redukce 3.5 jack ( PC ) - XLR ( CX3400 )

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Já jen, že z prvního zadání to na mě udělalo dojem, jako že chce z jacku rozdělit signál na L a R, ty přes XLR konektory přivést do jednoho vstupu CX L a do druhého R a z jednoho chce brát vejšky a z druhýho basy, což by pochopitelně byla totální blbost.

A nad tím se nikdo moc nepozastavil. A to co nám může připadat jako samozřejmost, někomu může absolutně uniknout.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Neměl se kdo pozastavovat, přede mnou reagoval jen TomasVv a já jsem se už ptal, jestli to není náhodou mono. Potom už se snad nikdo splést ani nemohl, tedy pokud čte a chápe. Ano, první dotaz bývá pravidelně nejasný, nepřesný, proto nemá smysl ho zkoušet plně zodpovídat, dokud se to nespraví.

H.M.
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

ano, to mono mi uniklo!
O Tesla vajíčku jsem nečetl moc dobré věci. V gesu jsem našel Profesionální audio transformátor od NEUTRIK(NTE1, NTE10/3, NTE4) teďka záleží v jakém poměru bych ho měl vybírat? Jsou tu
- 1:1, impedance zdroje/zátěže 200/2.000 Ohm,
- 1:3:10, impedance zdroje 200 Ohm, zátěže 10.000 Ohm/ 50.000 Ohm
- 1:4, impedance zdroje/zátěže 200/10.000 Ohm
tohle je už pro mě španělská vesnice :)

mají tu toho i víc ( http://www.ges.cz/cz/zdroje-nabijece-me ... i/XKD.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) ale to už není neutrik
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nevím kde jsi to četl, ale buď jsi to správně nepochopil anebo to psal nějaký pitomec. Klasická teslácká vajíčka jsou naprosto vyhovující, pouze se už těžko shánějí a v převodu 1:1 ještě hůře.
Naopak vyjmenované Neutriky použít nemůžeš, protože jsou příliš malé pro linkový signál a zkreslovaly by, výsledný efekt ovšem spíš zní jako absence basů. Pouze NTL1 lze použít, ale ten stojí trochu jinak.
Nejdřív si to ale vyzkoušej bez trafa, možná budeš mít štěstí a tvoje kombinace s PC nebo NB nebude problematická.

http://eshop.prodance.cz/ntl1/d-79172/" onclick="window.open(this.href);return false;

H.M.
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

no s těmi vajíčky, na audiowebu to asi před rokem sinclair ( asi víte kdo to je) chválil ale je to těžké sehnat ( Už jste to tu vspomínali) . Teď jste mi to poradili Vy, dočetl jsem se to i na ebastlirna.cz takže sem si řekl v pohodě. Naopak ale jsem četl nějakou ztránku kde ty tesla ,, vajíčka '' moc nedoporučovali. Je dosti možné že jsem to špatně pochopil protože jsem prolezl několik ztránek a začínám v tom mít pěkný guláš! Budu muset počkat ad si to sedne :)
Nicméně něco jsem našel na Bazos.sk, Bohužel asi nebudou pro mě vhodné. ( http://elektro.bazos.sk/inzerat/1741340 ... ajicka.php" onclick="window.open(this.href);return false; )
Já potřebuju 3AN670.07, 3AN670.6 nebo 5AN670.47 - Je to tak?
Samo, Prvně vyzkouším zapojení bez vajec a posléze když to bude dělat bordel tak budu muset nasadit vajica nebo DI-BOXY.
Ještě se zeptám, na prodance foru jsem četl že se vajica daly sehnat z nějakých EJU363-366 jednotek. co to je? nebo jsou ještě nějaké jiné jednotky, přehrávače ze kterých by se to dalo vykuchat?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Ano, nech to sednout. V inzerátu je obvyklá směs, tlumivky jsou k ničemu (pokud nechceš dělat LC korekce apod.), mají cenu jen toho stínícího krytu a myslím, že jich někde dodneška mám tak 10kg z dob, kdy se ty mixy likvidovaly ve velkém. Základní cena za hotový dibox s trafem 1:1 není tak vysoká, aby bylo nutné kvůli tomu vymetat šrotiště a inzerce, takže pokud vyloženě nechceš bastlit (tedy nebaví tě ta činnost shánění dílů a výroby něčeho, co jde koupit), tak nemusíš. Pokud chceš, tak si předem aspoň přečti, co už tady bylo o problému traf napsáno a projdi si ta moje měření traf i DIboxů a případně se podívej i na stránky špičkových výrobců signálových traf (např. Lundahl a Jensen), je tam hodně informací.
Pokud se někde setkáš s opačnými, tak to neznamená, že je pravda někde mezi anebo nikde, ale že někdo se plete :-)

http://www.prodance.cz/protokoly.php?Lng=CZ" onclick="window.open(this.href);return false;

H.M.
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

čau, ještě jsem nezkoušel jestli to brumí protože mi nepřišel CX3400 ale orientačně se zeptám, kdyby to brumělo tak pomůže Di-BOX, pomohl by i tento mix? Behringer Xenyx 802 ? cenově totiž když přidám nějakou stovku tak mám i mix na zesilování a zeslobování. Otázka ale je, jestli ten mix aspoň chvilku vydrží a pomůže.
zelatina
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelatina »

mix ti brum neodstráni, tento behringer hlavne nemá symetrický výstup...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Ty jsi ten CX3400 ještě neměl a teprve jsi ho objednával :shock: .

Myslím, že jsem to už psal, první mix, který má symetrický výstup je Soundcraft Notepad, cokoliv levnějšího ho nemá.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

Je to z druhé ruky.
Ten SOUNDCRAFT NOTEPAD jsem asi přečetl ale neuvědomil si.
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

čau, tak dneska jsem to zapojil ( udělal jsem i mono) a objevil se jeden problém. Problém byl s tím že mi šel velmi potichu jeden kanál. Přepojoval jsem přepojoval ale bohužel jsem nic nevyřešil. po sléze mě napadlo spojit ony zmiňované piny 1 a 3 na XLR konektorech ( je to pro znesymetrizování a je to i napsáno v manuálu pro RMX 1850HD ) Po napájení klemy levého i pravého kanálu se problém vyřešil. Je to možné? může se něco stát když jsou tam ty klemy? :-)
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nepíšeš co jsi všechno s čím propojil ani kde se co objevilo ani které kabely jsi předělal, takže v podstatě jediná divná věc je, že ti jeden kanál chodil i bez úpravy, protože by se samozřejmě měly oba chovat stejně. Dá se to vysvětlit například tím, že je něco předěláno nebo poškozeno v některém vstupu nebo výstupu nebo máš špatně některý kabel. Na dálku a bez možnosti i nejjednodušší zkoušky (prohazovat mezi sebou kanály až se ukáže s čím se závada stěhuje) se další radění dostává na úroveň věštění z lógru. Musíš nad tím začít sám logicky přemýšlet. Proč tě to například napadlo "posléze", když tím spojováním začínal už první dotaz ? Ano, někdy ta klema může hodně vadit, záleží na místě, na zařízení, na dalších okolnostech. Někdy je naprosto nezbytná.

H.M.
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

no polopatě jsem to nechtěl psát protože jsem vyzkoušel různé propojení kabelů a vždy se to tvářilo že by mohl být odpálený konec na kanále č.1 u koncového zesilovače.
Takže polopatě.

Zdroj signálu - mobil
1. kabel - 3.5 jack - 2x XLR konektory ( uprostřed uděláno mono podle odkazu http://www.rane.com/note109.html" onclick="window.open(this.href);return false; - figure 2)

Zapojeno: jack 3.5 je jasný,
XLR pin č1 - nezapojen
pin č2 - signál mono +
pin č3 - signál mono GND
tento kabel je zapojen přez XLR konektory do input 1 a input 2 CX3400
Je bráno že oba dva XLR konektory jsou zapojeny stejně.

2.kabel / 3.kabel - XLR to XLR
Zapojeno : klasicky ( samec XLR to samec XLR ) 1 na 1, 2na 2, 3 na 3.
Tyto dva kabely jsou zapojeny z Out CX3400 do input zesilovače ( RMX1850HD ) a to tak že jeden kanál je z CX 3400 high a druhý low. ( není to ideální ale fungovat to tak snad může ne? ) RMX je nastaven na stereo s klipem i 30hz filtrem. ( filt možná zbytečný ale tak možná ho vyřadím)

S tímto zapojením mi šel velmi slabounce ch č.1.
co s tím?
špatný zdroj signálu?
-přepojil jsem na cx3400 vstupy - nepomohlo
vyřadil jsem CX3400 a zapojil kabel č.1 ( jack 3.5 to 2x XLR) přímo do RMX 1850HD - šlapalo to v pohodě.
potřebuju ořezat sub a i EM121 a tak jsem vložil opět CX3400
možná špatný nějaký kabel ? ( č.2/č.3)
-přepojil jsem na cx3400 kabel č.2 a kabel č.3 - nepomohlo
Na RMX1850 HD jsem přepojil MT18SUB s EM121 - opět hrál slabě pouze ch.1

vyzkoušel jsem snad všechny kombinace ( je jich asi 4 -5 ) - nepomohlo.
VYtáhnu manuál od CX3400 - ang. - jsem v prdel.
Vytáhnu manuál od RMX 1850HD - čtu až dojdu k znesimetrizování - zapojen XLR konektor tak že 1 a 3 je spojená klemou a zapojena na GND, 2 je sig.+
Tak snad je to vše. :)
Ještě Mám dotaz když už píšu takovou slohovku. Dotaz je ohledně CX3400 a to ten:
Jak nastavit - aby výhybka ořezávala od cca 25hz do 120hz pro SUB
- aby výhybka ořezávala od cca 120hz do 20Khz pro EM121

manuál je v ang. - čili je to pro mě problém

Zapojení následovné: Výhybka přeplá na 2 WAY STEREO
- CH1 - SUB
- Input je jasný
- output LOW
Nastavení:
- xover freq přeplá x1 a nastavená na 120hz ( výhybka ožezává do 120hz
Přepínač 25Hz zaplý - výhybka ožezává od 25hz do 120hz ( pro sub ideální.)

CH2 - EM121
- Input je jasný
- Output High - Mid
Nastavení:
xover freq přeplá x1 a nastavená na 120hz ( ? Výhybka by měla ořezávat od 120hz nahoru ? - k čemu slouží ta xover freq hned vedle toho?
podle zkoušení mi to přišlo že se nastavuje rozsah pouze od xover freq (např 120hz do xover freq 9k3) což je blbst ne? to mi tam potom bude půlka pásma chybět. ( hrálo to i tak jaksik divně)

Škoda že nemám manuál v češtině.

Ještě podotknu že při tomto zapojení nemám zatím problém s brumem.
Uvidí se na chatě jestli to půjde nebo to bude brumět.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Tak, předně je úplně zbytečné mit na kabelu 1. 2xXLR, rovněž pak využívat oba kanály CX3400.

Zapoj kabel 1 pouze do prvního vstupu CX3400 a oba kanály zesu vytáhni z LOW a HIGH prvního kanálu.
Psal jsem, že na týhle výhybce mohou bejt kanály hodně nevyvážený už konstrukčně. Ale je úplně zbytečný používat oba.

U kabelů 2 a 3 bych ještě na konektoru u zesu odpojil pin 1 (stínění), na druhé straně nechat zapojené.

A teď mimo jak zjistit, jestli máš jeden kanál zesu odpálený. Připoj kabel 1 rovnou do zesu, nejdřív jeden kanál, pak druhý, na výstup použij EM121, postupně na prvním i druhém kanálu.
Pokud to bude stejné, pak je chyba někde jinde, pokud ne a máš zesilovač správně nakonfigurovaný, pak tě servis nemine.
lojzek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lojzek »

nene, bláho RMX-ko je v pohodě (
vyřadil jsem CX3400 a zapojil kabel č.1 ( jack 3.5 to 2x XLR) přímo do RMX 1850HD - šlapalo to v pohodě.
)

vše (i s CX3400) začlo šlapat až jsem udělal klemu mezi 1 a 3 na XLR konektoru u kabelu č.1.
Ještě se zeptám na cx3400 ty ho máš? Když to zapojím tak jak jsi popsal, odpájím piny 1 na kabelech 2 / 3 mám asi odpájet i tu klemu na XLR u kabelu č.1 ?!
Dále, při tvém zapojení cx3400 - do jakého módu ji mám dát? NOT VALID/ 2WAY / 3WAY nebo 4WAY a co přesně má za účel SUMMED ( LOW SAM )?
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“