SI Compact 32 + stagebox alebo iLive T112 + IDR48?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Petr H.
Dík za skúsennosti, t.zn. , že displej je len podružné ovládanie? Dodávajú aj manuál v Češtine pri kúpe?
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

pepto píše:Dodávajú aj manuál v Češtine pri kúpe?
Prakticky vše o pultu je jen v angličtině.V dnešní době se tak nějak předpokládá ,že schopnost porozumět anglickému textu, v oboru ve kterém pracuji nebo mám i jako koníčka, je součást běžné gramotnosti. Není to podle zákona,ale taková je realita.
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Dík za link, pozeral som to ,ale je to v angličtine a rozumel som tomu len čiastočne.
Nie je niekde niečo v Češtine, alebo nebodaj v Slovenčine ?
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

mirazvuk píše:je mi jasné že iLive je rozšířenější, ale když dáš do vyhledávače iLive najde ti spoustu firem které je vlastní, ale u SiC mi nenajde žádného majitele jen prodejce.
... to bych pricital tomu, ze SC neni na trhu zdaleka tak dlouho jako iLive (rek bych ze SC se prodava tak neco pred pul roku?).
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Už jsem na to také upozorňoval, že je dost těžké porovnávat něco, co už i tady běhá v mnoha desítkách kusů a několik let a něco, co se objevilo na jaře a skoro nikdo to vlastně ještě nemá a nezná a dost věcí je k tomu teprve slibováno. Kdyby byla situace opačná a kdyby navíc byl mix od A&H koncepčně o kategorii pozadu, tak fakt nevím, čím bych ho dokázal propagovat. Compact samozřejmě má jednu neoddiskutovatelnou konkurenční výhodu - právě v této kategorii A&H právě teď nic nenabízí, digitální Wizard a digitální GL se možná dělat budou, ale teď nejsou a je otázka, jestli by je líp nenahradil třeba další surface, tedy ovládací plocha pro stávající mixracky. Určitě se ale nedá mechanicky předpokládat, že čas Compactů prostě přijde, stačí počkat a bude jich tady stejně jako iLive. To není možné, trh není nafukovací a absorbuje v jedné době jen jistý počet kusů výrobků, pro další není použití ani financování. Navíc odklon od analogu a quasianalogu bude pokračovat.

H.M.
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

Já jsem viděl SC16 minulý týden u nás na vesnické zábavě, tak mi neříkejte, že vy ve městech ho nemáte :lol: Zvukař mi říkal, že je z Pardubic, s mixem naprostá spokojenost, odjel s ním deset akcí bez jakéhokoliv problému. Zvukově to byla nádhera, spíš byly problémy s rukama.

Jo a nahrazoval s ním jeho MH2ku, což taky svědčí o kvalitách SC.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Šťastný to kraj, kde i zvukaři, co mají na desáté vesnické zábavě ještě problémy s rukama nahrazují dnes MH2 ještě lepšími mixy ze stejné stáje a dokonce se šestnácti klikami :-)))
Stagebox si k tomu už přikoupil ?

H.M.
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

To bylo asi tím, že mu zvučili bedňáci, protože on byl někde jinde :wink: Nee, vystačí si s párákem.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Z doterajších príspevkov som pochopil , že obidva pullty majú určité výhody a nevýhody. Čo sa týka názorov na kvalitu zvuku sú v miernej prevahe názory, že SIC je zvukovo lepšia. Ale keď si porovnávam cenu T112+IDR48 a SIC+Stagebox , cena je približne rovnaká , ale T112 má 48 vstupov aj keď v dvoch vrstvách a SIC len 32. A zase SIC je použitelná aj bez Stageboxu , ale T112 bez IDR je nepoužiteľná. Existuje ešte niečo na zváženie pre správne rozhodnutie?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Pepto, je to od tebe skutečně statečný pokus, udržet za každou cenu i Soundcraft Compact ve hře, ale ty jsi v tomto vlákně skutečně našel nějakou převahu lidí, kterým připadá, že Soundcraft Si Compact hraje líp než iLive ? Já tady nevidím ani jednoho. A jestli bereš do úvahy všechna vlákna, kde se o tom diskutovalo, tak nebýt Ferdy, vypadalo by to hodně podobně. Naprostá většina výhrad všech proti iLive NEBYLA o tom, že by snad hůř hrál, ale že R-72 je malé ovládání. S T112 toto naprosto padá, takže buď jsi ještě stále vůbec nic o funkci těch věcí nepochopil anebo velmi silně mlžíš. Můj osobní názor je, že každý nezaujatý člověk už toho tady má plné zuby a že každé další vyzvedávání předností čehokoli už bude jen kontraproduktivní. Vyber si sám, jako to dělá skoro každý. Informace už máš, zapůjčení jsme ti nabídli.
K tvému "porovnání" ti chybí ještě jedno - iDR hraje včetně všech efektů atd. i bez "mixpultu", kdežto stagebox Soundcraft za zhruba stejné peníze neobsahuje kromě převodníků skoro nic. Jestli je vůbec něco, co v jedné větě shrnuje ten absolutní rozdíl v přístupu obou firem, tak je to možná toto. Soundcraft strašlivě předražil úplně obyčejnou věc, protože ví, že se nachytáte na mix, který vypadá jako váš starý analog. Pak zjistíte, že bez digitálního páráku jste o kategorii pozadu a budete si ho muset kupovat za jakékoli peníze. Následně zjistíte, že strop vaší sestavy je vlastně hodně nízko a že vy máte málo kanálů, efektů, možností a ne iLive atd. Odpověď od pana Harmana bude - měli jste si koupit Soundcraft, ale vyšší řadu, vy chudáci ! Celý iLive JE v A&H současná nejvyšší řada, jeden každý kus.

H.M.
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

pepto píše:Z doterajších príspevkov som pochopil , že obidva pullty majú určité výhody a nevýhody. Čo sa týka názorov na kvalitu zvuku sú v miernej prevahe názory, že SIC je zvukovo lepšia. Ale keď si porovnávam cenu T112+IDR48 a SIC+Stagebox , cena je približne rovnaká , ale T112 má 48 vstupov aj keď v dvoch vrstvách a SIC len 32. A zase SIC je použitelná aj bez Stageboxu , ale T112 bez IDR je nepoužiteľná. Existuje ešte niečo na zváženie pre správne rozhodnutie?
Není jediný rozumný důvod používat iLive bez iDR. I u SC 32 musím vždycky přinést pult a 50m minimálně 40žilového páráku, vážícího nejmíň 60kg.I tak budu mít k dispozici 32in a 8 out, udělám tedy jen 6 monitorových cest a to už je v době in-ear monitorů dost nahraně.Ono velmi brzy na koupi digitálního páráku stejně dojde.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Ano, my to víme, ví to i pan Harman (tedy ti, co za něj provádějí obchodní politiku). Nevědí to oběti setrvačnosti a neznalosti a ty mu za to zaplatí. Skončí s dražším mixem s menší výbavou, v podstatě ve slepé uličce. Nejde o to, že by Compact byl špatný nebo nepoužitelný, je to ale mix koncepcí asi jako Mackie TT24 a to je dneska už o generaci zpátky. Jestli někdo chcete TT24, tak ještě máme dva na skladě a jsme ochotní na ně udělat cenu. Má to spousty konektorů a faderů, rozměry a váhu skoro jako analog a určitě to svoji práci udělá. Ovšem iLive je jiný svět a to úplně bez ohledu na to, kolik zrovna máte na ovládacím panelu tahátek a kroutítek. Ten je totiž opravdu jen něco jako luxusní dálka k televizi nebo ovládací panel DAW, televize je celá v té bedně s konektory (mixrack iDR), kterou můžete dát tam, kam je potřeba (a spojit s dalšími mixracky, ovládači atd., kde a jaké jsou potřeba).

H.M.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Petr V. píše:Není jediný rozumný důvod používat iLive bez iDR. I u SC 32 musím vždycky přinést pult a 50m minimálně 40žilového páráku, vážícího nejmíň 60kg.I tak budu mít k dispozici 32in a 8 out, udělám tedy jen 6 monitorových cest a to už je v době in-ear monitorů dost nahraně.Ono velmi brzy na koupi digitálního páráku stejně dojde.
To je trochu blbost ne? Compact má 16 výstupů tak jakejch šet monitorovejch cest?!
V téhle lize asi nebudeš používat 50m párák , kterej se ti hodí tak na velkej fesťák ale cca 30m.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Musím si neodpustit jednu poznámku. Nic tím nesmyslím, spíš je to zajímavé. Během tohoto roku jsem jel tři zahraniční turné. cca 60 koncertů. Ani jednou ilive (a ani si compact). Čím to? V čechách se s ním potkávám docela často. Abych řekl pravdu od roku 2008 jsem odjel 5 evropských turné - asi 100 koncertů a ani jednou jsem se nepotkal s ilive?!
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Analogový párák o délce 48m jsme na větších sálech roztáčeli (cca 700 - 1000lidí) až na pár metrů takřka celý), to samé u venkovních akcí,takhle od roku 1987.Před tím jsme měli u tanečního orchestru asi 25m a na každém třetím kšeftě to bylo málo, jenže tenkrát byl člověk rád ,že něco vůbec kapela má(já tenkrát měl svojí jen pájku, bylo mi sotva 16).Pokud sebou nechceš tahat všude přejezdy,tak nezbývá než ho natáhnout tak,aby ho lidi nerozdupali. Datového kabelu mám k iLive 60m a je to s menší rezervou akorát, totéž síťový/DMX hybrid.

K MH2 jsme měli 40ti žilový kabel , tj. 32in + 8out ( 2x LR, 6xAux), pokud bych ten samý kombinoval s pultem koncepce SC Compact, budu mít zbytek Aux k dispozici jen u sebe na FOH stanovišti.
Když dělám akci , kde je víc kapel, stavím si základní sestavu odposlechů, 3 cesty vpředu,1 zadní u budeníka a dvě krajní na delších kabelech,aby je bylo možné dát tam, kam je potřeba.Když si kapela přiveze in-ear monitory, zapojím je do dalších AUX 7,8,9,10.Přímo na podiu, nemusím nic přepojovat a zvyšovat si možnost chyby zapojení. Totéž bych mohl udělat u volných AUX přímo na FOH, jenže kvalita IE je různá a může docházet k výpadkům.

Ať si každý koupí co chce, teprve reálné použití mu dá odpověď na to ,jestli nakoupil správně či ne.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“