zvukoabsorbční materiály

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
efendidawe
Uživatel
Uživatel

zvukoabsorbční materiály

Příspěvek od efendidawe »

Má někdo zkušenost s těmahle výrobkama http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... /index.php nebo jak se k nim stavíte? výhodná koupě nebo zbytečnost?
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Myslíš ty jehlany? Tohle jsou materiály na řešení konkrétních problémů (ty jehlany hlavně na výšky), jak vydíš, jsou celkem mastný. Myslím že pro Tvé účely určitě stačí ty madrace a starý závěsy. Ten efekt bude podobnej, akorát to holt nevypadá jak "ze starý madrace". Prvně bych to dělal z madtací, kdybych to chtěl vyhezčit tak z rockwoolu a rotaflexu, pak až z těch spec. materiálů. U nich je hlavní výhoda, že mají přesně definovaný vlasnosti.
efendidawe
Uživatel
Uživatel

Myslel jsem hlavně takový od gumotex, třeba tyto :

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... f-9503.php

jsou poměrně levný. za 2 metry x 1 metr mi 600 příjde dobrá cena
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Já nevím - tím, že na to člověk nemůže sáhnout. Dost mi to připomíná ten mekký molitan, v kterém máme balený křehký karty do všelijakých subracků. Je dobrý tak na výšky, neabsorbuje středy, ačkoliv podle té specifikace to jde. Fakt nevím.
efendidawe
Uživatel
Uživatel

Když to tam píšou, tak by snad mohlo být v pohodě..nevím no...
Fresk
Uživatel
Uživatel

nevim

Příspěvek od Fresk »

tak lidi ty ti dneska napíšou všechno,ale já osobně tyto "molitany"mam a jsem s nimi spokojený:::Akorát mi ta cena na stránkách co jsou tu uvedeny přijde dost velká já jsem dal za ten samej co tam je 25Kč už nevim rozměr,ale myslim,že to je 1m čtvereční
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Dovolim si pripomenout, ze pozadovane akusticke vlastnosti dava molitanu jen a pouze uhlikovy nastrik na povrchu. Molitan za 25Kc bude asi k cemu? :D
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Nebo-li neni molitan jako molitan. Ono neni problem vyrobit jehlanky nebo obkladove panely za levno, za desetinu toho co stoji u nas Primacoustic nebo Absotec. Ale bohuzel pak nebude fungovat jako akustickej obklad. A taky to bude "molitan" ... tedy PET pena. Molitan je mimochodem jen obchodni nazev vyrobni rady produktu z PET peny spolecnosti Gumotex, podobne jako POROTEX a dalsi. Navic mam tuseni, ze Gumotex uz ani jehlanky nevyrabi ... (na webu je meli a uz nemaji).

Nejake pocteni ohledne rozdilu mezi "molitanem" a PET penami s otevrenymi pory vhodnymi pro akusticke absorbery viz tady:

http://www.foam-tech.com/products/ureth ... d_cell.htm

http://recording.org/ftopict-43735.html
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Hele, a nemyslis, ze do veseleho nahravaciho studia by se vic hodil duritan?
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Fyla píše:Hele, a nemyslis, ze do veseleho nahravaciho studia by se vic hodil duritan?
...treba je to folkove studio ... i kdyz tam obvykle zase prevladajici molitan jeste casto doplnuje Majitan, nebo jina spina. ;-) . Tady je to nicmene off-topic.
Naposledy upravil(a) safa dne sob 25. říj 2008 14:58:34, celkem upraveno 1 x.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

geduritanbezseptimanhlavneskvintan
Fresk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fresk »

Fyla píše:Dovolim si pripomenout, ze pozadovane akusticke vlastnosti dava molitanu jen a pouze uhlikovy nastrik na povrchu. Molitan za 25Kc bude asi k cemu? :D
no jo ale taky musíš mít na to lidi já to koupil od chlápka co rušil no,ale i tak furt lepší mít tohle než mít na stěnách plata od vajec matrace a závěsy
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Tojo... Ale na druhou stranu dobrej akustickej obklad neni zase az tak nerealna vec. Ted jsem vymyslel alespon jednu stenu - 2m x 2.5m a vyslo me to asi na 8 tisic.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Potazmo, Safo, mate nejakej lek na 120Hz?
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Mmno pokud to mas vylozene takhle ouzky tak sterbinovej Helmholtzuv rezonator treba ... ale je ho treba vyrobit a naladit takze spousta prace.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“