Ako ďalej z rozšírením aparátu...HELP
-
- Reklama
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako ďalej z rozšírením aparátu...HELP
Momentálny zvuk:
2x RCF ART 412
2x sub z osadením 18 SOUND 18LW800
2x RCF ART 310
1x LEXON 2000
1x procesor digysinthetic DS24
Momentálne zvládam:
- stužkové (kultúrny dom cca 120 ľudí)
- oslavy, svadby, firemné akcie (kaviarne, reštaurácie, konferenčné priestory hotela)
- diskotéky z odretými ušami (400 ľudí)
- nenáročné zvučenie dedinských open-air akcií do 100 ľudí (1.máj, Mikuláš...)
Čo by som chcel zvládať
- športové dni, hasičské súťaže (open air 1000ľudí MAX)
- diskotéky (kultúrny dom cca 700-1000 ľudí)
- ozvučenie kapely interiér/exteriér (1000 ľudí)
Hudobný žáner:
oslavy, svadby, stužkové ...- klasika čo treba (SK/CZ/tanečná hudba, rock, pop)
diskotéky - tanečná hudba/HOUSE/DNB/HIP-HOP
Moja predstava/čo si myslím - ak si myslím zle, prosím napíšte mi to (trebárs podľa očíslovania)
1.predať LEXON 2000XL, predať subwoofre ktoré mám (ževraj malý objem a žiadny lepší reprák by tam nebol nalnou využitý a LEXON je slabý zosilovač...
2. RCF ART 412 si nechať, plus dokúpiť RCF ART 712, RCF ART 310 si nechať naďalej pre odposluch
3. procesor od BV Audio by som si zatial nechal, nie je až tak zlý, keď sa pozbieram kúpim DBX alebo niečo čo mi poradíte.
4. chcel by som kúpiť zislovač/e PKN (alebo PKNC - neviem ako sa to presne uvádza) a to buď XE 6000 alebo XD 4000 (mám na rue bazárové), Sunway a Gisen asi nechcem (kópie LABu) a FOCUX (prodance) ževraj tiež nič moc
5. predstavujem si 4 subwoofre (v jednej bedni jeden 18'') konštruckie BC18SUB osadená BC 18TBX100
Zhrnutie:
Prosím páni pomôžte mi, poradte mi, neviem odkiaľ kam a kade, je toľko zosilovačov, reproduktorov, ozvučníc, nie som super odborník, učím sa na vlastných chybách za ktoré som draho platil - asi každý tak začínal, dnes mám firmu, akcie ako tak idú, ide leto a nejaké kšefty už mám zapísané, peňazí pochopiteľne moc nie je, preto zosilovače PKNC bazárové lebo na nové nemám, meniče by som kúpil nové z PRODANCE lebo proste to je môj obchod
, ozvučnice si spravím doma - zvládnem to, už som nejaké bedne robil...
ĎAKUJEM
PS: posielam foto momentálne zostavy, nálepky RCF na subwoofroch prosím nekomentujte
2x RCF ART 412
2x sub z osadením 18 SOUND 18LW800
2x RCF ART 310
1x LEXON 2000
1x procesor digysinthetic DS24
Momentálne zvládam:
- stužkové (kultúrny dom cca 120 ľudí)
- oslavy, svadby, firemné akcie (kaviarne, reštaurácie, konferenčné priestory hotela)
- diskotéky z odretými ušami (400 ľudí)
- nenáročné zvučenie dedinských open-air akcií do 100 ľudí (1.máj, Mikuláš...)
Čo by som chcel zvládať
- športové dni, hasičské súťaže (open air 1000ľudí MAX)
- diskotéky (kultúrny dom cca 700-1000 ľudí)
- ozvučenie kapely interiér/exteriér (1000 ľudí)
Hudobný žáner:
oslavy, svadby, stužkové ...- klasika čo treba (SK/CZ/tanečná hudba, rock, pop)
diskotéky - tanečná hudba/HOUSE/DNB/HIP-HOP
Moja predstava/čo si myslím - ak si myslím zle, prosím napíšte mi to (trebárs podľa očíslovania)
1.predať LEXON 2000XL, predať subwoofre ktoré mám (ževraj malý objem a žiadny lepší reprák by tam nebol nalnou využitý a LEXON je slabý zosilovač...
2. RCF ART 412 si nechať, plus dokúpiť RCF ART 712, RCF ART 310 si nechať naďalej pre odposluch
3. procesor od BV Audio by som si zatial nechal, nie je až tak zlý, keď sa pozbieram kúpim DBX alebo niečo čo mi poradíte.
4. chcel by som kúpiť zislovač/e PKN (alebo PKNC - neviem ako sa to presne uvádza) a to buď XE 6000 alebo XD 4000 (mám na rue bazárové), Sunway a Gisen asi nechcem (kópie LABu) a FOCUX (prodance) ževraj tiež nič moc
5. predstavujem si 4 subwoofre (v jednej bedni jeden 18'') konštruckie BC18SUB osadená BC 18TBX100
Zhrnutie:
Prosím páni pomôžte mi, poradte mi, neviem odkiaľ kam a kade, je toľko zosilovačov, reproduktorov, ozvučníc, nie som super odborník, učím sa na vlastných chybách za ktoré som draho platil - asi každý tak začínal, dnes mám firmu, akcie ako tak idú, ide leto a nejaké kšefty už mám zapísané, peňazí pochopiteľne moc nie je, preto zosilovače PKNC bazárové lebo na nové nemám, meniče by som kúpil nové z PRODANCE lebo proste to je môj obchod
ĎAKUJEM
PS: posielam foto momentálne zostavy, nálepky RCF na subwoofroch prosím nekomentujte
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
Re: Ako ďalej z rozšírením aparátu...HELP
Bylo by to v pohodě až na bod "ozvučení živých kapel". Tam se to posčítá: mikrofony, stativy, kabely, více odposlechů. kdo ví, zda ne větší mix....
I vzhledem k diskotékám bych místo zamýšlených 712 vzal raději 722.
Pod to RCF ART 905-AS, aspoň jeden, pokud nejsou peníze. Furt lepší, než nějaká slátanina.
A nálepky bych teda zrovna komentoval, protože větší čuňárna snad ani nemůže být
Je jedno, o jakou "značku" jde, ale vydávat jakýkoliv (kdovíjak hrající) výrobek za produkt nějaké firmy je koledováním o vytahání za uši 
I vzhledem k diskotékám bych místo zamýšlených 712 vzal raději 722.
Pod to RCF ART 905-AS, aspoň jeden, pokud nejsou peníze. Furt lepší, než nějaká slátanina.
A nálepky bych teda zrovna komentoval, protože větší čuňárna snad ani nemůže být
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Čo sa týka kapiel tak stojany mám značky Koenig Meyer a mám ich dosť aj mikrofónov mám dosť aj káblov mám dosť (kvôli stužkovým a školským kapelám a pod) takže tam by problém nebol, mix mám maličký Soundcraft Notepad 124FX - tam je pravda že by to chcelo niečo väčšie, rozmýšlam o Mackie DL1608 - avšak prioritne kapely zvučiť nechcem, takých kšeftov je tu u nás málo - najviac ide reprodukovaná hudba (diskotéky...)
Áno 722 su fain, 2palcova výška atď. máš pravdu...
Myslíš že dva kusy ART 905-AS by zvládli diskotéku v kultúrnom dome kde je 700-800 ľudí? Priznám sa že aktívne subwoofre od RCF som ešte asi nikdy nepočul, u nás je to dosť luxus mať takéto značkové aktívne subwoofre a keby som ich mal tak mi odpadne ťahať sa zo zosilovačom, ťahať káble pre pasívne subwoofre atď atď proste kopec hmotnosti a veci by som nemusel niesť - to by bolo super.
Pôvodne v tých subwoofroch boli RCF LF18G401 a preto aj nálepky RCF...no momentálne sú tam 18SOUNDy a hrá to citlivejšie - no celé ako to je to redám a aj tie RCF LF18G401 pôjdu preč - už to trhať nebudem..
Áno 722 su fain, 2palcova výška atď. máš pravdu...
Myslíš že dva kusy ART 905-AS by zvládli diskotéku v kultúrnom dome kde je 700-800 ľudí? Priznám sa že aktívne subwoofre od RCF som ešte asi nikdy nepočul, u nás je to dosť luxus mať takéto značkové aktívne subwoofre a keby som ich mal tak mi odpadne ťahať sa zo zosilovačom, ťahať káble pre pasívne subwoofre atď atď proste kopec hmotnosti a veci by som nemusel niesť - to by bolo super.
Pôvodne v tých subwoofroch boli RCF LF18G401 a preto aj nálepky RCF...no momentálne sú tam 18SOUNDy a hrá to citlivejšie - no celé ako to je to redám a aj tie RCF LF18G401 pôjdu preč - už to trhať nebudem..
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
Diskotéky nedělám, tak to úplně neumím odhadnout, asi by to chtělo 4 ks, nebo mít 2 teď a (dva přikoupit později / ono se uvidí, zda to nestačí).
800 lidí je dost, to tam máte docela velký kulturáky.
S aktivníma subama tě ještě odpadne problém procesingu, který asi jinak vyřešený nemáš.
800 lidí je dost, to tam máte docela velký kulturáky.
S aktivníma subama tě ještě odpadne problém procesingu, který asi jinak vyřešený nemáš.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Čo sa týka kulturákov, samozrejme sú tu aj menšie ale už mám ,,vychytané,, len tie veľké lebo tam sa to najviac oplatí...
Tiež si skôr myslím že 4kusy tých RCF 905 ale to bude cena: 4x 1126eur = 4504€ = 123 652CZK a to je asi dosť
Keď by som robil ,,nejaké,, skelety doma tak priemerne len skelet by stál 90€/2470CZK x 4 = 360€/9880CZK
Osadiť napríklad BC 18TBX100 221€/6095CZK x 4kusy = 884€/24269CZK
Zosilovač PKNC/kópia LAB SUNWAY-GISEN z bazáru priemerne 1000€/27454CZK
SPOLU: 2244€/61606CZK - to je presne polovica z toho keby som si kúpil 4kusy ART905 - otázne je čo by hralo silnejšie,dynamickejšie,hlasnejšie? Jasné, spolahlivosťou RCF bude lepšie, dizajnovo RCF bude lepšie, odpadlo by vláčiť káble/zosik/procesor ALE tá cena...ako to riešia podobný ľudia ako ja? Čo je štandard?
Tiež si skôr myslím že 4kusy tých RCF 905 ale to bude cena: 4x 1126eur = 4504€ = 123 652CZK a to je asi dosť
Keď by som robil ,,nejaké,, skelety doma tak priemerne len skelet by stál 90€/2470CZK x 4 = 360€/9880CZK
Osadiť napríklad BC 18TBX100 221€/6095CZK x 4kusy = 884€/24269CZK
Zosilovač PKNC/kópia LAB SUNWAY-GISEN z bazáru priemerne 1000€/27454CZK
SPOLU: 2244€/61606CZK - to je presne polovica z toho keby som si kúpil 4kusy ART905 - otázne je čo by hralo silnejšie,dynamickejšie,hlasnejšie? Jasné, spolahlivosťou RCF bude lepšie, dizajnovo RCF bude lepšie, odpadlo by vláčiť káble/zosik/procesor ALE tá cena...ako to riešia podobný ľudia ako ja? Čo je štandard?
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych si na takové množství lidí netroufal ani se 4 kusy. Leda by to byla diskotéka pro malé děti na škole v přírodě.DJ Rodrigez píše:
Myslíš že dva kusy ART 905-AS by zvládli diskotéku v kultúrnom dome kde je 700-800 ľudí?
Pro tak velkou akci bych začal u 6ks 18" a nebál bych se ani 12ks.
Dělám, co mě baví.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
6-12 kusov? Ale asi nemáš na mysli ART 905...?
Hm a čo tak MT18SUB? Tam by som mohol osadiť všeličo...pri ďalšom rozširovaní by som len dorobil ďalšie...
Koľko ľudí by som si teoreticky mohol dovoliť zvučiť týmto? 140 000CZ = 5000€ plus zosilovače...keby ostatný zvuk komplet predám...už sa asi zamotávam
Hm a čo tak MT18SUB? Tam by som mohol osadiť všeličo...pri ďalšom rozširovaní by som len dorobil ďalšie...
Koľko ľudí by som si teoreticky mohol dovoliť zvučiť týmto? 140 000CZ = 5000€ plus zosilovače...keby ostatný zvuk komplet predám...už sa asi zamotávam
-
Návštěvník
Ne, měl spíš na mysli RCF 8003 AS, Sub 18 D, nebo něco podobného. Což by bylo asi tak adekvátní na ten počet lidí a dalo by se to požadovat za štandart (když se bavíme o aktivkách).DJ Rodrigez píše:6-12 kusov? Ale asi nemáš na mysli ART 905...?
Nedá se vzít pár korun (Eur) a myslet si, že se s tím dá nazvučit tak velký prostor s tisíci hlavami.
-
jakub_showservice
Neměl bys lepší ty aktivky prodat, koupit 2 ND374, bazarovej procesor, čtyřkanál konec a k tomu si postavit 4 MT18 suby?
Na zesilovačích na vršky můžeš zatim trochu ušetřit. Budeš mít dobrej potenciál dělat větší akce, se dvěma plastovýma aktivkama na tyči toho moc neuhraješ.. Pak bych jen stavěl basovky a dokupoval konce...
Jakub
Na zesilovačích na vršky můžeš zatim trochu ušetřit. Budeš mít dobrej potenciál dělat větší akce, se dvěma plastovýma aktivkama na tyči toho moc neuhraješ.. Pak bych jen stavěl basovky a dokupoval konce...
Jakub
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V predošlom príspevku som neuviedol url: Koľko ľudí by som si teoreticky mohol dovoliť zvučiť týmto? http://hudba.bazos.cz/inzerat/30941693/Prodam.php140 000CZ = 5000€ plus zosilovače...keby ostatný zvuk komplet predám...už sa asi zamotávam
Tie 412ky nepredám, sem tam príde nejaká malá akcia (svadba) a vtedy sú tie bedne fain...
Megaton ND374 a napríklad aj RCF 4PRO6001A som počul na predvádzačke PRODANCE - to sú bedne mojích snov, verím že raz príde čas a kúpim si ich...
Priznám sa že túto tému riešim aj na inom Českom známom fóre, tu chodia iný ľudia, tam zas iný ale ako vidím všetci sa viac menej zhodnú na MT18SUB (už asi 5ti rôzny ľudia), zosilovač asi SUNWAY/GISEN, k PKNku sa nikto nejak nevyjadruje...
STÁLE JE TU ALE OTÁZKA: ČO TAM OSADIŤ?
Tie 412ky nepredám, sem tam príde nejaká malá akcia (svadba) a vtedy sú tie bedne fain...
Megaton ND374 a napríklad aj RCF 4PRO6001A som počul na predvádzačke PRODANCE - to sú bedne mojích snov, verím že raz príde čas a kúpim si ich...
Priznám sa že túto tému riešim aj na inom Českom známom fóre, tu chodia iný ľudia, tam zas iný ale ako vidím všetci sa viac menej zhodnú na MT18SUB (už asi 5ti rôzny ľudia), zosilovač asi SUNWAY/GISEN, k PKNku sa nikto nejak nevyjadruje...
STÁLE JE TU ALE OTÁZKA: ČO TAM OSADIŤ?
-
Filip948
Osobně nemám se Sanway/Gisen zrovna dobré zkušenosti,co se týče spolehlivosti,zvukově a výkonově jsou ovšem výborný.Měl jsem jednu FP10000Q Gisen,byl tam problém s jedním kanálem,už jsem jí dal pryč kámošoj tak jak byla,s druhou FP14000 kterou mám na basy (Sanway) byl zase pro změnu problém se zdrojem,po výměně zdá se OK,takže tu si nechám,dokud bude fungovat.Co se týče LEXONŮ tak kolega jich má 8ks,krmí s tim celý PA většinou v můstku a už pár let nemá problém,já mám momentálně 4ks a budu kupovat další,je to sice více zesíků,ale u nás jsou bezproblémový a stojí to pár korun.Být tebou tak si tu 2000XL nechám,koupím ještě další 3ks a krmím klidně každou basovku jednou v můstku,dává to 2kW/8ohm.Snese i můstek do 4R,ale takhle ti dá na bednu víc.Pokud ti nevadí víc zesíků tak tohle můžu doporučit,narozdíl od Sanway/Gisen,tam je to kus od kusu-některý jedou naprosto bez problémů,jiný se serou jen se na ně podíváš.A kdybys přece tu 2000XL prodával,ozvi se mi prosím 
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Filip948: Ja som ten LEXON mal rozrobený a kvalita letovania sa mi páčila... do ostatných súčiastok sa nevyznám až tak (či sú značkové alebo neznačkové). Mám toho LEXONa asi rok a ako ja som spokojný, zaujímavé riešenie ťahať každú bedňu jedným LEXONom, hlavne keď sa pokašle niečo, stále mám ako akciu dohrať... a je to aj ,,lacné,, riešenie, no určite to má nejaký ,,háčik,, inak by to mal takto poriešene každý - alebo sa mýlim? Normálne si mi dal chrobáka do hlavy...
Taká technická otázka, keby som mal 4 zosilovače na subwoofre a 2 aktívne satelity - ako do nich dostanem linkový signál?
Momentálne mám procesor kde vrchy idú zvlášť a spodky samozrejme zvlášť - proste mám výstupov na procesore toľko koľko presne potrebujem...keď by bolo viac zosilovačov tak to len nejak rozdvojím? Nenastane úbytok signálu? Alebo sa to rieši nejakým zónovým mixérom kde sú dva vstupy a čo a viem 8 výstupov? Lebo lexony sa medzi sebou nedajú prepojiť...
Taká technická otázka, keby som mal 4 zosilovače na subwoofre a 2 aktívne satelity - ako do nich dostanem linkový signál?
Momentálne mám procesor kde vrchy idú zvlášť a spodky samozrejme zvlášť - proste mám výstupov na procesore toľko koľko presne potrebujem...keď by bolo viac zosilovačov tak to len nejak rozdvojím? Nenastane úbytok signálu? Alebo sa to rieši nejakým zónovým mixérom kde sú dva vstupy a čo a viem 8 výstupov? Lebo lexony sa medzi sebou nedajú prepojiť...
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rozdvojit, ten úbytek nebude stát za řeč a kdyby náhodou ano, kompenzuj jej na výstupu procesoru.
Dělám, co mě baví.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
TomasVv: ďakujem za radu...
...ako to tak riešim a čítam, veľa ľudí odporúča konštrukciu MT18SUB lenže tých konštrukcií je veľa, jednu robil MEGATON, ďalšiu robil DAN ACOUSTIC a ďalšia je nejaká RCFa a potom kde kto ich vyrába na kolene- čítal som že sú tam rozdiely, myslím že to tu niekde písal aj p.Hubert z PRODANCEu. Pýtam sa to preto lebo nejaké MT18SUBY (rôzne) sú na predaj na bazoši a podobne, vie niekto aké to má mať správne rozmery? Od ktorého výrobcu tá konštrukcia MT18SUB hrá najlepšie?
...ako to tak riešim a čítam, veľa ľudí odporúča konštrukciu MT18SUB lenže tých konštrukcií je veľa, jednu robil MEGATON, ďalšiu robil DAN ACOUSTIC a ďalšia je nejaká RCFa a potom kde kto ich vyrába na kolene- čítal som že sú tam rozdiely, myslím že to tu niekde písal aj p.Hubert z PRODANCEu. Pýtam sa to preto lebo nejaké MT18SUBY (rôzne) sú na predaj na bazoši a podobne, vie niekto aké to má mať správne rozmery? Od ktorého výrobcu tá konštrukcia MT18SUB hrá najlepšie?
Vis kolik ta bedna vazi? Jen abys nebyl prekvapenej, kdyz to budes chtit tahat sam.. (-:
Jinak pan Hubert z Prodance to myslel tak, ze je opravdu hodne kopii techto beden delane na kolene doma. Original je Megaton.
V.
Jinak pan Hubert z Prodance to myslel tak, ze je opravdu hodne kopii techto beden delane na kolene doma. Original je Megaton.
V.