Ozvučení pro sólo zpěváka
-
- Reklama
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ozvučení pro sólo zpěváka
pokud vim, tak s mixy DL nelze zaroven vzdalene (pres wifi) ovladat mix _a_ poustet podklady z ipadu. Pro playback z ipadu musi byt ipad v kolebce v mixu. To jenom na okraj.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo to mě už napadlo jestli to lze?
Pokud ne, funguje pak třeba iPad v docku a z něj podklady, ale ovládání a pouštění třeba přes druhý, nebo i-cokoliv další?
Pokud ne, funguje pak třeba iPad v docku a z něj podklady, ale ovládání a pouštění třeba přes druhý, nebo i-cokoliv další?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
no pokud to nejde z jednoho iPadu a muselo by být druhé iZařízení tak už by to asi dost napínalo rozpočet 17K za mix 20K za iVěci to je 37K za něco bez čeho se v pohodě obejde a peníze investovat lépe a když by byl jeden tablet i mixu tak už to postrádá význam a dají se podklady řešit jinak, třeba ntb s ext zvukovkou, se nechá u mixu a přes telefon v pohodě pouštět podklady (ovládat třeba xbmc v notesu...) navíc pokud vše sedne "do huby" a podklady budou mít vyrovnanou hlasitost tak na mixu nebude potřeba nic řešit...
Naposledy upravil(a) Egestas dne pát 01. srp 2014 14:14:15, celkem upraveno 1 x.
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
presne tak. Plnotucne ovladani celeho pultu jde ale jenom z ipadu. ipod a iphone umoznuji instalaci jenom MyFader, coz je nejaka orezana verze. Nezkousel jsem, neb nejsem jablecny. Mam to z dokumentace a od uzivatelu. Dokonce si ani nemyslim, ze by se dalo z dockovaneho ipadu tim vzdalenym spustit prehrani neceho konkretniho, ten dockovany je pro pult proste jenom "aux in".
Playback pres wifi proste e-e.
Coz ale snadno lze resit nejakym jednoucelovym prehravadlem ovladanym ze zpevakova mista.
Playback pres wifi proste e-e.
Coz ale snadno lze resit nejakym jednoucelovym prehravadlem ovladanym ze zpevakova mista.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Niekde som cital ze na prehravanie muziky z ipadu cez wifi sa pouziva airport express (https://www.apple.com/sk/airport-express/#airplay) -- ktory viacmenej treba tak ci tak (alebo nejaky iny wifi router).
PS. Pozrel som si aj cenu -- ufff
PS. Pozrel som si aj cenu -- ufff
Zdeněk Prodance:
Takže pravděpodobně bychom se do Prahy na prodejnu podívali v sobotu. Je třeba se nějak objednávat ? Bude se nám moci někdo trochu delší dobu věnovat ?
Chtěli bychom vyzkoušet především reproboxy:
RCF ART 415 , (412 jsem v nabídce nenašel), 422, 712, 722 a pro zajímavost na porovnání Mackie s podobným osazením a příkonem. ( SRM 550, Thump TH - 12A, Thump 15)
Také mix. pulty: LivePad 10 nebo 12 případně AH 10 nebo 12.
A v neposlední řadě bezdrát mikrofonn. Asi něco od Shure.
Mohou být hudební podklady v MP 3 ? Na flash nebo raději na CD ?
Děkuji. Miloš.
Takže pravděpodobně bychom se do Prahy na prodejnu podívali v sobotu. Je třeba se nějak objednávat ? Bude se nám moci někdo trochu delší dobu věnovat ?
Chtěli bychom vyzkoušet především reproboxy:
RCF ART 415 , (412 jsem v nabídce nenašel), 422, 712, 722 a pro zajímavost na porovnání Mackie s podobným osazením a příkonem. ( SRM 550, Thump TH - 12A, Thump 15)
Také mix. pulty: LivePad 10 nebo 12 případně AH 10 nebo 12.
A v neposlední řadě bezdrát mikrofonn. Asi něco od Shure.
Mohou být hudební podklady v MP 3 ? Na flash nebo raději na CD ?
Děkuji. Miloš.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

TH12, TH15 rovnou vynech - to je tak na aerobic, ale možná by se vám líbily HD1521 a i když někdo tvrdí, že jsou trochu poruchovější, hrají příjemně.
V bezdrátech bych pro zkoušení nevynechal Sennheiser.
Aby jsi rozdíly postřehl, je vhodné mít podklady v kvalitním WAV, nebo na audio CD.
V bezdrátech bych pro zkoušení nevynechal Sennheiser.
Aby jsi rozdíly postřehl, je vhodné mít podklady v kvalitním WAV, nebo na audio CD.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Návštěvník
Ano přes router Apple (Airport) https://www.apple.com/cz/airport-express/
Lze sreamovat zvuk z ipadu i z iphone přes wifi. Na routeru je audio výstup 3,5mm.
Lze sreamovat zvuk z ipadu i z iphone přes wifi. Na routeru je audio výstup 3,5mm.
Tak jsem se před chvílí vrátil z Prahy.
Pocity jsou naprosto super. Musím napsat, že pánové z Prodance tomu opravdu rozumí.
Po mém požadavku mi pan Patera poslal nabídku:
2x RCF SUB 705
2x RCF ART 312 - A mkIII
1x RCF LivePad 8CX
1x Sennheiser E845-S
1x RCF SPM - T player (přehrávač)
Plus nějaké stojany a kabely.
Po příchodu na prodejnu a krátkou domluvou s obsluhou se začaly dít věci..... Nejdříve jsem si nechal propojit LivePad 8CX s ART 312. Mikrofom jsem měl svůj Shure PG 58. Hudební podklady na CD. Už teď mě zvuk ohromil. (V týdnu jsem měl požnost poslechnout si ve zkušebnách bedny Mackie 1521 a Auna bez subbasů, to mě tedy opravdu moc nenadchlo.) Ale po připojení SUB 705 jsem téměř padl na zadek.
Poté jsem měl v plánu to porovnat se zvukem z ART 745 bez subbasu. Po poslechu předchozí sestavy,( se SUB 705), jsem byl zklamán. Bez subbasu to opravdu nepůjde. Alespoň jeden to opravdu chce.
Poté už jsme další bedny nezkoušeli. Na cenově daleko vyšší už nemáme a asi to ani není potřeba.
Taky jsem vyzkoušel nějaké mikrofony. Sennheiser 845 a 945. Daleko lepší zvuk než ten můj Shure. Pak mi ale byl doporučen mikrofon nějaké americké značky, (Heil Sound PR35S). Pokud bych chtěl definovat zvuk, který se linul z této sestavy s tímto mikrofonem, neváhal bych použít slovo "křišťálový". Opravdu zvukem vystupoval nad ostatní. Pokud bych já byl zpěvák, tak ho musím mít...
Takže dnes maximální spokojenost a děkuji všem za rady a podněty. Po zvážení všech okolností bude nastaven další postup.
Miloš.
Pocity jsou naprosto super. Musím napsat, že pánové z Prodance tomu opravdu rozumí.
Po mém požadavku mi pan Patera poslal nabídku:
2x RCF SUB 705
2x RCF ART 312 - A mkIII
1x RCF LivePad 8CX
1x Sennheiser E845-S
1x RCF SPM - T player (přehrávač)
Plus nějaké stojany a kabely.
Po příchodu na prodejnu a krátkou domluvou s obsluhou se začaly dít věci..... Nejdříve jsem si nechal propojit LivePad 8CX s ART 312. Mikrofom jsem měl svůj Shure PG 58. Hudební podklady na CD. Už teď mě zvuk ohromil. (V týdnu jsem měl požnost poslechnout si ve zkušebnách bedny Mackie 1521 a Auna bez subbasů, to mě tedy opravdu moc nenadchlo.) Ale po připojení SUB 705 jsem téměř padl na zadek.
Poté jsem měl v plánu to porovnat se zvukem z ART 745 bez subbasu. Po poslechu předchozí sestavy,( se SUB 705), jsem byl zklamán. Bez subbasu to opravdu nepůjde. Alespoň jeden to opravdu chce.
Poté už jsme další bedny nezkoušeli. Na cenově daleko vyšší už nemáme a asi to ani není potřeba.
Taky jsem vyzkoušel nějaké mikrofony. Sennheiser 845 a 945. Daleko lepší zvuk než ten můj Shure. Pak mi ale byl doporučen mikrofon nějaké americké značky, (Heil Sound PR35S). Pokud bych chtěl definovat zvuk, který se linul z této sestavy s tímto mikrofonem, neváhal bych použít slovo "křišťálový". Opravdu zvukem vystupoval nad ostatní. Pokud bych já byl zpěvák, tak ho musím mít...
Takže dnes maximální spokojenost a děkuji všem za rady a podněty. Po zvážení všech okolností bude nastaven další postup.
Miloš.
-
Ondráš
OT: Dekuji za alespon takto zprostredkovanou zkusenost - jen me utvrdila v tom, ze pro nas bude sestava ART310/312 + nase oblibene e845 na zvuceni reci pro male konference a tiskovky dobra volba.
Tak to zcela určitě. O tom jsem přesvědčen.
Miloš.
Miloš.
Jinak, v původním příspěvku je i žádost o nabídku z druhé ruky. Dovolím si nabídnout sestavu RCF řady ART7, dva suby 902a 2x vrchy ART310a. Hraje to....nechám na posouzení, v případě zájmu nutný osobní poslech, od Písku směr Praha, kousek za Příbram. Stav bez poškození, poškrábání, suby použity jen několikrát, vrchy také málo hrané, střídání celé sestavy s jiným ozvučením bez subů. Hrané pouze malé akce, svatby, oslavy, na půl plynu - stav jako nové. Ostatní komponenty nabídnout nemohu. Jen komplet suby/vrchy. Vejde se do kufru osobního auta, stačí položit sedačky.
Škoda. Na podobnou nabídku jsem čekal od založení tohoto vlákna.
V současné době už máme závaznou nabídku a v sobotu jedema na nákup do Prodance.
Nakonec jsme zvolili:
1ks SUB 705
2ks ART 312-A mkIII
1ks LivePad 8CX
1ks SMP-R rec
Plus kabely nutné k propojení.
Na začátek zkusíme jen jeden subbas. V případě potřeby by se dokoupil. Stojany a mikrofon máme.(Sennheiser 945).
Už se na to těším.
Miloš.
V současné době už máme závaznou nabídku a v sobotu jedema na nákup do Prodance.
Nakonec jsme zvolili:
1ks SUB 705
2ks ART 312-A mkIII
1ks LivePad 8CX
1ks SMP-R rec
Plus kabely nutné k propojení.
Na začátek zkusíme jen jeden subbas. V případě potřeby by se dokoupil. Stojany a mikrofon máme.(Sennheiser 945).
Už se na to těším.
Miloš.
To se nedá nic dělat, jsem zde registrován krátce a pročítal jsem témata až nějak včera. A také včera došlo k mému dlouhému dilematu k rozhodnutí, jestli prodat či nechat.Takže dám inzerci. Zvukově si myslím jsou obě na stejné úrovni, muselo by se to dát vedle sebe a hledat rozdíly ve zvuku a řekl bych, že bychom rozdíl nenašli. Určitě na menší akce stačí jeden sub, dva až na velký sál.
Mně v Prodance při nákupu radili k subu menší 310, což jsem učinil a velikostně i výkonově velká spokojenost.
Tak ať to hraje. Pavel
Mně v Prodance při nákupu radili k subu menší 310, což jsem učinil a velikostně i výkonově velká spokojenost.
Tak ať to hraje. Pavel
Tak jsem se konečně dostal k propojení a odzkoušení dovezených komponent. Zatím jsem spokojen. I když propojení a puštění muziky včetně zahulákání do mikrofonu v panelákovém bytě v místnosti 3,5 x 2,5m se určitě nedá považovat za plnohodnotné vyzkoušení.
Trochu jsem si hrál s pultem a jako začátečníkovi mi bylo samozřejmě mnoho věcí nejasných. Na některé jsem přišel sám, na některé jsem se musel podívat do manuálu. Jedna z věcí, na kterou jsem ale nenašel odpověď je, k čemu slouží funkce kompresor ? Zodpoví mi prosím někdo tuto otázku ?
Děkuji. Miloš.
Trochu jsem si hrál s pultem a jako začátečníkovi mi bylo samozřejmě mnoho věcí nejasných. Na některé jsem přišel sám, na některé jsem se musel podívat do manuálu. Jedna z věcí, na kterou jsem ale nenašel odpověď je, k čemu slouží funkce kompresor ? Zodpoví mi prosím někdo tuto otázku ?
Děkuji. Miloš.