Multipin k FX racku - společná zem sym. i nesym. linek
-
- Reklama
Multipin k FX racku - společná zem sym. i nesym. linek
Vezmu svůj dotaz trochu "obloukem". Mám párák s multipinem, kde jsou všechny linky na společné audio-zemi a jednotlivé "dutinky" pak pod sebou 1+, 1-, 2+, 2-, 3+... řekl bych docela standard.
Protože mám k dispozici ještě páráček cca 3m osazený na obou koncích multipinem, chtěl bych ho použít k FX racku. Je zapojený stejně, jak jsem uvedl v prvním případě.
Jenže: tímto "FX párákem" bych potřeboval vést nesymetrické inserty a zároveň symetrické auxy. Nejsem si jist, jestli to je takhle možné a jaké by to mělo negativní dopady.
Protože taky nemám nic na krimpování multipinu, hledám i člověka, co by mi za úplatu - brigádně - ty rozplety udělal. Ale to jen tak bokem, kdyby se někdo nabídl třeba v SZ.
Protože mám k dispozici ještě páráček cca 3m osazený na obou koncích multipinem, chtěl bych ho použít k FX racku. Je zapojený stejně, jak jsem uvedl v prvním případě.
Jenže: tímto "FX párákem" bych potřeboval vést nesymetrické inserty a zároveň symetrické auxy. Nejsem si jist, jestli to je takhle možné a jaké by to mělo negativní dopady.
Protože taky nemám nic na krimpování multipinu, hledám i člověka, co by mi za úplatu - brigádně - ty rozplety udělal. Ale to jen tak bokem, kdyby se někdo nabídl třeba v SZ.
Re: Multipin k FX racku - společná zem sym. i nesym. linek
Nevím co máš za mix ale nemá stejně propojené země? pak by to mělo být jedno...
K tomu krimpování, jsou tam klasické "harting" dutinky? pokud ano kleště mám a každých 7-14 dní jezdím přes Olomouc do Ostravy tak bych ti je mohl půjčit ale dělat se mě to nechce
K tomu krimpování, jsou tam klasické "harting" dutinky? pokud ano kleště mám a každých 7-14 dní jezdím přes Olomouc do Ostravy tak bych ti je mohl půjčit ale dělat se mě to nechce
-
MADMAX
Re: Multipin k FX racku - společná zem sym. i nesym. linek
hele dlouhá léta, co jsme používali mixy s jednobodovými inserty (Mackie 8.BUSS, AH GL, Yamaha GA a M3000, Soundcraft K2) jsme měli propojení mezi pult a FX rack zrovna takhle - standardně zapojený 3m kabel 64pin Harting-Harting a po jednotlivých žílách šel buď symetrický signál (FX sendy, returny, CD, master...) anebo jedním vodičem v téže žíle send a druhým return od nesymetrického insertu. Vzhledem k tomu, že tam i zpátky běhá "téměř stejný signál", tak nevadí ani případný přeslech (který popravdě při celkové délce vodičů do nějakých 5 metrů není příliš výrazný). Takže z praxe: vůbec bych se toho nebál, i když "teoreticky" to ideální není, stejně jako není "správné" mít všechny země spojené dohromady na kostru Hartingu. Varuju jen před jedinou věcí, která s tím nesouvisí: svádí to k tomu, ponechávat insertové jacky stále zastrkané v pultě, a třeba K2 tohle nevydýchal a když člověk TRS insert po pár měsících vytáhl, "rozpínací" kontakty v insertovém konektoru v pultu už se nikdy nespojily... Takže jsme s sebou museli vozit balíček jacků s propojením TIP-RING, které se strkaly do nepoužitých insert zdířek, aby byly průchozí pro signál...