je jasný, mikrofony pak dostaneš do obou kanálů asi jedině jeho použitím a zmoněním.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Moje tipy:
- L/H prepinac pri mikrofonoch je Lo/Hi impedance (LoZ/HiZ), so sucasnymi mikrofonmi zacni s nastavenim "L"
- vrchne cudliky hore su "cue", cize odposluch, ako dnesne PFL. cervere tlacitko pravdepodobne vypina vsetky ostatne (ako na radiu) - stlac nejaky z predoslych, potom stlac cerveny, ostatne asi vyskocia
- prepinac cue/pgm prepina co ide do sluchatiek, ci master alebo "solo bus"
- MIX1 = lavy mic, MIX2 = pravy mic, MIX3 = PHONO1, MIX4 = PHONO2, MIX5 = tape alebo tuner, podla gombika
- L/H prepinac pri mikrofonoch je Lo/Hi impedance (LoZ/HiZ), so sucasnymi mikrofonmi zacni s nastavenim "L"
- vrchne cudliky hore su "cue", cize odposluch, ako dnesne PFL. cervere tlacitko pravdepodobne vypina vsetky ostatne (ako na radiu) - stlac nejaky z predoslych, potom stlac cerveny, ostatne asi vyskocia
- prepinac cue/pgm prepina co ide do sluchatiek, ci master alebo "solo bus"
- MIX1 = lavy mic, MIX2 = pravy mic, MIX3 = PHONO1, MIX4 = PHONO2, MIX5 = tape alebo tuner, podla gombika
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Neztrácel bych s tím vůbec čas. V žádném případě bych to nezkoušel předělávat. Je to hezký veterán a třeba ho někdo na něco použije. Pokud zbytek aparátu není zařízení ze stejné doby s pětikolíky, tak to prostě nemá smysl používat. Dneska i důchodci potřebují úplně jiný mix.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Díky moc.
Já bych s tím taky neztrácel čas, ale mají komplet aparát, co našli na půdě obecního úřadu a tak ho chtějí využít. V dnešní době se šetří víc a víc.. A nakonec proč ne, pokud to rozchodí a bude to funkční a jim dostačující...
Koupili si jen mikrofon za 350 i s kabelem a redukcí
Když jsem se nad tím zamyslel, že některé mé mikrofonní šňůry jsou dražší, tak nevím co z toho poleze za kostky 
Tak ještě jednou díky a už se těším, až to prubnem
Já bych s tím taky neztrácel čas, ale mají komplet aparát, co našli na půdě obecního úřadu a tak ho chtějí využít. V dnešní době se šetří víc a víc.. A nakonec proč ne, pokud to rozchodí a bude to funkční a jim dostačující...
Koupili si jen mikrofon za 350 i s kabelem a redukcí
Tak ještě jednou díky a už se těším, až to prubnem
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ne, vůbec se nešetří víc a víc, naopak se vyhazují naprosto nepředstavitelné sumy za naprosté pitomosti. Jestli neznáš žádný příklad ze svého okolí a ze své obce, tak si otevři nějaký zpravodajský server. Pokud si někdo myslí, že to zachrání hrabáním na půdě a zjišťováním informací, co to byl ten pětikolík apod. tak je velmi slušně mimo. A to NEŘÍKÁM proto, že se mi nějaké staré věci nelíbí nebo jim nerozumím, ale přesně naopak. Toto pro mne kdysi byl nedosažitelný "západní" výrobek a smolil jsem podobné a postupně i lepší dost dlouho sám s pájkou v ruce. Proto VÍM, že jsme všichni dneska jinde a jako jistě nebudou chodit do lesa na šišky, aby si mohli zatopit, tak toto nejspíš používat taky nebudou. Prakticky ani není k čemu. Možná by neškodilo zveřejnit celý ten seznam nalezených pokladů, já nevylučuju, že poctivě rozprodané by na něco použitelného vydělaly. Pokud si ovšem ty nojmany nebo náhradní EL34 rovnou někdo nestopí sám pro sebe, jak se obvykle děje .-)
H.M.
H.M.
sorry, neříkám, že je to poklad nad poklady. A vím, že by bylo super koupit dvě aktivky, mix, cd přehrávač a dva bezdráťáky, ať si můžou vykládat životní příběhy přímo od stolu. Ale to by asi museli napsat asi nějakému Zdeňkovi do Prodance, ať jim udělá cenovou nabídku...
A jelikož "něco" mají a pokud to pojede a bude jim to stačit, tak proč to nepoužívat?
Za ušetřené peníze, které by žádali na obci z fondu, můžeme třeba koupit něco do školy pro děcka ne?
A jelikož "něco" mají a pokud to pojede a bude jim to stačit, tak proč to nepoužívat?
Za ušetřené peníze, které by žádali na obci z fondu, můžeme třeba koupit něco do školy pro děcka ne?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nevím proč toho k nákupu vyjmenováváš tolik, když do této chvíle nepadlo slovo o ničem jiném, než jednom mixu prakticky bez jakékoli výbavy. Oni k tomu budou dávat ten magnetofon s pětikolíkem, dva gramce s pětikolíky, tuner s pětikolíkem a stereomikrofon s pětikolíkem a skutečně to budou chtít nějak do sebe mixovat ? Ono jim to všechno také funguje ? Po třiceti nebo kolika letech válení na půdě ? Ty si myslíš, že si nezaslouží bezdrát a místo toho mají běhat někam na stupínek nebo tahat kabel mezi stoly a zakopávat o něj ? Protože jinak by o něco okradli "děcka" ?
Promítat si budou akorát diáky, protože digitální foťák a projektor "už pro ně není" ? Nebo bys VHS na televizi Tesla Rubín ještě akceptoval ?
Toto zcela evidentně není pro nás žádná příležitost k výdělku, ale to neznamená, že na to jako současník toho mixu, celkem úspěšně adaptovaný na novější věci, zrovna já nemůžu mít žádný názor.
Mimochodem sám mám problém sehnat slušné pětikolíky, protože se už hodně dlouho nevyrábějí a atrapy neskutečně zlobí. Teď jsem musel kamarádovi předělat starý gramofon Dual na RCA, naštěstí jeho zesík už má kromě pětikolíků i tyto vstupy.
H.M.
Promítat si budou akorát diáky, protože digitální foťák a projektor "už pro ně není" ? Nebo bys VHS na televizi Tesla Rubín ještě akceptoval ?
Toto zcela evidentně není pro nás žádná příležitost k výdělku, ale to neznamená, že na to jako současník toho mixu, celkem úspěšně adaptovaný na novější věci, zrovna já nemůžu mít žádný názor.
Mimochodem sám mám problém sehnat slušné pětikolíky, protože se už hodně dlouho nevyrábějí a atrapy neskutečně zlobí. Teď jsem musel kamarádovi předělat starý gramofon Dual na RCA, naštěstí jeho zesík už má kromě pětikolíků i tyto vstupy.
H.M.
kdysi tu bylo divadlo. Bylo v Orlovně. Orli začali s rekonstrukcí a aparaturu (funkční) odvezli.
Teď ji objevili důchodci a chtějí ji rozchodit. Jelikož jsem jim půjčoval na své sejšn své bedny a nechcou mě pořád otravovat, tak za mnou přišli, ať jim to rozběhnu a že to chtějí používat, jestli to nerozběhnu, udělám jim rozpočet (do budoucna) na nákup nové. Ale spíš to dopadne tak, že jim jednou měsíčně za litřík vína půjčím jednu aktivku s bezdrátem, tak jak to bylo do těď...
Teď ji objevili důchodci a chtějí ji rozchodit. Jelikož jsem jim půjčoval na své sejšn své bedny a nechcou mě pořád otravovat, tak za mnou přišli, ať jim to rozběhnu a že to chtějí používat, jestli to nerozběhnu, udělám jim rozpočet (do budoucna) na nákup nové. Ale spíš to dopadne tak, že jim jednou měsíčně za litřík vína půjčím jednu aktivku s bezdrátem, tak jak to bylo do těď...
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele: