Digitální mix Behringer X32

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Re: Digitální mix Behringer X32

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Tak je fakt, že Ondra s db nějaký čas taky jezdí.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jirka555

Příspěvek od Jirka555 »

Bylo to v Žilině, tak dálný východ to zas není. Za pultem byl Ondra Pospíšil
pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pitrisek.dc »

Zdravím včera jsem poprvé zkoušel ovládat pult pomocí iPadu. Nová verze XiControl je opravdu povedená. Ovládá se pohodlně. Dokážu si představit, že bych takto ozvučil jednoduší akci. Co jsem ale nenašel je možnost tapovat delay z iPadu to je celkem škoda snad to vývojáři napraví. Největší problém mi dělají výpadky wifi signálu, asi se budu muset podívat po nějakém jiném wifi routeru. Nemáte někdo odzkoušený nějaký, který funguje?
zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt »

Obecne, jak u iLive, tak u Presonusu, se vyplati kupovat drazsi routery se 2mi pasmy a 3 antenami.
ILive mel az do verze 1.9 velkou citlivost na vyber routeru, coz uz ted nastesti nema, byl mu vycitan i vetsi citlivost na vypadky signalu, kde napriklad v porovnani s x32 vypadky nebyly vubec. (Asi softwarove reseni behringeru s delsi dovolenou prodlevou).

Pouzivame TP-Link TL-WDR4300 s uspechem, videl jsem jej pouzit casteji i u jinych pultu, bez vypadku.
fanda

Příspěvek od fanda »

Chcel by som sa opýtať aký je rozdiel v tom keď mam zaradený Compresor za EQ alebo pred EQ ako na klasických analog pultov.
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

fanda píše:Chcel by som sa opýtať aký je rozdiel v tom keď mam zaradený Compresor za EQ alebo pred EQ ako na klasických analog pultov.
Rozdiel je v tom, ze ked mas kompresor za ekvalizerom, tak kompresor komprimuje uz ekvalizovany signal, a ekvalizer ekvalizuje surovy/neupraveny signal, a naopak.

Ekvalizer meni hlasitost, tym ovplyvnuje kompresor.

Napriklad, predstavme si hudbu tuc tuc. Ak na ekvalizeri prudko odrezes basy, tak kompresor pred ekvalizerom bude komprimovat aj podla tych basov, aj ked tie basy uz na vystupe nebudu. Kompresor po ekvalizeri bude komprimovat to co je na vystupe.
Podobne ked ekvalizerom pridas nejake frekvencie.
nekdo

Příspěvek od nekdo »

Máte někdo nějaké špatné zkušenosti s X32? Třeba že zamrznul, nebo že má špatný procesing atd.?
Přemýšlím o jeho koupi, a to že je to Behringer a ne Soundcraft, midas apod. mě netrápí. Vím že jsou věci od uliho, co jsou opravdu dobré a bezkonkurenční, a pak ty úplně nepoužitelné. Bohužel nikde není na netu co jo a co ne, ale nechci být zabedněný názorem, že Behringera nikdy.
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

Nekdo, pokud umis anglicky, tak spousta cteni je treba tady: http://soundforums.net/junior-varsity/4 ... ssion.html. Ja uz to mam par tydnu rozectene...
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pitrisek.dc »

X32 mám od Vánoc měl jsem ho zatím jen na 4 akcích a co se tyče spolehlivosti tak vše funguje. Nikdy nezamrzl. Zvukově jsem ho na ucho srovnával s analogovou gl2400. X32 pocitově víc basovala ale oproti gl2400 jsem musel o něco víc kroutit výšky.
Na akcích jsem ale vždycky potřebný zvuk v pohodě nakroutil.
Jinak compresor i gate včetně klíčování funguje skvěle. Super jsou efekty. Reverby a delay znějí "pro moje ucho" lepe než na lexicon mx200.
Možnost zaznamenat přes USB 32 stop je luxus ( osobně mám zatím vyzkoušeno jen 18 a fungovalo to bez problému ). Používám i aplikaci na iPad. Tu na iPhone jsem zkoušel taky, ale ta je pro zvukaře celkem na nic. Zkoušel jsem si nazvučit jednu kapelu jen pomocí ipadu a šlo to dobře jen mi to trvalo asi o 2minuty déle než na konzoli. Zatím jsem použil obyčejný router za 400 Kč a po správném nastavení je i s obyčejným routerem spojeni stabilní.
To jsou zatím moje zkušenosti s x32.
Frankie

Příspěvek od Frankie »

Zdrávim. Když jsem se rozhodoval pro pult tak vyber padal na soudcraft si. Na výstavě ve Frankfurtu jsem narazil na X32 a bylo jasno. Jako největší plus byl záznam 32 stop... Dnes mám ozvučení kolem 50 koncertu včetně Live Tv přenosu a plného záznamu pro postprodukcni zpracování. Výhodou je jednoduché zpracování a kvalitni zvuk. Jedine co mužů vytknout tak maliňko tupějši vejšky oproti S1 ale tomu se dá rychle přizpůsobit a zvyknout. Záznam 32 stop je bezproblémový a s Nuendo Live je to nekompromisně. Ze začátku jsem tomu moc nedůvěřoval a vozil v aute jako náhradu Yamahu 01v96i. Po deseti akcích už zůstala ve skladu... Každy kdo před akci videl nadpis Behringer tak si klepal na čelo a kroutit hlavou se slovy.... Televizaci a s Behringerem... Ale během prvních minut koncertu veškeré pochybnosti šli stranou.. Spokojeni jsou jak diváci v sále, muzikanti, tak u tv obrazovek.... Z toho záznamu se pak vyrobili DVD a šlo to do prodeje. Nikdy mne tento pult nezklamal, nespadnul, nezaseknul se... Za ušetřete peníze jsem Dokoupil dva stále boxy a mám klid. Pokud srovnavam s dnešní nabídkou na komplet Soundcraft SI + stagebox + mladi karta tak pořizovací cena je skoro stejna a kvalita též. Jediny rozdíl bude že u SI přicházíme s madio stageboxem o možnost záznamu. Tím padem pro mně X32 je více všestranný pult. Je poměrně lehký a kompaktní. Za ty peníze určitě stojí za to. Samozřejmě každy si musí rohodnout čemu dá přednost sám, jestli záznamu nebo špičkovém kvalitě. Pro potřeby na naši pomnery a tv přenosu je dostačujici. Jestli mám ohodnotit pult tak z dešti bodu dávám 8. Minus jsou tupějši vejšky a nadpis Behringer....
JirkaH

Příspěvek od JirkaH »

Zdravím,
nemáte někdo zkušenosti s připojením 2 stageboxů S16 k Behringrovi X32?
Pokud je zapojím za sebe z X32 z A do 1boxu , A a zB propojím CAT5 do 2boxu , na X32 se objeví oba dva, dám konfifuraci A550 A1-8, A550 A9-16, A550 A17-24, A550 A24-32, tak mi jde všechno na mixu pouze 1-16 a z druhého stageboxu se mi zpátky do mixu nedostává signál.
Fantom přitom funguje i na 2stageboxu, ale zpětný signál nejde. Přitom mi na vstupech 17 - 32 indikátory běhají společně se vstupy 1-16.
Pokud to někdo takto používáte, dejte vědět.
horacek@fotons.cz
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

JirkaH píše:Zdravím,
nemáte někdo zkušenosti s připojením 2 stageboxů S16 k Behringrovi X32?
...
horacek@fotons.cz
trochu mimo temy: mohlo by ta zaujimat: http://forums.prosoundweb.com/index.php ... 428.0.html
Ondra
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ondra »

Zkušenosti s tím nemám, ale máš správně nastavené stageboxy ? (viz manuál k S16, kapitola 4.2 Cascaded Operation).
JirkaH

Příspěvek od JirkaH »

Vyzkoušel jsem už asi všechny konfigurace,mix je už druhý a stále stejný.
Nemá někdo tuto kombinaci někde na dostřel Jičín (Královehradecko)?
Funguje to někomu někde s dvěma připojenými s16 v kaskádě, aby viděl vstupy první s16 na 1-16 a druhé ve druhé vrstvě x32 na 17-32? Pokud by byl někdo poblíž, vnutil bych se s odzkoušením, porovnáním.
J.
petr54

Příspěvek od petr54 »

Stáhni si ze stránek Beh. nové nastavení pultu 1.13 tam to jde automaticky nastavit. Nám to tak fachčí.Pozor taky na propojovací kabely mezi stageboxy.
Odpovědět

Zpět na „Behringer“