Zesilovače Omnitronic P-1500
-
- Reklama
-
sinclair
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zesilovače Omnitronic P-1500
Zdravím po dlouhé době všechny,
před několika lety, po opravách několika desítek doslova vyhořelých strojů tohoto typu jsem se tenkrát zařekl, že přístroje a zvláště výkonové zesilovače této značky už prostě do servisu brát nebudu - někdy se totiž ta oprava vzhledem k tomu, co všechno bylo v prdeli, ani nevyplatila - vzhledem k nákupní ceně.
Nicméně minulý týden mě jeden zákazník doslova uprosil, abych mu jeden P-1500, který zapůjčil nějakému šílenému DJi a ten mu ho vrátil odstřelený, opravil, popř. vylepšil tak, aby se už nic podobného nemohlo stát.
Zažil jsem při té opravě obrovské dobrodružství a překvapení, o které bych se s Vámi rád podělil, ovšem jen potud, pokud o můj doslova článek bude zájem. Ano, musel jsem to sepsat, protože něco podobného jsem hodně dlouho nezažil a nejspíš ani už nezažiju. Opravdu, bude to rozhodně ne nezajímavé čtení, prokládané homofobními a rasistickými výpady, sexistickými narážkami, vulgarismy, ale i konkrétními a přesnými radami, jak Váš P-1500 vylepšit tak, aby byl spolehlivý, dával nejméně stejný výkon, udávaný v papírech a radikálně se zlepšilo jeho chování na basech.
Chcete?
před několika lety, po opravách několika desítek doslova vyhořelých strojů tohoto typu jsem se tenkrát zařekl, že přístroje a zvláště výkonové zesilovače této značky už prostě do servisu brát nebudu - někdy se totiž ta oprava vzhledem k tomu, co všechno bylo v prdeli, ani nevyplatila - vzhledem k nákupní ceně.
Nicméně minulý týden mě jeden zákazník doslova uprosil, abych mu jeden P-1500, který zapůjčil nějakému šílenému DJi a ten mu ho vrátil odstřelený, opravil, popř. vylepšil tak, aby se už nic podobného nemohlo stát.
Zažil jsem při té opravě obrovské dobrodružství a překvapení, o které bych se s Vámi rád podělil, ovšem jen potud, pokud o můj doslova článek bude zájem. Ano, musel jsem to sepsat, protože něco podobného jsem hodně dlouho nezažil a nejspíš ani už nezažiju. Opravdu, bude to rozhodně ne nezajímavé čtení, prokládané homofobními a rasistickými výpady, sexistickými narážkami, vulgarismy, ale i konkrétními a přesnými radami, jak Váš P-1500 vylepšit tak, aby byl spolehlivý, dával nejméně stejný výkon, udávaný v papírech a radikálně se zlepšilo jeho chování na basech.
Chcete?
-
JirkaN
Re: Zesilovače Omnitronic P-1500
Jediná rada, jak se opravě tohoto zesilovače vyhnout, je nemít ho.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jen to sem napiš, vyvěsíme to červeně zarámované, aby si každý nový potencionální zájemce o koupi rozmyslel jestli do toho půjde
.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
MADMAX
Jen to Sinclaire napiš, neže bych si snad chtěl koupit Omnishit a potom se z něj pokoušet udělat zesilovač, ale určitě to bude zábavné a potěšující počtení... 
Prosím o napsání uvedeného reportu, a s dovolením, bych to používal jako odstrašující report pro potencionanální zákazníky.
Předem děkuji.
Předem děkuji.
Taky si ho rád přečtu 
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Také by se hodilo něco o T-Amp, hlavně 4-700 - začínají se objevovat i tam, kde bych je nečekal 
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
napis jsem zvedav 
Takové PR a stále nic???
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Co tam odchází? Toto schéma sedí? Jen 2 páry na ten výkon?
- Přílohy
-
- Omnitronic_sch.pdf
- (127.62 KiB) Staženo 599 x
Taky mě zajímá článek, zní to jako dobrá učební literatura jak se to nemá dělat 
-
mi-ro
Ahojte ve spolek a zvlášť zdravím autora vlákna, Leoše s dotazem jak je na tom se slíbeným románem. Taky jsem už měl čest P-1500 vidět zevnitř, tak by mě to docela zajímalo a rád se poučil nebo se i pobavil.
To PS.
Tak Tampy, zvláště T2400 je v poměru cena výkon, jako slušný entr level...máme jich ještě ze 4 kusy, zatím bez závad (8 let provozu). A měli jsme jich více, ale různě jsme je rozprodali, ani jeden kus se nám nevrátil jako vadný. Mohu pouze hodnotit subjektivně, pač my to nedokážeme změřit. Na basy tvrdé, na středovýšky usyčené, řekl že je na ně spolehnutí. Ve vnitř provedení a opracování za 2-. TSA 4-700, těm jsem věřil dokud mě po čtyřech letech provozu neshořel zdroj (Vytíženost 50 akcí na rok). To jsme byli nuceni do zesilovače vlézt, Provedení za 5-. A kolega co je v tom více zběhlý a kovaný prohlásil, že to musí z firmy pryč a tak postupně měníme za PKN, což je trochu jinde.
Dneska bych TSA nedoporučoval, možná na chvilku, ale s rizikem, za málo peněz, dost muziky. TSA máme ještě 7 kusů a řekl bych že na každý kus připadne jedna reklamace, to není šťastná volba. Vím, že jsme v téma omnitronic...s tím bych to neporovnával, protože na omnitronic nedohraješ, kdežto u TSA když ti neshoří na začátku zdroj
(to se stalo jednou, a to ještě za podezřelých podmínek v ostravském hornickém muzeu, kde je elektrika velmi špatná), tak dohraje v klidu. Závady, které jsme reklamovali byli vždy na potenciometrech, jako že se otáčejí do nekonečna, pak ledpanely nesvítili podle vybuzení, prostě závady, které jenom znervozní zvukaře, ale dohrajou. Nestalo se nikdy, že by ublížili bedně....to tam mají kupodivu ošefované. Zasloužilo by si TSA změřit, a ověřit co píšou a co je pravda. No snad si uděláte obrázek. TSA a omnitronic nekupovat
Tak Tampy, zvláště T2400 je v poměru cena výkon, jako slušný entr level...máme jich ještě ze 4 kusy, zatím bez závad (8 let provozu). A měli jsme jich více, ale různě jsme je rozprodali, ani jeden kus se nám nevrátil jako vadný. Mohu pouze hodnotit subjektivně, pač my to nedokážeme změřit. Na basy tvrdé, na středovýšky usyčené, řekl že je na ně spolehnutí. Ve vnitř provedení a opracování za 2-. TSA 4-700, těm jsem věřil dokud mě po čtyřech letech provozu neshořel zdroj (Vytíženost 50 akcí na rok). To jsme byli nuceni do zesilovače vlézt, Provedení za 5-. A kolega co je v tom více zběhlý a kovaný prohlásil, že to musí z firmy pryč a tak postupně měníme za PKN, což je trochu jinde.
Dneska bych TSA nedoporučoval, možná na chvilku, ale s rizikem, za málo peněz, dost muziky. TSA máme ještě 7 kusů a řekl bych že na každý kus připadne jedna reklamace, to není šťastná volba. Vím, že jsme v téma omnitronic...s tím bych to neporovnával, protože na omnitronic nedohraješ, kdežto u TSA když ti neshoří na začátku zdroj
-
Lukáš
Podle mě to nejsou špatné zesilovače vzhledem k ceně. Vlastním jeden P-1500, zakoupený před čtyřmi roky na kytarách.cz a přežil zatím vše bez újmy... 280V z centrály, kdy dával "co jeden Volt, to tři Watty navíc", samozřejmě to bedny nepřežily, ale zesík v pohodě
pád z jedoucího auta zvládnul taky a už nezčetně moc tahů na plný výkon s vypnutým limiterem v zátěži na 4 Ohmech. Hraje to tak, jak to hraje a co kus - to originál. Asi jsem narazil zrovna na ten dobrý no. 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Našel si k sobě vhodného majitele.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř