Behringer ULTRA-DI PRO DI4000

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Re: Behringer ULTRA-DI PRO DI4000

Příspěvek od MADMAX »

2 Oťas: hele i kdyby šlo o tanečnice, šermíře, tak to pochopím - ale V RÁDIU??? Vždyť jsou sakra lidi, kteří to chytají a poslouchají na zařízení za stovky tisíc (já to nejsem, já rádio neposlouchám) a to by jim měli dát přes ústa, šetřílkům. To je asi jako kdyby mě chtěl taxíkář odvízt na mopedu, co na tom, že zrovna prší... Jestlipak začnou soukromé televize časem taky vysílat v kvalitě těch strašnějších příspěvků na YOUTUBE? :-D :-D :-D
Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs »

No jo, ale vysvětluj to některým "profi" režisérům a zvukařům. A když je s tou MP3 vyhodíš (bavíme se o celostátním TV vysílání případně DCP masteringu), zajdou za roh, tasej notebook a přepočítaj tu MP3 do wav a tvářej se jak mistři světa (a maj radost, jak s tím vydrbali)... :roll:
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Jak by řekl klasik: "Cyrile, prosím tě co chceš říct?"
:lol: :lol: :lol:

Uprimne, ja Majkovi rozumel tomu, co chce rict, hned v prvnim prispevku (holt ajtaci si rozumi), ale smysl
take postradam.

Ale rad bych dodal na obranu MP3, ze rozhodne neni chyba v MP3, ale fakt, ze kazdy, kdo je hraje, pouzije prvni grabnutej shit nejakym shitem co najde na webu, ano to se dakt neda poslouchat (peaky, zmrvena dynamika, drop outy, zkresleni).
Ale troufam si tvrdit, ze kvalitne enkodovanou MP3 nahravku 320kbps z originalniho CD nikdo z vas poslechove na jakemkoli PA proti origo CD nepozna. Pokud si myslite, ze ano, bud jste netopyri nebo jen to dojem.
Na cem to naopak bezpecne poznam ja: hifi sluchatka vyssi kategorie na ext. zvukovce se sluch. zesikem, hi end sestava, nejsem si ani jisty, jestli to poznam na studiovych monitorech, na tech levnejsich (Yamaha, Adam Audio) si myslim, ze to taky nepoznam.

Cajs: DTV, DAB, DCP, mastery audiostop videospotu, ..., tam je to bez debaty, tam nic, co neni "broadcast" lege artis nepatri.

MADMAX:
Vždyť jsou sakra lidi, kteří to chytají a poslouchají na zařízení za stovky tisíc (já to nejsem, já rádio neposlouchám) a to by jim měli dát přes ústa, šetřílkům.
Tady si trefil hrebicek na hlavicku a musim rict, ze ANI ZDALEKA neni potreba mit prijimac za stovky tisic, znatelny rozdil je slyset i u "blbeho" internetoveho radia za 5000,- a stropnich repro (EV) za 8000,-. Nektere stanice jednak nemaji nominalni uroven, takze to hraje potichu, jine maj zvuk na 128kbps (vychozi kvalita inet. vysilani) tak strasny, jak kdyby to bylo 32kbps.
Jine ve 128kbps naopak zni o mnoho lepe nez lecktere 320kbps, proste v urovni komprese to neni.

Zpravidla maji vetsi zahranicni radia i ve 128kbps zvuk o mnoho lepsi nez ty ceska.
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Dlouho jsem se tak ne pobavil:
1) FM rádio má přenosové pásmo do 15 kHz (na výstupu je orostě normalizátor a filtr)
2) přenosové cesty do všech rádií jsou dnes digitální - používá se družice nebo IP tedy komprese MP2 nebo MP3 - rozhlas například používá družici a MP2
3) hodně rádií používá komerční družicové přijímače na trasy - rozuměj nesymetrická cinch na výstupu
4) nevím co je za chit ten DI prosím o technické vysvětlení - tedy jestli bude fungovat pro daný účel do 15 kHz :-))))) (nejsem prodejce a kupoval jsem ho v Německu), ty jsi prodavač?

Parametry:
Bandwidth (100 kOhm) 23 Hz to 120 kHz (±3 dB)
Bandwidth (600 Ohm) 23 Hz to 27 kHz (±3 dB)
Noise -95dBu

5) Opimod fungje OK
6) hudební vydavatelství posílají písničky v MP3 .... (No divil jsem se také)
7) někdo má D/A převodník až těsně před vysílačem jako třeba my (až v MPX/RDS/LIM) ale například ani český rozhlas toto nemá a má mezi krabičkama analog...

Tak tolik tady k těm odborníkům jak to doopravdy je... Byl jsem na hodně vysilačích podívat se jak to dělají jiní - přenos i vysílání tak v redakciích ...

PS: Dříve se celý MPX přenášel analogovou trasou na 10,5 GHz kvalitu raději moc vědět nechtějte... ČTÚ zrušil licenci na to někdy před pěti lety od té doby se kompromisem přes družici nebo po internetu

PS2: to že většina odbavovacího SW hraje MP2 nebo MP3 jste asi slyšet nechtěli přesto je to tak...

PS3: je mi jasné že podle místních odborníků je to nejhorší možné řešení na světě ale mne to jednou za dva měsíce na dvě hodiny od dvoů do tří v noci stačí :-)))))) a s iPadem jsem taky spokojený :-)
Naposledy upravil(a) Mike76 dne stř 29. říj 2014 21:59:56, celkem upraveno 1 x.
Nejsem prodavač
mekmek

Příspěvek od mekmek »

některé regiony ČRo se vstupy do celostátu - ogg vorbis na 192
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

No ja k tomu jen dodam, ze jsem delal v jedom z nejvetsich studii, kde se delaji reklamy pro TV a samozrjme radia. A radia to vzdy chteli v mp3 128 (obcas jsem delal vyssi bitrate). Takze ja jsem z protools vzdy vyjizdel holt mp3. A jednalo se o reklamy 1. ligy.
Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs »

Kolegové, prosím, rozlišujme VÝROBNÍ a DISTRIBUČNÍ formáty a nezaměňujme je. Slušná MP3 je v pořádku, pokud se jedná o FINÁLNÍ produkt, který bude dále šířen nějakou přenosovou trasou třeba i s omezenou šířkou pásma, ale NEBUDE již dále UPRAVOVÁN. (To je důvod, proč byl vyvinut).
Pokud tento formát použijeme jako příspěvek pro další mixáž, můžeme se dočkat mnoha překvapení. (To je zakleto v principu komprese). Proto do studiové praxe MP3 (a jiné podobné ztrátové komprese) nepatří, s výjimkou uložení hotového produktu pro konkrétní distribuční cestu.
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Mně se líbí jak tu všichni prohlásí kompresi MP2 nebo MP3 za zlo anihž by znali jakýkoliv parametr (samplovaci frakvenci, rozlišení, bitrate, ....). Je to legrace
Nejsem prodavač
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Rádoby odborník se někde dočetl že Behringer špatně, notebook nebo iPad špatně, MP3 špatně a přitom vůbec netuší jak je dnes dělané rádio a co vlastně dokáže přenést....
Nejsem prodavač
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

vitek_cz píše:No ja k tomu jen dodam, ze jsem delal v jedom z nejvetsich studii, kde se delaji reklamy pro TV a samozrjme radia. A radia to vzdy chteli v mp3 128 (obcas jsem delal vyssi bitrate). Takze ja jsem z protools vzdy vyjizdel holt mp3. A jednalo se o reklamy 1. ligy.
Koukni se někdy na DTV jak je ten zvuk kódován v digi TV je to MP2 komprese a koukni na bitrate tŕeba budeš překvapen
Nejsem prodavač
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

to nebudu zase tak prekvapenej. V kazdem pripade je lepsi kodovat do mpegu jednou nez vicekrat. Nevim proc to delat prasacky, kdyz to jde delat lip.

nebojte, ja taky zazil, cinche v michacich halach, reziseri, kteri prinesli hudbu v mp3 na mix, v ceskym rozhlase stahovany hdebni podklady z youtube... To ze se multiplex koduje pak do mpegu neznamena, ze to cely muzeme flakat.

ja jsem jen alergicky, jak se v dnesni dobe hodne veci rovnou "vojebava". Kdyz delat to spravne navic nestoji o moc vic energie.

A kdyz davas priklad ten multiplex, tak se na nektere z nich podivej, jak to vypada. Hlavne u tech mensich, je obrazova i zvukova kvalita priserna. U nekterych multiplexu je posunuty zvuk o vice nez tri frame. Coz me tedy taky irituje. Slavna televize Ocko ty klipy obcas pousti asi z youtube v nejhorsi kvalite a o synchronu radsi mluvit nebudu..

Takze, ja kdyz neco micham nebo tocim, tak se to snazim delat tak, abych kdyz si to nekdo pustil za nekolik let, na mnohem lepsi technice, tak si u toho neodplivnul. A kdybych se mel ridit podle kvality multiplexu, tak to muzeme vsechno michat doma v obyvaku na notebooku. A ja tedy k tomu prispivat nechci.
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Souhlas s tebou. Jen chci tím říct že v hluboké noci si pro účely údržby (jen lpro ten) mohu hrát dvě hodiny z notebooku připravenou a sestříhanou MP3 kterou mi den před tím pro tento účel připravil zvukař (tím pádem to namixoval srovnal úrovně atd...). A klidně ji mohu přes DI box pustit z notebooku nebo iPadu do modulační linky a normální posluchač nic nepozná... To je celé a udělám si servis...
Nejsem prodavač
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Začíná se nám, z vlákna založeného s absencí nějaké smysluplnosti, rozvíjet vlákno, které už smysl dává a začíná mit i nějakou informační hodnotu :-).

Jeden příklad proč kvalitní materiál (z oblasti videa), je sakra velkej rozdíl vyrenderované DVD natočené Di8 Sony (za 22k) kamerou s rozlišením 800k, HD kamerou 1080i Canon (za 16k), kde je posun znatelný a FullHD kamerou opět Canon (za 11k), ale o 2 roky mladší, kde je posun opět znatelný. A to i ta Sonka zaznamenává vlastně 2násobek bodů než je pro DVD potřeba.
Pochopitelně se kamery profi ani neblíží, ale není to úplnej šrot a pro moji potřebu bohatě stačí.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Jen pro info či zorientování:
- v prvním postu se popisuje problém s VoIP, přitom nadpis hovoří o DI, se kterým tedy zjevně problém není...
- to děláš "údržbu mixu" tak často? co na něm děláš?
- nazývat někoho "rádoby odborníkem" aniž bys ho znal, je trochu odvážné - kor u člověka s větší praxí a znalostma (ba naopak, zaplať Pánbůh na fóru za ně)
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

To byl problém nikoliv s VoIP jako takovým ale aby si lidi dali pozor na zvukovku v amore okáče Dell kde je bohužel zapnutá funkce "SRS Premium Voice Pro" - plug-in který vylepšuje funkci VoIP a multimédia v přenosných počítačích. To jsem opsal.... Při zkoušení DI boxu nanečisto jsem si s tímto naběhl ... Hledal jsem problém v kabelech pak v DI boxu a problém byl v nastavení zvukovky....

Žádný VoIP hovor se nekonal....
Nejsem prodavač
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“