Nejhůř nazvučený koncert - nejhorší parta zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Re: Nejhůř nazvučený koncert - nejhorší parta zvukařů

Příspěvek od CharlesBass »

Tonko píše:.... živý "orchester" 7 muzikantov ,ktorí mali so sebou nástroje za jeden music shop/4 klávesy,7 dychov,4 gitary,basa,akustické bicie../ ..... len 5 monitorových ciest .....
Chceli vlastné mikrofóny 100ročné kond.AKG, O.K. .....hrali v programe i iní muzikanti sme v celku nainštalovali 44signálov /z toho s bicími 23 mikrofónov do nášho mixu /dig.Roland vst.24 A/B ...na ovučenie tohoto chaosu sme mali asi 40 min ......
Konečne "slávny orchester "spustil úvodný valčík a mňa skoro sorry za výraz drblo, kedˇvšetkú muziku /okrem pár vyhrávok /vrátane ťažko ozvučených bicích,nastavovaných gitár,basy,klávesov,-chlapci nenápadne púštali z posraného minidisk playera,ktorí mali zašitý za bicími až na nejaké občasné vyhrávky .
Do mixu nám blikal len signál z dvoch mikrofónov/vokál boli karaoke aj ženské hlasy/a z ich mixíku,kde mali pichnutý player,obecenstvo sa tešilo
dobrému zvuku a že im hrá skutočný orchester.
Tak to je masakr ... normálně sem s úžasem zjistil, že mi visí čelist. Fakticky :D

To prostě nechápu .. je to možný? Prosím o zveřejnění názvu tý kapely. Jestli na světě existuje nějaká, kterou bych si chtěl poslechnout, tak je to tahle.

I když já sem jednu zajímavou zažil - jmenovali se pohrobci - plesová kapela nebo tak nějak a to byli samoozvučovači jaxwiň. Každej měl svůj aparát - mimo snad bubeníka.
Samohrajky -> jedna aktivka.
Zpěv od kláves a sólozpěv -> taky jeden zesík s bednou.
Akustickej kytarista + jeho zpěv -> basový kombo Vanhorn.
Saxofonista + vlastní zpěv -> taky nějaká aktivka (značková převyšující určitě cenu všeho ostatního).
Eště asi někdo + housle -> taky nějakej verk.

No ale když spustily, bylo to poměrně vyvážený, hráli v ňáký sokolovně. Já tam hrál o pauze s kapelou asi třetí koncert v životě a tak sme to tam taky pozapojovali. Pamatuju si, že sem si píchal basu do klávesovýho komba který bylo na úplně vysunutým stativ, tak sem si tam dal židli abych tam došách :lol: -> to proto, že kytarista s tím basovým Vanhornem byl velmi neodbytnej. Tvrdil že to neni basovej Vanhorn, že mi to nepučí! (měl jsem doma stejnej :D ) a abych mu nešlapal po kabelu .. no to byla estráda. Eště si pamatuju, že zpěvák dostával vod mikrofonu do držky elektrický rány .. no srandy kopec .. ani nechci najít tu VHS kde sme nahraný :D
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

...dobrý téma, teda čučím na některé příspěvky.
A víte, že toto téma původně založila vlastně kapela, tudíž v podstatě druhá strana barikády. :wink:
text prvního příspěvku .....zkuste psát své tipy, ať víme, kam coby kapela raději nejezdit...

Sranda je, že spousta zvukařů jsou současně taky muzikanti. Ale málo který muzikant má alespoň základní pojem, co obnáší krocení fyzikálních zákonů pomocí té spousty knoflíků.
Občas bych je taky kopal do zadku. :?

Možná, že by nebylo od věci, právě na zvukařským fóru, založit diskuzi na téma hluchej bubeník co vyžaduje do odposlechů i činely, nepoučitelnej basák s aparátem o výkonu převyšujícím vaše PA, nekomunikativní studený zpěvačky od backvokálů, arogantní frontman, klávesák co nekompromisně zabere se svými klapkami půl vašeho pultu, introvertní kytarista který si svoje na maximum vyhulený kombo žádá ještě do odposlechu.
atd.....
Sam Jr.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sam Jr. »

neděle 27.9. Brno klub Fléda - kapely Davová psychóza, Zeměžluč ...

musel sem se totálně ožrat a odejít do předsálí, abych tu tragikomedii linoucí se z beden ustál :? neměl sem noc daleko chrstnout hluchařům pivo do xichtu. ale byli by na mě dva, pivo drahý a mohlo by to poškodit techniku :-D
další zvukově příšernej koncert na Flédě, ač to mám za barákem, tak tam na koncert už nikdy. sorry 8)
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Taky mám k tomuto tématu poznatek - bohužel jsem se na příšerně blbém zvuku taky podílel :-(

Kino Pilotů, Praha, Vršovice - sál vybrakovanej, holej strop, betonová podlaha a holý stěny.
Místní aparát na podlaze.

Zvuk jak v jeskyni, všechno se mlátilo, já se mlátil a ferneta bych asi vytáh celou lahev, ale bohužel jsem šoféroval...

Asi by se to dalo přeřvat, ale hrál se poctivej HardRock a to by asi moc nepomohlo...

Dokuď to tam akusticky neupravěj, nedoporučuju tam cokoliv pořádat, protože z toho nic jiného, než ostuda, být nemůže
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Sam Jr.
Malunko mě uniklo z tvého příspěvku, na které straně jsi stál. Za zvukařem asi nee. Ty jsi člen některé ze zmiňovaných kapel?
Pokud vím, tak Flédu zvučil se svým slušným aparátem, velmi slušný zvukař Martin F. To už není pravda, nebo tam všichni hostovali??
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Jestli to nebylo kapelama...

Marthy obvykle zvučí slušně...
Dělám, co mě baví.
překladatelskej
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od překladatelskej »

Krásnej způsob, jak zabránit průšvihu:
Kdysi jsem jako učitel byl se študentskou kapelou na nějaký akci středních škol. Bylo to kdesi v Horní Dolní a poprvé v historii školy měli na akci zvukaře (do tý doby se tam slovem "hudba" myslel zpěv + piáno nebo študentík s housličkama - pochopitelně na sucho).
Neznalí poměrů tedy vytvořili program, a zvukaři nechali na přípravu (kapely začínaly v půlce večera) deset minut.
Zvukař povídá "Teď potřebuju minimálně 30 minut přestávku." Organizátor: "To musíte udělat za 10 minut, máme nějakou dramaturgii...."
No a zvukař povídá:"Vy to možná za deset minut zvládáte, já ne. Jestli zvučím já, bude půlhodinová přestávka. Jestli to zvládáte líp, pučte si muj aparát, já vám budu pomáhat. Tak, co budete chtít, abych dělal?"
A organizátor vklusal na pódium a vyhlásil čtyřicet minut pauzu :).
En ya no' wha' he say? He say Ah do' no'!
Sam Jr.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sam Jr. »

2 Jose: byl sem na akci jako divák. zmiňované kapely hrají obě téměř 25let, klasické složení - bicí, basa, kytara, zpěv ... jasně, že to automaticky neznamená, že mají dobrej zvuk.

no jestli ty zvukaře znáte, tak jim vyřiďte, že se nejspíš nikdy neseznámíme :-D
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Sam Jr.
Toho zmiňovaného mnou, znám a nemyslím si, že to byl on. :D
Ty, co myslíš ty, asi ne. :-D
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Tem vasim zaklinadlum prestavam rozumet :D
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus »

Jose1 píše:Sam Jr.
Toho zmiňovaného mnou, znám a nemyslím si, že to byl on. :D
Ty, co myslíš ty, asi ne. :-D
Ked som si toto precital asi 3x tak som sa skoro docikal =D> Fakt 2 vety na totalne zamyslenie #-o (samozrejme nic v zlom :wink: )
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Aha máte pravdu, ono by se asi spíš hodilo to řešit po SZ, komunikace byla lehce soukromá. Tak pardón :D
Ve zkratce.....
uživatel Sam Jr. nadával na zvukaře v jistém klubu. Já ho znám a podivoval jsem se, jelikož je dle mne dobrej. Vznesl jsem tedy dotaz jestli to byl právě on a jestli tam nehostoval někdo jiný.
Uživatel Sam Jr. se mě zeptal na to konto, jestli ho znám, tak že on se s ním rozhodně nechce nikdy seznámit.
Na což jsem odpověděl, že pokud tam byl ten,co ho já znám a vím, jak zvučí, tak to nebyl určitě on.
Pokud tam ovšem někdo hostoval, pak nevím, kdo to spackal.
Ufff...... :-D
překladatelskej
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od překladatelskej »

Stalo se v Plzni:
Koncert gospelového sboru z Anglie: sbor, klávesy, basa, bicí (bubeník v kisně, naneštěstí bez stropu). Místo : katedrála. Zvukař nejmenovaný profi.
Stojím u dveří kostela, lama zlámaná, a říkám si, takový borci přece nemůžou mít bubeníka permanentně za dobou.
Pak mě napadlo něco o rychlosti zvuku ve vzduchu a v drátech, tak jdu dopředu, a hle, bubeník kapelu dohání. Pak mě napadlo něco o poměru hlasitostí, a tak se jako lama zlámaná ptám zvukaře, jestli by nebylo dobrý ty bicí přidat.
Řekl, že je jich tam dost akusticky, a že když je přidá, budou tam dvakrát. Tak se ptám, jestli by neznělo líp, kdyby tam každej úder sice zazněl s ozvěnou, ale včas, než když je slyšet jenom ta zpožděná ozvěna. Tak tam ty bicí vytáh, a najednou to bylo k poslouchání....
Jenom mi nejde do hlavy, že buď byl tak mimo, že mu může poradit i takovej lempl jako já, anebo to sámo věděl sám od sebe, ale nehrábnul na tu kliku z lenosti (nebo z nas.ání, že musí zvučit v kostele?). Každopádně je dost možná, že zavedenej profi zvukař vědomě prznil produkci lidí, který se kvůli ní vykopali z Londýna.
En ya no' wha' he say? He say Ah do' no'!
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Otázkou ovšem zůstává, jestli, když tě uspokojil těma bicíma, tak jestli právě potom nesmázl třeba něco jinýho. Takže to ve výsledku mohlo být ještě horší.
Nedokáži si představit horší noční můru, než bicí v kostele. :smt119
Nic ve zlým, ale třeba já ZÁSADNĚ nechodím na cizím kšeftu za zvukařem mu kafrat do řemesla.
Přirovnání: Kolik lidí v autobuse, jste za svůj život viděli jít za řidičem a kecat mu do řízení. Já ani jednoho.
Ovšem v našem řemesle......
Jeden muzikant říkával. Ne, co čech to muzikant. Ale co čech to zvukař. :wink:
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

Jose1 píše:Nic ve zlým, ale třeba já ZÁSADNĚ nechodím na cizím kšeftu za zvukařem mu kafrat do řemesla.
Přesně... každý asi známe ten pocit, když přijde "radil", ať už má pravdu či ne.

Řekl bych mu jedině, když bych viděl, že očividně něco neví a může se to přiučit. Jinak si chodím do okolí zvukaře stoupnout kvůli zvuku, že tu bývá TEORETICKY nejlepší :D

Flédu jsem jednou dělal - žádná sláva, ale nazvučit se to dá. Tady záleží hodně na kapele.
Odpovědět

Zpět na „Bar“