Electro-Voice Eliminator vs. JBL JRX 125
-
- Reklama
-
stando123
Electro-Voice Eliminator vs. JBL JRX 125
čawte chcem sa spítat na bedne jbl jrx 125 to,tiž ,mam na výber electrovice eliminátor i alebo spomínane jbl jrx 125 čo je lepš vykon,kvalita?? Diki,
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Electro-Voice Eliminator vs. JBL JRX 125
Předně porovnáváš hrušky a jabka.
Eli i je 15"+1", JRX je 2x15"+1", to by jsi musel porovnávat Eli ii.
A pak cena napovídá, JRX je to nejlevnější, Eliminatory jsou minimálně o třídu vejš.
Eli i je 15"+1", JRX je 2x15"+1", to by jsi musel porovnávat Eli ii.
A pak cena napovídá, JRX je to nejlevnější, Eliminatory jsou minimálně o třídu vejš.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jako zapřísáhlý JBL ista, jsem začínal právě na EV Eliminátorech a řekl bych že díky těchto beden jsme se na začátku pohli sakra do předu. Nedokážu si představit, kdybychom začínali na těch JRX. Jsem přesvědčený že bedny JRX nehrajou a ani nepřežijou třetinu toho co zahrajou Eliminátory. Vzhledem k častým servisním nutných zásahům bych se do této investice vůbec nepouštěl. EV Eliminátory máme už přes 8 let a nedáme na ně dopustit. Asi citová zkušenost. A nebo praxe.
Třebas myslel ii, no bůhví. Nicméně Eliminátory ii mám doma, JRX125 jsem neslyšel, tudíž nemůžu srovnávat. Ovšem měl jsem přímé srovnání s JBL TR225, což je taky 2x15" + 1". Postavené na sále vedle sebe. Krmené Crown XLS 402. Pakliže neberu v potaz, že TR225 má 450W RMS, 102 dB SPL a Eliminator ii má 600W RMS a 100 dB SPL (snad jsem to teď nepopletl
) zdálo se mi EV čistější a s menším hrbem na středech oproti JBL. Celkově zvukově kultivovanější a měkčí. I když je to jiná bedna na kterou se tázatel ptá, třeba to pomůže.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ano Eli ii je podstatně vyrovnanější i než Eli i a taky na ně nedám dopustit
.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
stando123
aha aha len som sa radil aj so zvukármi tu z nášho mesta a tak tiež mi neodporúča nikdo jbl jrx 125 že aby som si nechal moje eliminátor i toiž som ich chcel vymenit za tie spomínane jbl 125 tak neviem no ja totiž nemam totiž vobec potuchy čo mám spravit Dakuejm a skuste ešte poradit
Jestli nevíš co máš "spravit", tak napiš čeho chceš dosáhnout, co máš, jaké jsou finanční limity a určitě dostaneš alespoň radu co a jak 
-
stando123
takže no financie su tak natom že ja mam tie electrovoice eliminátor i doma a to mam vymenit za tie spomínane jbl jrx 125 či sa mi to oplati a chcem zvučit nejake koncerty saly kapely žive mam doma ešte basové bedne kapa audio a chcem asi zvučit take koncerty no preto nevem čo je lepšie či ev,alebo jbl
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív prosím začni používat Velká písmena na začátku vět, čárky, tečky atp.
To jsi vlastně neodpověděl na nic, kolik teda máš peněz, co vlastně máš za vybavení i zesy výhybka atd., jaký styl muziky, kde, pro kolik lidí, atd. Je to stále dokola.
A pořád nevím co tady vymýšlíš, v několika příspěvcích tady zaznělo, že JRX stojej za prd, na rozdíl od toho jsou Eliminátory dost dobře použitelný bedny. Takže nějaká myšlenka jejich výměny za JRX je krokem zpátky a výhrou možná pro toho druhého.
To jsi vlastně neodpověděl na nic, kolik teda máš peněz, co vlastně máš za vybavení i zesy výhybka atd., jaký styl muziky, kde, pro kolik lidí, atd. Je to stále dokola.
A pořád nevím co tady vymýšlíš, v několika příspěvcích tady zaznělo, že JRX stojej za prd, na rozdíl od toho jsou Eliminátory dost dobře použitelný bedny. Takže nějaká myšlenka jejich výměny za JRX je krokem zpátky a výhrou možná pro toho druhého.
-
stando123
no toto som vlastne,mislel že či sa mi to opalti,už som počul že nie takže Dakujem a to vybavenie??
mám 2ks zosilnovačov yamaha p 7000,bedne ev eliminátor i,kapa audio,dynacord,mix pult behringer ub 2400 a crosover behringer ultralow taky digitál a to je asi všetko. Ešte mikrofóny mam bezdrátové sennheiser ew 100g3 2ks,shúre sm 58 2ks a to je všetko
mám 2ks zosilnovačov yamaha p 7000,bedne ev eliminátor i,kapa audio,dynacord,mix pult behringer ub 2400 a crosover behringer ultralow taky digitál a to je asi všetko. Ešte mikrofóny mam bezdrátové sennheiser ew 100g3 2ks,shúre sm 58 2ks a to je všetko
-
marian
EV eliminator je zvukovo aj kvalitativne o triedu vyssie ako JBL JRX. Nevravim JBL JRX ma celkom schopne basaky az na pomerne nizku zatazitelnost, vyskovy repro je k nim neadekvatny a malokomu sa ho nepodarilo odpalit. Basov ktoviekolko s toho nelezie aj napriek dvom 15", co je najme objemom bedne, pocul som totiz basaky z JRX osadene v subbasovej bedni cca 230-250l/2*15" a hralo to celkom slusne.
Ked uz menit Eliminatory tak za nieco poriadnejsie a v inej cenovej kategorii inak to bude skor krok spet ako vpred.
Ked uz menit Eliminatory tak za nieco poriadnejsie a v inej cenovej kategorii inak to bude skor krok spet ako vpred.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já bych za zajímavý problém pokládal asi leda to, jak jsi vlastně přišel na nápad, že si můžeš polepšit výměnou za JRX ? To je z tvojí hlavy, z nějakých reklam nebo ti to nakukal někdo jiný ? Potom by bylo dobře vědět, PROČ chceš vlastně něco měnit, ono ti to už teď nestačí a máš ambice hrát větší akce ? Myslím to vážně, ten tvůj dotaz je tak divný, že si s ním evidentně nikdo neví moc rady. Já si nemyslím nic moc dobrého ani o jedné z těch beden, ale předpokládám, že se snažíš řešit něco pro sebe důležitého, jen není jasné proč a proč takhle divně. Co jsi hrál dosud a jaké byly problémy ?
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
stando123
tak ako som už zistil že jbl jrx 125 stoji za nič tak velmi dakujem za pomoc a prečo som to chcel vymenit lebo mne sa zdali jbl jrx lepšie a z dovodu že jbl ma 2x15' repro a čo ev ma 1x15 a zase sa mi nezdalo že moje electrovoise maju 350w a jbl 500w a to ma lakalo že jbl jrx 125 maju 2 basáky ale som sa už popítal že natom ani velmi nezáleži tak nechám si svoje electrovoice a budem nanych ozvučovat a diki za pomoc od všetkích a ešte sa spítam na koncák aky je lepši behringer ep 2500 alebo omnitronic p 1000
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hrušky nebo jabka?
Na co, k čemu? To jsi ve výpisu nenapsal, co s tím chceš krmit, máš možnost je někde koupit?
Kdyby jsi si pročetl fórum, tak by jsi věděl, že Omnitronicem, RH Soundem a vůbec něco Soundem, něco-tecem, atd. se nemá cenu na vážno zabývat.
Behringer taky není top značka, ale některé věci fungují a použít se dají, navíc už tu má alespoň solidní servis. A mám takovej pocit, že zrovna EP2500 je kopie QSC, takže použitelné to je.
Na co, k čemu? To jsi ve výpisu nenapsal, co s tím chceš krmit, máš možnost je někde koupit?
Kdyby jsi si pročetl fórum, tak by jsi věděl, že Omnitronicem, RH Soundem a vůbec něco Soundem, něco-tecem, atd. se nemá cenu na vážno zabývat.
Behringer taky není top značka, ale některé věci fungují a použít se dají, navíc už tu má alespoň solidní servis. A mám takovej pocit, že zrovna EP2500 je kopie QSC, takže použitelné to je.
-
marian
Eliminator znesie tak 500-700W zosilnovac za predpokaldu rozumneho pouzivatela.
Ako zosilnovac odporucim od EV Q99 alebo Q1212 co je to iste ako Dynacord SL1800 resp. SL2400, potom s inej serie napr CP3000S je so spinanym zdrojom a je velmi lahky. Smozrejme od inych vyrobcov napr. QSC PLX2 1804, RMX2450, Crest CPX 2600, Crown XTI 4002, XTI 2002 (ma aj zabudovany DSP)
Pokial mas malo financii celkom dobre vedia posluzit menej narocnemu QSC GX7,GX5, Lexon 1200XL, 1600XL,EAW CAZ2500, okrem toho behrosa.
Ako zosilnovac odporucim od EV Q99 alebo Q1212 co je to iste ako Dynacord SL1800 resp. SL2400, potom s inej serie napr CP3000S je so spinanym zdrojom a je velmi lahky. Smozrejme od inych vyrobcov napr. QSC PLX2 1804, RMX2450, Crest CPX 2600, Crown XTI 4002, XTI 2002 (ma aj zabudovany DSP)
Pokial mas malo financii celkom dobre vedia posluzit menej narocnemu QSC GX7,GX5, Lexon 1200XL, 1600XL,EAW CAZ2500, okrem toho behrosa.