Ruční posouvání stop - proč?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Pouzivam Cubase 5 a taky nemam problem se zpozdenyma stopama pri dotackach.
Ale napadlo me, jak se to resi pri reampingu, resp. prohnani jedne stopy pres externi procesor a nahravani vysledku do nove stopy? Resi tohle Cubase automaticky?
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pokud si ho do Cubase zavedeš jako "External FX", tak si u něj můžeš nastavit zpoždění, k čemuž se využije údaj v dokumentaci. Pak by to měla Cubase řešit automaticky.

Já mám velmi starou verzi, která External FX nemá, takže já si to kontroluju v Editoru (pokud je třeba - moc to pravda neřeším třeba u reverbu, protože ta 1-3ms max. zpoždění externím procesingem se zrovna tady docela dobře ztratí).

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Chudaci ProToolisti... nemaji to jednoduchy 8)
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

Ono chyba muze byt i v pluginu, ktery sice nahlasi latenci ale spatne, ci ji ma ale nanahlasi vubec. Pak je treba to resit rucne, napriklad v Samplitude(pro rejpaly - ne opravdu Safa me nic neplati :D ) to jde velmi snadno i presne na jeden sample :). Jinak treba Logic na uhnilem jabku taky neumi posouvat spravne stopy pri prehravani pokud posilate napr. do mastru + pres bus s nejakym pluginem. Taky jsme zjistil ze pro nejnizsi/nulove zpozdeni je dobre pouzivat kompresory/gaty bez lookahead a EQ obycejne nikoliv linear-phase. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Jinak treba Logic na uhnilem jabku taky neumi posouvat spravne stopy pri prehravani pokud posilate napr. do mastru + pres bus s nejakym pluginem.
Logic samozrejme umi kompenzaci latence.

Jinak posouvani latenci rucne je sice pekne, ale prijde mi jako uz veliky Startrek. Tzn. Zmeris si delay jednotlivych pluginu, mas to napsane na papirku a pak podle pouziti to dopisujes do nejakeho pole v Samplitude??? (((-:

To bych uz radsi pracoval na slozitejsich Protools nebo Nuendu... (-:
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

Zkousel jsem to v logic7, a budto to neumi nebo to neni defualtne zaple. No u toho rucniho posunovani ja neposunuji jednotlive objekty/tracky, ale jen tam nastavis spravne latenci. Ne kazdy plugin ji predava spravne nebo ji treba nepredava vubec, pak program nevi o kolik to posunout, tak proste nezbyva nez merit. A proste pokud neco nekde poustis paralene tak je pripadny efekt velmi slysitelny - hrebenovy filtr kdyz to nesedi na sebe.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

vitek_cz píše:Jinak posouvani latenci rucne je sice pekne, ale prijde mi jako uz veliky Startrek. Tzn. Zmeris si delay jednotlivych pluginu, mas to napsane na papirku a pak podle pouziti to dopisujes do nejakeho pole v Samplitude??? (((-:
... to samozrejme delat MUZES ale NEMUSIS pokud si zapnes automatickou kompenzaci latence (ktera je implicitne zapnuta takze to nikdo nepotrebuje resit). Kolega to pise jen jako variantu pro pripad, kdy plugin latenci hlasi chybne.

Naopak, Samplitude umi kompenzovat i latenci EXTERNE PRIPOJENYCH ZARIZENI a to velice jednoduse - sama si zmeri signalovou cestu (pinkne impulz) a sama spocita a zapne kompenzaci.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“