Dynacord TS 400
-
- Reklama
Dynacord TS 400
Ahoj,
potřebuji zjistit zda někdo řešil krmení TS-400 externím zesilovačem ( ne z basovky ).
Pořídil jsem si je pro radost, radost je velká, tyto sloupy. Jenže nemám k nim originál krmení, zatím je pouštím přes PF10000q oříznuto na 70Hz který zároveň krmí basovky, řízeno DBX DriveRack 260 (bude upgrade) .
Řeším zda bude nějaký zásadní rozdíl pokud k nim koupím Dynacord L2800FD DSP který má snad přímo preset. Je to ale další zesilovač navíc, další váha, další DSP v cestě a prostor v autě. Navíc zesilovač moc k jiným věcem nevyužiji a nasazenost nebude moc velká, mám víc kombinací aparátů podle prostoru a velikosti akce. Se zvukem jsem naprosto spokojen i takto "nasucho", přitom jde o celkem malinký skladný aparátek.
Díky za názor.
potřebuji zjistit zda někdo řešil krmení TS-400 externím zesilovačem ( ne z basovky ).
Pořídil jsem si je pro radost, radost je velká, tyto sloupy. Jenže nemám k nim originál krmení, zatím je pouštím přes PF10000q oříznuto na 70Hz který zároveň krmí basovky, řízeno DBX DriveRack 260 (bude upgrade) .
Řeším zda bude nějaký zásadní rozdíl pokud k nim koupím Dynacord L2800FD DSP který má snad přímo preset. Je to ale další zesilovač navíc, další váha, další DSP v cestě a prostor v autě. Navíc zesilovač moc k jiným věcem nevyužiji a nasazenost nebude moc velká, mám víc kombinací aparátů podle prostoru a velikosti akce. Se zvukem jsem naprosto spokojen i takto "nasucho", přitom jde o celkem malinký skladný aparátek.
Díky za názor.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Re: Dynacord TS 400
Najvhodnejšie bude spojiť TS400 s L2800FD, obsahuje priamo FIR preset pre TS400 a to ako v spojení so subom alebo FR. Ďalšia možnosť je použiť FIR preset DSP600+SL1800 napr.
Pokud budeš dělat upgrade dspčka tak možná nebude třeba nic jiného ne? Asi bych nekupoval další zes pokud není třeba. FP hraje velice pěkně když je dobrý processing. Ale jen názor amatéra.
Nojo jenže ten FIR je jen lepší crossover, to bych musel mít dva zesilovače, jeden pro vršky a druhý pro basy. Škoda že nedělají čtyřkanálovej zesilovač s DSp. DSP600 a nebo jiné DSP od Dynacordu jsou raketa, bohužel asi v dohledné době se na bazarech neobjeví. Ono každé zlepšení není zrovna nejlevnější, proto se ptám zda to má cenu. Neuvažuji o rozšíření směrem k Dynacordu, takže pro mě není zrovna životně důležité se tím moc zabývat. Jen jsem nadšen z projevu TS-400 a říkám si co když to může hrát ještě ( znatelně) lépe. Jenže u bedny s vestavěnou výhybkou a bez možnosti bi-ampu si nejsem zrovna jistý. Co se týče továrních presetových ochran a " nabarvení " se bavit nemusíme to je jasná výhoda.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Tak dotaz bol na originál "krmení". Stále sa dá použiť aj IIR preset pre TS400 aj v DBX260. Ale nič lepšie ako FIR preset pre TS400 cez DSP600 nebol odladený. Rozdiel medzi FIR presetom a IIR je hádam jasný. Ja by som možno uvažoval o kúpe bazárového DSP600 alebo EV DX46, čo je funkčne identické. Škoda, že už sa nevyrábajú. Ono aj ten riadiaci soft IRISnet je vymakaný a max. priehľadný. Nedávno bol DX46 na bazoši za 1000,-€.