Skusenost s mikrofonmi a ich redukciou B/D?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
l2ysho
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od l2ysho »

Ma niekto skusenost s mikrofonmy Rolandr DR50, Audix OM2/OM11 a AKG D7s? niektore maju vlastnost potlacovat spodne frekvencie na B/D a pod. alebo nejaky sposob redukcie nádychov, avsak zaujma ma ci to nieje moc na úkor výsledného zvuku? alevo su to len omacky popisoch o nich?
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

No jak myslis, ze by to melo fungovat?? Takove veci resi pop filtr. (molitan) Nektere mikrofony jsou na to nachylnejsi nektere min. Zalezi na konstrukci. Ale v principu jde o proud vzduchu, ktery narazi do membrany. Tedy je to jev, ktery doprovazi vsechny explozivni hlasky. Pokud si das ruku pred pusu a reknes si "B" nebo "P", tak ucitis proud zvuku.

Abych to shrnul, tak elektronicky se odstranit neda. Leda trochu potlacit high pass filtrem. Nejucinejsi je pop filtr.

Jinak Audixy mam 5,7 a 11 a jsou to skvele mikrofony.

V.
l2ysho
Uživatel
Uživatel

Re: Skusenost s mikrofonmi a ich redukciou B/D?

Příspěvek od l2ysho »

Pýtam sa pretože som pozeral charakteristiku napr. toho Rolandu, kt. by mal potláčať dýchanie, ale mal silno orezané výšky, tak ma zaujmalo či to nie je skor na ukor zvuku.
marian

Re: Skusenost s mikrofonmi a ich redukciou B/D?

Příspěvek od marian »

Jeden chlapik mi tvrdil ze to ide zredukovat (P, D, nadychy) tak ze odsrubuje mriezku z mikrofonu, vyberie molitan, podla neho vyreze 3-5 kruhov zo silonky (ciernej) natlaci to do krytky naskladane na sebe spolu s tym povodnym molitanom. Neviem ci to ma nejaky vyznamnejsi prinos, no teoreticky by to fungovat aj mohlo on tvrdil ze funguje, len ja mam obavy ze by sa to mohlo prejavit aj zastretim nejakych frekvencii co by mohlo byt aj neziaduce...Dokonca ze to do istej niery to funguje aj ako protiveterny kryt (jemu esteticky vadi ta cierna gulka co sa na to obvykle dava a ked velmi nefuka snazi sa tomu vyhnut).
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“