AVID Mbox mini způsobuje "hvízdání" HW
-
- Reklama
AVID Mbox mini způsobuje "hvízdání" HW
Abych mohl pracovat s ProTooly i "na cestách" (např. stříhat na sluchátka atp.), pořídil jsem si malou zvukovku AVID Mbox mini ( http://www.avid.com/US/products/Pro-Too ... i/features ), která se vleze i do batohu a dovolí mi PT spustit.
Připojuju ji k notebooku HP ProBook 4540s (1.9 GHz, 10 GB RAM, USB 3.0)
Zvukovka funguje, jak má. Když ji ale připojím a spustím PT, začne notebook, resp. jeho HW, vydávat slabé pískání, které je ale uchem slyšitelné.
Pokud si spustím na nějakém kanálu nahrávání, dostane se pískot, či šum, i tam.
Zde je ukázka, první 3 vteřiny v síle, v jaké se do nahrávky dostane, další tři vteřiny normalizované k nule, aby to bylo dobře slyšet: http://leteckaposta.cz/668365978
Pískot nevychází z vestavěných repráčků notebooku, nemá na něj vliv nastavení hlasitosti (ani stažení), nemá na něj vliv nastavení gainu vstupu na zvukovce. Je konstantní a vychází ze střev NTB.
Zkoušel jsem od AVIDu různé ovladače, starší, nejnovější, žádná změna.
Zkoušel jsem odpojit notebook ze sítě a nechat jej jen na baterii, žádná změna.
K ntb není připojeno nic víc, než zvukovka a iLock.
NTB s připojenou zvukovkou nepíská, až v době spuštění ProTools to začne cvrlikat. Nastavení jakéhokoliv bufferu nepomáhá.
V čem hledat ještě problém? Je zajímavé, že NTB začne cvrlikat jen s běžícími PT, přitom zvukovka je od AVIDU přímo pro PT dělaná...
Připojuju ji k notebooku HP ProBook 4540s (1.9 GHz, 10 GB RAM, USB 3.0)
Zvukovka funguje, jak má. Když ji ale připojím a spustím PT, začne notebook, resp. jeho HW, vydávat slabé pískání, které je ale uchem slyšitelné.
Pokud si spustím na nějakém kanálu nahrávání, dostane se pískot, či šum, i tam.
Zde je ukázka, první 3 vteřiny v síle, v jaké se do nahrávky dostane, další tři vteřiny normalizované k nule, aby to bylo dobře slyšet: http://leteckaposta.cz/668365978
Pískot nevychází z vestavěných repráčků notebooku, nemá na něj vliv nastavení hlasitosti (ani stažení), nemá na něj vliv nastavení gainu vstupu na zvukovce. Je konstantní a vychází ze střev NTB.
Zkoušel jsem od AVIDu různé ovladače, starší, nejnovější, žádná změna.
Zkoušel jsem odpojit notebook ze sítě a nechat jej jen na baterii, žádná změna.
K ntb není připojeno nic víc, než zvukovka a iLock.
NTB s připojenou zvukovkou nepíská, až v době spuštění ProTools to začne cvrlikat. Nastavení jakéhokoliv bufferu nepomáhá.
V čem hledat ještě problém? Je zajímavé, že NTB začne cvrlikat jen s běžícími PT, přitom zvukovka je od AVIDU přímo pro PT dělaná...
Re: AVID Mbox mini způsobuje "hvízdání" HW
Když nad tím tak přemýšlím, tak je klidně možné, že to hvízdání nezpůsobuje zvukovka, ale samotné ProTooly (bez zvukovky je spustit nemůžu, tak jsem přikládal chybu jí). Je ale zvláštní, že se to dostane i do nahrávky... Ono by mi to až tolik nevadilo, na nahrávání tu mini nepoužívám, ale i při přehrávání to ruší.
Jo a PT mám 10.3.4 - což se hlásí jak up-to-date.
Jo a PT mám 10.3.4 - což se hlásí jak up-to-date.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co jinej noťas nebo počítač?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
To jsem zatím nezkoušel, nevím, jak bych celý ten kolos migroval na jiný počítač (a nerad bych si zase odřízl iLock od svého současného NTB). Toto řešení bych nechal jako poslední.
-
Ondráš
1/ Schvalne, za pokus to stoji, zkuste v BIOS nebo nekde na nizsi urovni hw zakazat USB 3.0 radic v notasu, resp. pripojte AVID do jineho portu USB.
2/
2/
Připojení na USB 2.0 nemělo efekt. Ale ten pravý tip, který vedl k výsledku, měl Ondráš (díky):
Když už jsem byl v biosu, zakázal jsem "USB wake up", protože ho nepotřebuju a "USB legacy support", protože už to taky nemá význam. A ejhle, hvízdání střev notebooku zmizelo.
Když už jsem byl v biosu, zakázal jsem "USB wake up", protože ho nepotřebuju a "USB legacy support", protože už to taky nemá význam. A ejhle, hvízdání střev notebooku zmizelo.
-
Ondráš
KamilV: No vida, neni zac. USB me napadlo hned, to je obecne peknej sajrajt. USB 3.0 radice dokonce dokazou spolehlive rusit i bezdratovou klavesnici (neptejte se me proc, ale kdyz se zakazal, tak klavesnice zacala chodit normalne, jinak vynechavala pismenka nebo si je vymyslela).
-
Ondráš
Tak jsem to nasel i v KB: http://avid.force.com/pkb/articles/de/t ... cType=1078
Good job, ze si na to prisel sam taky.
Good job, ze si na to prisel sam taky.