Bordel v kabelech u přípojného místa

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
ydeee
Nováček fóra
Nováček fóra

Bordel v kabelech u přípojného místa

Příspěvek od ydeee »

Ahoj, měl bych dotaz...máme takový problém s tím, že u přípojného místa máme vyvedeny kabely (ze zdi jde HDMI a VGA) a přípojné místo obsahuje zásuvky a konektory pro připojení počítače k místní síti.

Problém je v tom, že po každé akci je v tom šílený bordel a nikdo to po sobě neuklidí, takže se na zemi válí zamotaný HDMI, VGA, síťový kabel a prodlužovačka.

Máte nějakou zkušenost co by pomohlo? Napadlo mě mnoho možností, ale zpravidla ne úplně legální. :)

Dík
Zdeněk
MADMAX

Re: Bordel v kabelech u přípojného místa

Příspěvek od MADMAX »

:-D mě napadá legální varianta dát na kokos každému, kdo to po sobě neuklidí! tohle přece není technicky řešitelný problém, to je jen problém chlívku. Asi jako když se člověk podívá zezadu do racku v klubu Vagón, kde je šílená spleť promotaných používaných i již nepoužívaných kabelů, to vše pokryté centimetrovou vrstvou prachu. To bych blil... a říkám si o místních technicích "doma řezali je málo, jak se zdálo..." :-D :-D :-D
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Ano, řeší se to přípojnými místa se samonavíjecími kabely a/nebo kabelovým managementem (kabelové žlaby, úchyty, omotávky apod. minimalizující nekonktrolovatelné souložení kabelů).

Upřímně ale i bez výše uvedeného jsem nikdy neměl podobný problém, pravděpodobně bude problém v nevhodném rozmístění konektorů a přílišné "volnosti" ponechané na uživateli, aby tam "ordinoval", to nedělá dobrotu.
Je třeba eliminovat "psy" (mít dostatek zásuvek kde je potřeba), k LANce kabely vůbec nedávat (uživatel si nosí sám a sám si ho potom smotá a odnese) nebo ideálně nahradit WIFI, a hdmi a vga vyvést a vyvázat tak, aby příchozí uživatel ho měl na nejvhodnějším místě a mohl si jej dejme tomu o 0.5m posunout, protože každý noťas to má jinde a toť vše.
Zbytek všech kabelů schovat a upevnit tak, aby s nimi nikdo nemohl nepatřičně hýbat nebo dokonce vylomit z přípojného místa.
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Termín souložení kabelů mne fakt zaujal :-) musím si to zapamatovat
Nejsem prodavač
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“